…ΤΣΑΜΠΑ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ARXTSAB

 

 

Την πρώτη του ήττα γνώρισε το Αιγάλεω, καθώς η ομάδα της πόλης μας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου της SUPER LEAGUE 2, έχασε με 1-0 στη Νέα Σμύρνη από την γηπεδούχο Καλλιθέα, σε αγώνα που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021.

Νωρίς, σχεδόν από τα αποδυτήρια, κοντά στο ενάμισι (1,5) λεπτό, μία απόκρουση – στραβοδιώξιμο στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Σίτι, έδωσε την ευκαιρία στον ποιοτικό και επικίνδυνο, Δούντση της Καλλιθέας, να πάρει την μπάλα και με ωραίο – γλυκό σουτ, να την στείλει στα δίχτυα του Φυλακτού, κάνοντας το 1-0. Έτσι απλά.

Η έξυπνη Καλλιθέα είχε δώσει μέτρα στο Αιγάλεω και το περίμενε. Και περίμενε το Αιγάλεω, …μαντεύοντας πως θα προσπαθήσει να παίξει, κυρίως, από τις πτέρυγες – ορεξάτοι ήταν οι φιλότιμοι Παναγιώτου, Αναστασίου – ή, σε δεύτερο πλάνο από το κέντρο της άμυνας με απευθείας μπαλιές.

Σε αυτό το πρώτο εικοσάλεπτο, το Σίτι είχε καλές στιγμές με τους Αρναρέλλη (6΄), Τριμμάτη (10΄), αλλά όπως είπαμε η έξυπνη Καλλιθέα, είχε στηθεί καλά στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς στην συνέχεια, και η τριάδα Μουνιέ, Κονέ, Δούντση, γινόταν απειλητική, όταν το Αιγάλεω έχανε την μπάλα (ή ήταν απρόσεκτο) στο κέντρο, δηλαδή στον άξονα. Η Καλλιθέα είχε δύο καλές στιγμές με τους Δούντση (34΄), Μουνιέ (37΄), απάντησε το Αιγάλεω με σουτ των Πιαστόπουλου (38΄), Καθάριου (43΄), ενώ στο 45΄ παραλίγο να γίνει ζημιά, όταν ο Μουνιέ πήρε κεφαλιά στην μικρή περιοχή, προλαβαίνοντας τον Φυλακτό, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στην επανάληψη, στο ίδιο τέμπο, το Αιγάλεω, παίζοντας, ορθολογικά, κοντρολαρισμένα, είχε καλή κυκλοφορία, μία χαλαρή υπεροχή, κρατώντας την Καλλιθέα σε αμυντική στάση και αναμονή για 30΄. Μέσα σε όλο αυτό το χρόνο, για το Σίτι ξεχώρισε μία καλή στιγμή με τον Καββαδία στο 70΄, ενώ οι γηπεδούχοι, που όπως είπαμε περίμεναν υπομονετικά, …ξεμύτισαν από το κέντρο στο 75΄.

Στο 79΄ το Αιγάλεω είχε καλή στιγμή με τον Τσιλιγκίρη, και στα τελευταία 15΄ η ομάδα της πόλης μας πίεσε όσο και όπως μπορούσε, έχοντας καλές στιγμές, στο 82΄ και στο 86΄ σε σουτ του Βουκελάτου.

Για να ανακεφαλαιώσουμε, το Αιγάλεω τελείωσε το ματς με 68% (!!!) κατοχή μπάλας και 10 κόρνερ! Αλλά προφανώς έλειψε η ουσία και μάλλον πρέπει να δουλευτούν, πιο πολύ οι λεπτομέρειες, ειδικά στον άξονα. Καλό είναι να υπάρχει κινητικότητα από τις πτέρυγες, αλλά όπως και να το κάνουμε, ο άξονας είναι ότι πιο νευραλγικό υπάρχει, και λύνει… εξισώσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Καλή η συνεργασία, που έχουν – σε όλα τα ματς - στα μετόπισθεν, το δίδυμο Βλάχου, Παπανικόλα, με τον Λάσκαρη ως εξάρι, αλλά πιο μπροστά είναι όλη η ουσία για να γίνει πιο παραγωγικό το σύνολο. Σήμερα, καλή ήταν η σκέψη, που ο Ηλίας Τσιλιγκίρης (μεστή η εμφάνιση του), δεν αναλώθηκε σε πάρα πολλές κινήσεις στα άκρα, και βοήθησε - μετακινήθηκε πιο πολύ στον άξονα, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το 68% κατοχή της μπάλας. Εκεί θα κληθεί ο προπονητής του Σίτι, Απόστολος Χαραλαμπίδης, να βρει την… εξίσωση που χρειάζεται, έτσι ώστε το, κατά τ’ άλλα καλοδουλεμένο – και καλογυμνασμένο - σύνολο του Αιγάλεω, να γίνει πιο ουσιαστικό. Γιατί είναι κρίμα, σε ένα τέτοιο ματς, όπως σήμερα με την Καλλιθέα, να μην παίρνεις ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Καταλήγοντας, και από τα παραπάνω που σας παραθέσαμε, το Αιγάλεω υπέστη μια… τσάμπα ήττα, ενώ είχε καλή εικόνα.

Διαιτητής ο Μπούμπας από την Ήπειρο.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στρέζος, Κοντοχρήστος, Ρώσση (62΄ Βασιλούδης), Ευαγγέλου, Ρέντζας, Μπουλούλης, Χατζηδίμπας, Santana (85΄ Μάλτσι), Mounier, Δούμτσης, Kone (62΄ Τσιντώνης)

ΑΙΓΑΛΕΩ: Φυλακτός, Παναγιώτου, Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Λάσκαρης, Καθάριος (81΄ Βουκελάτος), Τριμμάτης (81΄ Σκεντεράϊ), Αρναρέλλης (65΄ Καββαδίας) Τσιλιγκίρης, Πιαστόπουλος (65΄ Σαμπανίδης)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 4ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Καραϊσκάκης Άρτας - Καλαμάτα 0-1, Εργοτέλης - ΑΕΚ Β 0-0, Αστέρας Βλαχιώτη - Κηφισιά 0-1, Διαγόρας Ρόδου - Επισκοπή 1-0, Χανιά - Ρόδος 2-2, Ζάκυνθος - Λεβαδειακός δ.δ., Ιεράπετρα - Ηρόδοτος 1-1, Καλλιθέα - Αιγάλεω 1-0, Ρεπό ο Παναθηναϊκός Β

 

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

vathhd

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: Παναθηναϊκός Β΄- Καραϊσκάκης Άρτας, Καλαμάτα – Εργοτέλης, Ηρόδοτος – Καλλιθέα, Λεβαδειακός – Ιεράπετρα, Επισκοπή – Χανιά, Κηφισιά – Διαγόρας, ΑΕΚ Β΄ - Αστέρας Βλαχιώτη, Ρόδος – Ζάκυνθος, Ρεπό το Αιγάλεω

 

 

perfffokma