Από την διαφωνία & την σύγκρουση

στην …συμφωνία

 

 

DIM XAID PAL

 

 

Αφού πρώτα συγκρούστηκαν, για τα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, τελικά συμφώνησαν (όχι όλοι) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Χαϊδαρίου:

 

 

Εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο

τα μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς του Χαϊδαρίου

που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος

 

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου η εισήγηση του Δημάρχου για την απαλλαγή των τοπικών επιχειρήσεων από δημοτικά τέλη για το διάστημα που αυτές παρέμειναν κλειστές. Με την ίδια ψηφοφορία το ΔΣ πήρε πολιτική απόφαση για μείωση κατά 50% των τελών τραπεζοκαθισμάτων μέχρι τέλους του έτους , η οποία και θα εγκριθεί από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Επίσης, εγκρίθηκε από το ΔΣ ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή με το οποίο ζητά πρόσθετη επιχορήγηση από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αναπληρωθούν όλες οι οικονομικές απώλειες του Δήμου.

Παρέμβαση στο ΔΣ έκανε εκπρόσωπος του τοπικού Συλλόγου καταστημάτων εστίασης, ο οποίος και ζήτησε την λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Σε δήλωση του μετά την συνεδρίαση ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρει ότι :

«Ο Δήμος με την σημερινή απόφαση του ΔΣ στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να γίνουν ακόμη περισσότερα για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και των θέσεων απασχόλησης, διεκδικώντας την οικονομική στήριξη για αυτό από την κεντρική εξουσία.

Για άλλη μια συνεδρίαση του ΔΣ οι παρατάξεις του κ. Σελέκου και του κ. Θεοφίλη και οι κκ Τοκατλίδη και Θεοτοκάς δεν ψήφισαν την λήψη μιας ουσιαστικής απόφασης ελάφρυνσης των καταστημάτων. Αντίθετα κατέθεσαν μια πρόταση πέρα από το νομικό πλαίσιο αλλά και από τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Μια πρόταση η οποία θα ακυρωνόταν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο πολιτικός ερασιτεχνισμός και η δόλια αντιμετώπιση τους θα άφηναν άλλη μια φορά τις τοπικές επιχειρήσεις χωρίς καμία απαλλαγή. Ευτυχώς για την τοπική αγορά της πόλης, αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν.

Οι μάσκες των συγκεκριμένων παρατάξεων και Συμβούλων έπεσαν, όταν κατά την συνεδρίαση ο Σύλλογος των τοπικών καταστημάτων έκανε σαφές ότι ζητά από τον Δήμο να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα στήριξης που προβλέπονται μέχρι στιγμής από τη νομοθεσία., προφανώς επειδή δεν είναι προς το συμφέρον των τοπικών επιχειρήσεων να χάνεται χρόνος σε άκυρες αποφάσεις. Ωστόσο και πάλι οι ίδιες παρατάξεις και Σύμβουλοι αδιαφόρησαν για την αγωνία των τοπικών επιχειρήσεων, προτάσσοντας την ανάγκη τους για την δημιουργία αντιπολιτευτικών εντυπώσεων. Το ίδιο δηλαδή μικροπολιτικό παιχνίδι που κάνουν συστηματικά σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, ακόμη και με ασήμαντες και ανυπόστατες αφορμές, έκαναν και με το τόσο σοβαρό θέμα της στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης.

Εμείς προχωράμε μπροστά με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πόλης, όπως έχουμε δεσμευτεί στους συμπολίτες μας. Καλώ για άλλη μια φορά όλους τους Χαϊδαριώτες και τους επισκέπτες της πόλης μας να προτιμήσουμε και να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα, να ξεπεράσουμε όλοι μαζί τις σημερινές δυσκολίες κα να δούμε την πόλη μας να ξεχωρίζει ξανά»