Διαμαρτυρία τριών ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής


στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας

 

elme-arxiki

 

Από την συνάντηση διαμαρτυρίας των τριών ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής,  για τα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 

Συναντηθήκαμε και συνομιλήσαμε με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ ΑΘΉΝΑΣ.
Οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς και οι μαθητές της Α & Β Λυκείου   ΓΕΛ  (Ημερήσιων - Νυκτερινών) & ΕΠΑΛ βιώνουν ένα ψυχολογικό μαρτύριο και έχουν χάσει τελείως την καθημερινότητα τους εξαιτίας της πανδημίας τα τελευταία 2 χρόνια.
  Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων  Λυκείου που εξετάζονται φέτος, έχουν διανύσει 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης με αυτονόητες ελλείψεις και κενά, κενά τα οποία σε συνδυασμό με το τρομερό άγχος που βιώνει ο σύγχρονος έφηβος καθιστούν την προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις από μόνη της έναν γολγοθά.
 Παρόλα αυτά το υπουργείο Παιδείας, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, σαν όλα να λειτουργούν κανονικά τα 2 τελευταία χρόνια, αύξησε την ύλη σε κάθε κατεύθυνση, σε υπερβολικό επίπεδο και επιμένει στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων.
 Εμείς, οι καθηγητές και οι  καθηγήτριες δίνουμε καθημερινά μάχη για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ύλη έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, την ώρα που μέχρι πέρυσι η ύλη ολοκληρωνόταν από τον Απρίλιο.
Ταυτόχρονα βλέπουμε τους μαθητές μας να παθαίνουν κρίσεις άγχους εξαιτίας της καθημερινής πίεσης που βιώνουν για να μπορέσουν μέσα σε αυτές τις συνθήκες να πετύχουν στις εξετάσεις.
 Επιπλέον, βλέπουμε ακόμη μαθητές μας, να εξαντλούνται και να πιέζονται σε ακραίο βαθμό, να στερούνται την κοινωνική τους ζωή, να στερούνται ακόμη και ώρες ύπνου ώστε να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Για να πραγματώσουν όμως τα όνειρα αυτά, βιώνουν αυτό τον τωρινό εφιάλτη.
 Στη συνάντηση μας  ζητήσαμε την μείωση –αναδιάρθρωση  της ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων, της Α και Β λυκείου, την μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, την κατάργηση της ΕΒΕ και άλλα, τουλάχιστον για τις εφετινές εξετάσεις.
Δώσαμε και τα ψηφίσματα με τις υπογραφές των συναδέλφων εκπαιδευτικών για τη μείωση ύλης και τη κατάργηση της τράπεζας θεμάτων.

 πηγή: Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

 

ELME-1

 

 

ELME-2