ΤΟ  6o ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 

 

 

6o DIM01 arxiki

 

 

 

 

 

“CATCH – Children Architects To Create Homes”

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+/Strategic Partnerships με τίτλο: CATCH "Children Architetcs to Create Homes",αντιπροσωπεία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, αποτελούμενη από τρεις δασκάλους και οκτώ μαθητές της ΣΤ΄τάξης, μετέβη στις Βρυξέλλες, Βέλγιο για την τέταρτη  συνάντηση των εταίρων και συμμετασχόντων στο πρόγραμμα.
Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν σε καθημερινή βάση τα μαθήματα του βελγικού σχολείου και συμμετείχαν σε εργαστήρια για την εκπόνηση του προγράμματος της αρχιτεκτονικής. Στο χρόνο μετά το σχολείο, τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της πόλης και ιδιαίτερα να βρεθούν στο Ευρωκοινοβούλιο βλέποντας από κοντά το χώρο πολιτικών εξελίξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τις ημέρες της παραμονής τους εκεί παρακολούθησαν μαθήματα στο κέντρο ΑBC (ART BASICS CHILDREN) και δημιούργησαν έργα που αφορούν σε αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς κατοικιών και εμπορικών κτιρίων.
Επισκέφθηκαν την κατοικία του VICTOR HORTA, κυρίου εκπροσώπου της ART NOUVEAU στην Ευρώπη και ήρθαν σε επαφή με την τεχνοτροπία του κινήματος. Επιστέγασμα της επαφής αυτής ήταν η δημιουργία σχεδίων με στοιχεία ART NOUVEAU σε εργαστήριο του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας ξεχώρισαν για την ικανότητα επικοινωνίας τους στις ξένες γλώσσες και στη χρήση τους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παρουσίαση της πρώτης δραστηριότητας του 2ου έτους που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας στην Ελλάδα. Το θέμα της ήταν “Συναντώ την αρχιτεκτονική και τους αρχιτέκτονες”. Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά δημιουργικά.  
Στη συγκεκριμένη συνάντηση, καθορίστηκε η περαιτέρω πορεία του έργου καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκπόνησης των πέντε επόμενων δραστηριοτήτων των μαθητών στο δεύτερο έτος του προγράμματος, οι οποίες θα παρουσιαστούν τον Μάρτιο στο Bialistok της Πολωνίας.

 

 

6o DIM02

 

6o DIM03

 

6o DIM04

 

6o DIM01