«ΛΑΤΙΝ» ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

ΜΕ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ

 

 

 

ΟΙ ΜΠΛΑΝΚΟ ΚΑΙ ΜΑΡΚΟΛΙΝΟ

 

 

 

(ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)!

 

 

arxpaltrak

 

 

 

 

Το περασμένο Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, το Σίτι μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά και για την 14η αγωνιστική της FOOTBALL LEAGUE, πήρε τεράστια νίκη στην Καλαμάτα επί της ομώνυμης ομάδας (0-1), το πιο μεγάλο και ιστορικό «τρίποντο» στην 6ετή θητεία της οικογένειας Παλτόγλου στην Προεδρία του συλλόγου.

Και όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας, μιας και το συνηθίζουν, κάθε Ιανουάριο, ο Άρης και ο πατέρας του Γιάννης Παλτόγλου, ντύθηκαν… ΑγιοΒασίληδες (...τίναξαν την μπάνκα στον αέρα), κάνοντας μεταγραφικό πάταγο, όχι μόνο στην κατηγορία, αλλά σε όλη την Ελλάδα, ντύνοντας στα «κυανόλευκα» τον Ισμαέλ Μπλάνκο, τον Αργεντίνο, πρώην σέντερ φορ της ΑΕΚ, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020, «φώτισε» με την παρουσία του, πατώντας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου τον υποδέχθηκε εκ μέρους του συλλόγου ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Αντώνης Τιρτιράκης. Είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου η απόκτηση του Ισμαέλ Μπλάνκο!

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο ξεκίνησε την καριέρα του από την Κλουμπ Ατλέτικο Κολόν το 2002, όπου το καλό του ξεκίνημα επισκίασε ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο (ρήξη χιαστών). Έπειτα αγωνίστηκε δανεικός στο πρωτάθλημα της Παραγουάης με την φανέλα της Λιμπερτάδ. Επέστρεψε στην Αργεντινή και συγκεκριμένα ως δανεικός στην Ολίμπο (ομάδα Β΄ κατηγορίας), με τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στη Β' κατηγορία της Apertura (Εαρινό πρωτάθλημα / Αύγουστο-Δεκέμβριο) του 2006 με 18 γκολ και της Clausura (Φθινοπωρινό πρωτάθλημα / Ιανουάριο-Μάιο) του 2007 με 11 γκολ, συμβάλλοντας στην άνοδο της ομάδας του στην Α' κατηγορία (Primera Division) της Αργεντινής. Το 2007 επέστρεψε στην Κολόν, όπου δεν έμεινε πολύ, αφού είχε έρθει η ώρα για το ταξίδι στην Ευρώπη.

Από τον Αύγουστο του 2007 ο Μπλάνκο αγωνίζεται στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με την φανέλα της ΑΕΚ, αρχικά ως δανεικός με οψιόν αγοράς και μετέπειτα με ελεύθερη μεταγραφή, αφού η οψιόν ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008 χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποίησε τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στους αγώνες του Κυπέλλου UEFA. Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ στην κανονική διάρκεια (πέτυχε άλλο ένα στα Play-Off), επιτυχία που επανέλαβε και τη δεύτερη σεζόν με 14 γκολ (πέτυχε άλλα 3 στα Play-Off).

Στην ΑΕΚ από το 2007 έως το 2011 πραγματοποίησε 171 συμμετοχές, με απολογισμό 73 γκολ και 25 ασίστ σε 12.836 λεπτά συμμετοχής.

Μετά την ΑΕΚ ο Ισμαέλ Μπλάνκο έπαιξε σε Λανούς, Μόναχο 1860, Λέγκια Βαρσοβίας, Σαν Λουίς, Ατλέτικο Τουκουμάν, Ατλέτικο Κολόν, Μίτρε.

Λίγες ώρες αργότερα το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020, έγινε γνωστό ότι το Σίτι, σε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης του, προκειμένου όχι μόνο να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά να κάνει πιο αισθητή την… διαδρομή του στην κατηγορία, απέκτησε και τον ικανότατο ταλαντούχο Βραζιλιάνο Νέτο Μαρκολίνο, ο οποίος έπαιζε το τελευταίο διάστημα στον Οθέλλο Αθηαίνου της Κύπρου, ενώ πέρυσι φόρεσε σε μία γεμάτη σεζόν τα χρώματα του Απόλλωνα Λάρισας.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω 1931, κ. Άρης Παλτόγλου, συναντήθηκε με τους δύο νέους παίκτες του Αιγάλεω και ακολούθως τους παρέθεσε επίσημο γεύμα, στο κέντρο του Αιγάλεω, στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΡΑΚΙ ΑΜΑΝ ΜΕΖΕ», ιδιοκτησίας του κ. Αντώνη Τιρτιράκη, Προέδρου του ερασιτέχνη ΑΟ ΑΙΓΑΛΕΩ.

Μετά από μια κοπιαστική μέρα, λόγω των ταξιδιών τους και των πρώτων απαραίτητων διαδικαστικών, Μπλάνκο και Μαρκολίνο, είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας ελληνικές γεύσεις, και να τα πουν σε φιλικό κλίμα, με τον κ. Άρη Παλτόγλου, τον κ. Αντώνη Τιρτιράκη, τον προπονητή της ομάδας κ. Θωμά Γράφα, τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Δουφεξή, το στέλεχος του τεχνικού τιμ κ. Πέτρο Κωνσταντινίδη, και λίγους ακόμη, αλλά καλούς φίλους του συλλόγου.

Στην κεντρική φώτο, από αριστερά ο Ισμαέλ Μπλάνκο, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΙΓΑΛΕΩ 1931 κ. Άρης Παλτόγλου και ο Νέτο Μαρκολίνο, στο «ΡΑΚΙ ΑΜΑΝ ΜΕΖΕ»!

Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ από το βράδυ της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου 2020 στο «ΡΑΚΙ ΑΜΑΝ ΜΕΖΕ»!

 

 

 

NECTΟΚ

 

 

 

 

P1

 

 

 

 

PLAT1

 

 

 

PLAT2

 

 

 

PLAT3

 

 

 

 

RAKOK