ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

 

AKASEN

 

 

Οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες του ΑΟ Αιγάλεω, τα τελευταία χρόνια με την διοικητική μέριμνα υπό τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Τιρτιράκη (δεξιά φώτο) και με Γενικό Υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Αποστολίδη (μεσαία φώτο), λειτουργούν σε νέες βάσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσουν έναν σύγχρονο αθλητικό οργανισμό, όπου εκτός από τους νεαρούς αθλητές, σε αυτήν την πορεία αρωγοί και συμμετέχοντες πρέπει να είναι και οι κηδεμόνες (γονείς) των νέων παιδιών. Στόχος δεν είναι μόνο η καθεαυτού αγωνιστική εικόνα της ομάδας και των μικρών αθλητών - ποδοσφαιριστών, αλλά και η κοινωνική σχέση, που δημιουργείται μεταξύ αυτών των αναπόσπαστων μελών. Έτσι σε αυτό το νέο πλαίσιο λειτουργίας, το Αιγάλεω πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά και την επόμενη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 (στις 8.30 το απόγευμα στο «Πνευματικό Κέντρο Γιάννης Ρίτσος») διοργανώνει μία σπουδαία επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ». Εισηγήτρια θα είναι η πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδας στον Στίβο (νυν Επιστημονική Συνεργάτιδα Εθνικής Ομάδας Στίβου) και M.Sc. ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, κ. Φρόσω Πατσού (φώτο δεξιά).
Τεράστιο το θέμα, ειδικά στις εποχές που ζούμε, για τον ρόλο του γονέα στον αθλητισμό και στην συγκεκριμένη επιστημονική ημερίδα, θα αναλυθούν σκέψεις και πρακτικές που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε, σχετικά με: 1) ποια θα πρέπει να είναι η στάση των γονέων απέναντι στα παιδιά, 2) Τι επιδιώκουμε όταν ένα παιδί ασχολείται με τον αθλητισμό, 3) Η σχέση των γονέων με τον προπονητή, 4) Τα «πρέπει» και τα «όχι» στη συμπεριφορά των γονέων και των παιδιών, 5) Ποιο είναι το αντίκτυπο της νίκης και της ήττας;, 6) Ο ρόλος του Αθλητικού Ψυχολόγου και η συνεργασία του με αθλητές – γονείς – προπονητές.

 

AFISS


Η κ. Φρόσω Πατσού είναι Ψυχολόγος, Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Αθλητική Ψυχολογία. Έχει ολοκληρώσει τετραετές πρόγραμμα συμβουλευτικής και έχει ειδικευτεί στην γνωσιακή - συνθετική συμβουλευτική διαδικασία. Επίσης, είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου στο τμήμα Ψυχολογίας.
Έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας στο Βύρωνα. Από το 2008 είναι επιστημονική συνεργάτιδα της Εθνικής Ομάδας Στίβου, ενώ το 2009 και το 2011 είχε τη δική της στήλη σε θέματα ψυχολογίας σε τηλεοπτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ και της ΝΕΤ. Έχει συνεργασίες με αθλητές, τόσο σε ατομικά όσο και σε ομαδικά αθλήματα, ενώ παράλληλα έχει εκπαιδευτικό έργο σε δημόσια και ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., σε Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και σε δομές Δια Βίου Μάθησης. Το ερευνητικό της έργο είναι αρκετά σημαντικό με παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.
Υπήρξε μια από τις κορυφαίες αθλήτριες στίβου στη χώρα μας έχοντας στο ενεργητικό της πληθώρα αθλητικών επιτυχιών ως πρωταθλήτρια στίβου στα 100μ. με ατομικό ρεκόρ 11΄΄.31 το 2001. Μερικές από τις πιο σημαντικές αθλητικές της επιτυχίες είναι η 4η θέση στους Πανευρωπαϊκούς αγώνες Νέων στα 100μ. το 1994 στη Νορβηγία, η 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Έντμοντον του Καναδά το 2001 με τη σκυταλοδρομία 4χ100μ. και τα δύο χάλκινα μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες της Τυνησίας την ίδια χρονιά. Κορυφαίες στιγμές στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στην Αυστραλία και το 2004 στην Αθήνα και η κατάταξη της στην 13η θέση. Είναι κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ με πληθώρα μεταλλίων στα 100 και 200μ. στα εθνικά πρωταθλήματα. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από το 1989 έως και το 2006, όπου τερμάτισε την αθλητική της καριέρα. Η Φρόσω Πατσού δημιούργησε και διατηρεί στον Γέρακα το Πρότυπο Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης, όπου παρέχει υπηρεσίες ψυχολογίας υψηλού επιπέδου με επαγγελματισμό και αξιοπιστία.