ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

“Πλήθος συμπολιτών μας έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, το απόγευμα της περασμένης Τέταρτης 3 Ιουλίου 2024, στην επίσκεψη του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Αιγάλεω.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη της τοπικής μας οργάνωσης για την πορεία της παράταξης μας, για όσα πετύχαμε τα τελευταία δυο χρόνια, για όσα πρέπει να αλλάξουμε στο μέλλον. Ακόμα μίλησε για την ανάγκη να περιφρουρήσουμε την ενότητα της παράταξης και την πολιτική αυτονομία του Κινήματος.

Κατά την έναρξη της επίσκεψης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Η άνοδός μας στις πρόσφατες ευρωεκλογές μπορεί να μην ήταν όσο μεγάλη θέλαμε, επιβεβαίωσε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σταθερά. Είναι το μόνο κόμμα εξουσίας στη χώρα μας, που αύξησε τα ποσοστά του και ένα από τα ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη. Εκτός Αττικής, στην περιφέρεια, είμαστε δεύτερο κόμμα. Στο χάρτη της επικράτειας φάνηκε ξανά το χρώμα του ΠΑΣΟΚ. Η διαφορά μας από τη Νέα Δημοκρατία μειώθηκε στο μισό, ενώ η απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ από τις 23 μονάδες το 2019, μειώθηκε στις 2. Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε επίσης ότι οι μέρες της παντοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν οριστικά παρέλθει. Οι πολίτες έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα για μια πενταετή διακυβέρνηση χαμένων ευκαιριών που αντί να βελτιώσει τη ζωή τους μετά τη δεκαετή κρίση, την επιδείνωσε με αποτέλεσμα την εκ νέου ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων. Ενώ, η περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι οι μεσσιανικές προσεγγίσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα ειδικά όταν δεν συνοδεύονται από μια ουσιαστική πολιτική πρόταση.

Είμαι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακριβώς δυόμισι χρόνια. Μπορώ με περηφάνια να πω ότι το διάστημα αυτό το κόμμα μας έκανε μόνο βήματα μπροστά. Διασφαλίσαμε την πολιτική αυτονομία μας και καταφέραμε να αυξήσουμε την επιρροή μας ανατρέποντας τον κανόνα, που θέλει τα κόμματα που είναι ανάμεσα στους βασικού «πόλους» να συμπιέζονται».

Τέλος, επισήμανε ότι «Είμαι ο τελευταίος που θα ισχυριστεί ότι όλα έγιναν σωστά. Δεν έγιναν και γι’ αυτό ανέλαβα την ευθύνη. Παρά το ότι η θητεία μου δεν έχει ολοκληρωθεί, εισηγήθηκα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας για να αποφύγει η παράταξή μας τη δίνη μιας διαλυτικής εσωστρέφειας. Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία, με ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Κρατώντας πάντα τις ίδιες αξίες, της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας, της αποφυγής κάθε εξάρτησης από συμφέροντα. Αλλά και με πιο έντονη δράση. Με πιο επιθετική επικοινωνία. Με ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες. Με μεγαλύτερη συλλογικότητα. Και με απόλυτο σεβασμό στην πολιτική μας αυτονομία και στη μεγάλη ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία μας είναι η υπερηφάνεια μας. Και καθήκον όλων μας είναι να πάμε το ΠΑΣΟΚ ακόμα ψηλότερα. Για να συνεχίσει να είναι ελπίδα για τη χώρα μας και στήριγμα για τον λαό μας. Σε αυτό τον αγώνα καλώ όλους να προχωρήσουμε μαζί.», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ.

Η επίσκεψη όπως και η βραδιά, έκλεισε με γεύμα σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής μας «Τα Αχλάδια», όπου σε ευχάριστο και άκρως φιλικό περιβάλλον, παλαιοί αλλά και νεότεροί σύντροφοι θυμήθηκαν την ιστορία και τους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, σε ένα πλαίσιο ανταλλαγής εμπειριών και θέσεων, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν η νέοι, ούτω σώστε να μην χαθεί το κινηματικό DNA του ΠΑΣΟΚ.

Στο Γεύμα παραβρέθηκαν εκτός των άλλων, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Λάμπρος Σκλαβούνος, ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργο Τόλης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Περράκης, ο π. Βουλευτής Δημήτριο Κωνσταντόπουλος, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  Β2 Δημήτριος Κατσαρός, πολλοί / ες υποψήφιοι / ες βουλευτές από τις τελευταίες εκλογές του 2023, καθώς και πολλά παλαιά και νέα στελέχη του κινήματος”.

Σταμάτης Σέρβος / Γραμματέας Συντονιστικής Επιτροπής Αιγάλεω ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ