Έκθεση ζωγραφικής

και

φωτογραφίας μαθητών

 

Την Πέμπτη 6/6/2024 στο Πνευματικό Κέντρο "Γιάννης Ρίτσος", θαυμάσαμε τα έργα των μικρών και μεγαλυτέρων καλλιτεχνών, μαθητριών & μαθητών των σχολείων μας, στην έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας που διοργανώθηκε από την Ένωση Γονέων Αιγάλεω σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αιγάλεω. 

  Δωρεάν παράσταση Καραγκιόζη είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα της Έκθεσης και οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν και το χάρηκαν πολυ. 
 
Μαζί μας στην Έκθεση θαύμασαν τα έργα των μαθητών, για το σχολείο που ονειρεύονται και τις όμορφες γωνίες της πόλης που μεγαλώνουν, ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Λάμπρος Σκλαβούνος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά βίου μάθησης, κα Θωμαΐς Γεωργούλη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος κος Δημήτρης Μπογρακος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα Νίκη Βελιανιτη, ο κος Κώστας Σάμιος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Άλλη πρόταση για το Αιγάλεω", η Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κα Στέλλα Τραγα, ο πρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ κος Θοδωρής Κατσωνοπουλος , πρόεδροι και μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων των σχολείων μας.
 
 Βραβεύτηκαν τα σχολεία με την μεγαλύτερη συμμετοχή έργων στην έκθεση , το 22ο νηπιαγωγείο, τα 20ο, 10ο και 6ο δημοτικά σχολεία, στα οποία προσφέρθηκαν από τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου , κο Δ. Μπογρακο φυτά για δημιουργία χώρων πρασίνου στα σχολεία , όπως επίσης λουλούδια σε γλαστρακια,  μπαλόνια και δωράκια προσφέρθηκαν σε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν την έκθεση. 
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Δημήτρη Λιζαρδο και το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 4ου ΓΕΛ Αιγάλεω για την ευγενική δωρεά τους, 5 πατίνια για παιδιά, που μετά από κλήρωση, έκαναν ακόμη πιο χαρούμενους 5 τυχερούς μαθητές! 
 
Η Έκθεση, πέρα από μια ευκαιρία για δημιουργία και καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών είχε και περιβαλλοντικό  αποτύπωμα, μιας και το σύνθημα που κυριαρχούσε, μέσα από τις παιδικές ζωγραφιές ήταν η έκκληση για περισσότερο πράσινο στα σχολεία και στην πόλη μας.
Δικό μας μέλημα και ευθύνη, να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας μια βαθιά & διαρκή αγάπη για το περιβάλλον , αναγνωρίζοντας ότι εκείνα κρατούν το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.