ΜΕΓΑΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΑΓΟΡΑ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ…

 

 

 

Την καλύτερη χρονιά στην ιστορία του διανύει ο… φανταστικός Διαγόρας Αιγάλεω, καθώς η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής (2ος όμιλος Νότου) και την άνοδο στην Β΄ Εθνική, που αναμένεται να ολοκληρώσει στις λίγες εναπομείναντες αγωνιστικές – ο Διαγόρας είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία – χθες αργά το βράδυ Πέμπτης, οι «πράσινοι» του Αιγάλεω νίκησαν εκτός έδρας με 86-80 στον ημιτελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑ - και απέκλεισαν - το Μαρούσι, ομάδα Β΄ Εθνικής, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης.
Παρά την διαφορά της κατηγορίας, καθώς ο Διαγόρας Αιγάλεω είναι ομάδα Γ΄ Εθνικής και το Μαρούσι της Β΄ Εθνικής, οι παίκτες του Σπύρου Σαμόλη έδειξαν για ακόμη μία φορά το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας, πάλεψαν από το πρώτο δευτερόλεπτο έως το τέλος το παιχνίδι και πήραν περήφανη νίκη απέναντι στο Μαρούσι. Δεκάλεπτα: 17-16, 40-35, 57-55, 80-86.
Να σημειώσουμε ότι η δεύτερη παρουσία του Διαγόρα Αιγάλεω στα ημιτελικά της διοργάνωσης στέφθηκε με επιτυχία έπειτα από την πρόκριση στον τελικό, καθώς και πέρυσι η ομάδα της πόλης μας έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του θεσμού, όπου την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 είχε ηττηθεί εκτός έδρας από τον Αμύντα στον Υμηττό με 83-60.
Στον τελικό και σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΣΚΑ, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει το Κορωπί, το οποίο δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το Αιγάλεω, όπου στον άλλο χθεσινοβραδυνό ημιτελικό νίκησε το Σίτι με 58-65.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ (Σαμόλης, Βλάχος): Παπαποστόλου, Ζακυνθινός 6, Καραλής 10 (2), Διαμαντόπουλος 11, Καράμπαμπας 12 (2), Μαυροειδάκος 6, Καρασταμάτης 21 (1), Παπαδολιάς 6, Εμίρης 3 (1), Ντιφαντής 11.