ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ Ο 15ος ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

 ΣΤΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

REKOR

 

 

Ο Κώστας Φραντζέσκος, ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, είναι και επίσημα από το πρωί της Πέμπτης 25 Αυγούστου 2022, ο νέος προπονητής της ΠΑΕ Αιγάλεω για την σεζόν 2022-2023 στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 2. Είναι ο 15ος προπονητής σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα των, σχεδόν, 8 ετών, που στην Προεδρία της ομάδας είναι ο κ. Άρης Παλτόγλου.

Είχε προηγηθεί η λύση της συνεργασίας με τον Απόστολο Χαραλαμπίδη την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, ο οποίος είχε αναλάβει το Σίτι το απόγευμα της Τρίτης 6 Απριλίου 2021. Ο Καστοριανός τεχνικός έμεινε στον πάγκο του Αιγάλεω για περίπου 16 μήνες!

 

DDMESS1

 

 

Ας πάμε λοιπόν, να διαβάσουμε αυτά τα οκτώ (8) χρόνια της διοίκησης Παλτόγλου, τους προπονητές που πέρασαν από το Σίτι.

PROPPALL

 

Το Νοέμβριο του 2014, όταν οι Παλτόγλου μπήκαν επίσημα στην διοίκηση της ομάδας, το Σίτι έπαιζε στην Α΄ Αθήνας για την σεζόν 2014-2015 στην Α΄ ΕΠΣΑ και είχαν βρει στον πάγκο του συλλόγου τον Άγγελο Πυρένη (φώτο 1), ο οποίος κοουτσάρισε τους «κυανόλευκους» του Αιγάλεω από τις 26 Οκτωβρίου 2014 έως το τέλος της σεζόν. Για την ιστορία ο Πυρένης, είχε πάρει την θέση του Χρήστου Τάσση, που έμεινε στον πάγκο του συλλόγου τις πρώτες 6 αγωνιστικές της περιόδου.

Το καλοκαίρι του 2015, οι Παλτόγλου και για την σεζόν 2015-2016 στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑ συνεργάστηκαν με τον συμπολίτη μας προπονητή και βετεράνο παίκτη του Αιγάλεω, Γιώργο Σουρλή (φώτο 2). Στο τελευταίο μπαράζ για την άνοδο (που δεν ήρθε) στο τέλος εκείνης της σεζόν, ο Σουρλής δηλώνει άρρωστος και στο ματς με τον Άγιο Ιερόθεο κλήθηκε και κοουτσάρισε ο μπαλαντέρ – υπηρεσιακός προπονητής Πέτρος Κωνσταντινίδης (φώτο 3 - νυν Γενικός Αρχηγός της ομάδας).

Το καλοκαίρι του 2016 και ενόψει της νέας περιόδου 2016-2017, όπου το Σίτι λάμβανε μέρος για 3η σερί σεζόν στην Α΄ Αθήνας, νέος τεχνικός αναλαμβάνει ο Μάρκος Μαυρομμάτης (φώτο 4), ο οποίος έμεινε στον πάγκο της ομάδας μόνο στις 2 (!) πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της ΕΠΣΑ. Σε αυτό το κενό της 3ης αγωνιστικής, μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής, της ευθύνη στον πάγκο είχε ο ποδοσφαιριστής Πάντος Τζανετάκος, και αμέσως μετά αναλαμβάνει ο Κώστας Αρζένης (φώτο 5), ο οποίος έμεινε από την 4η έως την 19η αγωνιστική και αποχώρησε μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Πανερυθραϊκό (6 Φεβρουαρίου 2017).

Είναι η σειρά (για δεύτερη φορά) του υπηρεσιακού Πέτρου Κωνσταντινίδη να καθίσει στον πάγκο σε αυτό το μεταβατικό στάδιο, και ο συμπολίτης μας σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο όπου ο σύλλογος πασχίζει για την άνοδο από τα… αλώνια της Α΄ Αθήνας για τα… σαλόνια των εθνικών κατηγοριών, κοουτσάρει την ομάδα από την 20η έως την 27η αγωνιστική καταγράφοντας 7 νίκες και μία (1) ισοπαλία.

Κατόπιν, προσλαμβάνεται (19 Απριλίου 2017) νέος προπονητής ο Δημήτρης Καλοπήτας (φώτο 6), ο οποίος κάθισε στον πάγκο τις τρεις (3) τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν, πανηγυρίζοντας την άνοδο του Σίτι στην Γ΄ Εθνική.

Με τον Δημήτρη Καλοπήτα ξεκινάει το Αιγάλεω την παρουσία του στην Γ΄ Εθνική την σεζόν 2017-2018 και ο εν λόγω τεχνικός μένει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2017.

Την θέση του, αμέσως, στις 6 Δεκεμβρίου 2017, καταλαμβάνει ο Θάνος Κιούπκιολης (φώτο 7), ο οποίος μένει για λίγες μέρες τον Δεκέμβριο του 2017 και κοουτσάρει τον σύλλογο για δύο (2) αγωνιστικές!

Στις 3 Ιανουαρίου 2018 οι Παλτόγλου έρχονται σε συμφωνία με τον Γιώργο Αρχοντάκη (φώτο 8), που μένει μέχρι τις 11 Μαρτίου 2018, ενώ στις 14 Μαρτίου 2018,… καταφθάνει ο Λευτέρης Βασιλειάδης (φώτο 9) και ο Πειραιώτης προπονητής κοουτσάρει το Σίτι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 στην Γ΄ Εθνική, όντας ο 4ος τεχνικός του Αιγάλεω μέσα σε μία χρονιά, όπου απλά οι «κυανόλευκοι» έμειναν στην κατηγορία.

Με τον Βασιλειάδη το Αιγάλεω ξεκινάει την παρουσία του στην 2η συνεχόμενη σεζόν (2018-2019) στην Γ΄ Εθνική, αλλά και αυτός μετά από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου 2018… κουνάει μαντίλι!

Μετά από λίγα 24ωρα, στις 8 Νοεμβρίου 2018, νέος προπονητής και διαδεχόμενος τον Βασιλειάδη, αναλαμβάνει ο Θεόφιλος Καλύβας (φώτο 10), που καθοδηγεί τεχνικά το Σίτι μέχρι την λήξη της περιόδου, όπου η ομάδα της πόλης μας πανηγυρίζει την άνοδο από την Γ΄ Εθνική στη… νέα Γ΄ Εθνική (λέγε με και FOOTBALL LEAGUE). Στις 15 Απριλίου 2019, ο Θεόφιλος Καλύβας, υποβάλλει την παραίτηση του.

Το καλοκαίρι του 2019, ο Άρης Παλτόγλου ανακοινώνει την πρόσληψη του Πέτρου Δημητρίου (φώτο 11), ο οποίος κάθισε στον πάγκο στις πρώτες δύο (2) αγωνιστικές της σεζόν 2019-2020 για την διοργάνωση της FOOTBALL LEAGUE, αποτελώντας παρελθόν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, μετά το εκτός έδρας ματς με την Καβάλα.

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019, προπονητής αναλαμβάνει ο Λουκάς Καραδήμος (φώτο 12), ο οποίος – και αυτός - είχε βραχεία παραμονή στον πάγκο, με την συνεργασία να λύνεται στις 18 Νοεμβρίου 2019.

 

 

DDMESS1

 

 

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ… ΜΑΧΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΑ

 

 

ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΟ

 

 

ΜΕ 96 ΩΡΕΣ (!!!) ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

 

Επόμενος, 13ος στην σειρά προπονητών για το Αιγάλεω επί διοικητικής θητείας της οικογένειας Παλτόγλου, ο Θωμάς Γράφας (φώτο 13), που ανακοινώνεται από το Σίτι στις 20 Νοεμβρίου 2019 και παρέμεινε στον πάγκο μέχρι και την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, όπου ανακοίνωσε την παραίτηση του. Στο παιχνίδι με την Σαντορίνη (4 Απριλίου 2021) στο ουδέτερο γήπεδο της Νάξου για την 3η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της FOOTBALL LEAGUE, υπηρεσιακοί προπονητές ήταν, ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας Δημήτρης Διαμάντης, ο γυμναστής Πάνος Γερούλης και ο προπονητής του τμήματος Νέων της ΠΑΕ, Σταύρος Μπαϊράμης.

Ακολούθως, όπως γράψαμε παραπάνω, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης (φώτο 14), ανέλαβε την Τρίτη 6 Απριλίου 2021 και ολοκλήρωσε την θητεία του στο Σίτι την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Ο τέως, τεχνικός του Αιγάλεω, Απόστολος Χαραλαμπίδης, είναι ο μακροβιότερος προπονητής επί θητείας Άρη Παλτόγλου στην Προεδρία του Αιγάλεω, και μάλιστα ο Καστοριανός προπονητής, πήρε στο… νήμα το ρεκόρ παραμονής, από τον προκάτοχο του Θωμά Γράφα. Ημερολογιακά, ο Χαραλαμπίδης κάθισε 504 μέρες στον πάγκο του Αιγάλεω, ενώ ο Γράφας διετέλεσε κόουτς των «κυανόλευκων» για 500 μέρες. Στα τέσσερα (4) 24ωρα η διαφορά ή, αν θέλετε, για 96 ώρες!

 

DDMESS1

 

 

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ

 

Ο Κώστας Φραντζέσκος ανέλαβε επίσημα νέος προπονητής του Αιγάλεω την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, και βοηθός – άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Σταύρος Μπαϊράμης, που τα τελευταία χρόνια ήταν στον πάγκο της Κ20 / Νέοι της ΠΑΕ Αιγάλεω, τμήμα το οποίο ανέδειξε στις αντίστοιχες διοργανώσεις, Πρωταθλήτρια στο Νότιο Όμιλο της FOOTBALL LEAGUE και Πρωταθλήτρια στην SUPER LEAGUE 2 για την σεζόν 2022-2023.

 

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ

“Η ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931 ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή, Κώστα Φραντζέσκο.

Ο 53χρονος τεχνικός είναι γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1969 στην Αθήνα και ως ποδοσφαιριστής έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατακτώντας τίτλους και διακρίσεις, έχοντας 38 συμμετοχές και 7 γκολ με την Εθνική μας ομάδα.

Ο Κώστας Φραντζέσκος, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Αετό Καλλιθέας και την Βουλιαγμένη. Η καταξίωση στην καριέρα του ήρθε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και 3 Κύπελλα και με τα εντυπωσιακά του γκολ - φάουλ αφήνει το «στίγμα» του στην μεγάλη κατηγορία. Με ιδιαίτερη επίσης επιτυχία, αγωνίστηκε σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, ενώ στη συνέχεια της καριέρας του φόρεσε τις φανέλες της Καλαμάτας, του Ιωνικού, της ΑΕΚ Λάρνακας, του Άρη και της Προοδευτικής.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε ουσιαστικά το 2009 από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όπου για 12 συνεχόμενα χρόνια εργάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις ομάδες Κ17 και Κ19 των «πράσινων», αναδεικνύοντας πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σήμερα αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ανέλαβε τον Απόλλωνα Λάρισας στη Super League 2, το καλοκαίρι του ίδιου έτους ξεκίνησε στην ΑΕΛ, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο εργάστηκε στην ΑΕ Καραϊσκάκης.

Η εργατικότητα, το πάθος, το ακέραιο του χαρακτήρα του, καθώς και η εμπειρία του με νεαρούς παίκτες, αποτέλεσαν τις καλύτερες «εγγυήσεις» για την έναρξη της συνεργασία μας με τον Κώστα Φραντζέσκο και ταυτόχρονα μας αφήνουν αισιόδοξους για την παρουσία του στον «κυανόλευκο» πάγκο.

Βοηθός και άμεσος συνεργάτης του 53χρονου τεχνικού θα είναι ο προπονητή της πρωταθλήτριας ομάδας Κ20 του συλλόγου, Σταύρος Μπαϊράμης.

Καλωσορίζουμε τον κ. Φραντζέσκο στην οικογένεια του ΑΙΓΑΛΕΩ και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία”.

 

 

DDMESS1