ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ & ΘΕΣΕΩΝ 09-05-2014

 

 

Αγαπητοί συνδημότες,
Φίλες και φίλοι,


Με αισθήματα συγκίνησης, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας, σας καλωσορίζω στη σημερινή συγκέντρωση στην οποία παρουσιάζουμε ένα συνδυασμό ελπίδας, ένα συνδυασμό ανανέωσης και δυναμισμού, ένα συνδυασμό με θέσεις – προτάσεις και ΟΡΑΜΑ. Ένα συνδυασμό ΝΙΚΗΣ – ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ του Ψηφοδελτίου μας «ΑΙΓΑΛΕΩ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».
Σ’ αυτές τις εκλογές όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να μιλήσουν τη γλώσσα της αλήθειας. Μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες, κομματικές σκοπιμότητες και πελατειακές σχέσεις. Αυτό απαιτεί το συμφέρον του Αιγάλεω. Εμείς κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια. Τα τελευταία 3 χρόνια προσπαθήσαμε με σκληρή δουλειά να τηρήσουμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που συναντήσαμε.
Χωρίς υποχωρήσεις από τις αρχές και τις αξίες μας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον της πόλης.
Πετύχαμε να κρατήσουμε όρθιο τον Δήμο μας, να εξυπηρετήσουμε τους κατοίκους στην καθημερινότητά τους, να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας. Τα καταφέραμε; Ναι τα καταφέραμε! με συμμάχους όλους τους Εργαζόμενους του Δήμου μας και αναγνωρίζοντας την προσφορά τους αυτή όχι σε μας αλλά στην πόλη, αντιταχθήκαμε στη διαθεσιμότητα, την κινητικότητα και τις απολύσεις. Είπαμε όχι στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου μας και στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Δεν είμαστε πάντα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Κάναμε και λάθη, από τα οποία διδαχθήκαμε. Συνεχίζουμε; Ναι συνεχίζουμε! Καλύτεροι και πιο δυνατοί. Αντισταθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις πολιτικές των Μνημονίων που γιγάντωσαν την ανεργία και τη φτώχεια. Υποστηρίζουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και όχι την αδικία να πληρώνουν πάντα
το κόστος της λιτότητας οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι άνεργοι.
Σήμερα έχουμε εξοπλιστεί με νέα εφόδια και με εμπειρία και απαντάμε δυναμικά στις προκλήσεις.
Το πρόγραμμα μας για την προσεχή πενταετία έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο, για να φτιάξουμε όλοι μαζί το Αιγάλεω της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, της μέριμνας για όλους τους πολίτες. Περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της ανεργίας
και της εργασιακής επισφάλειας.
Για τη στήριξη της τοπικής αγοράς,
για την υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών,
για την προώθηση της επιχειρηματικότητας των νέων.

Το πρόγραμμα μας στηρίζει την Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τη νέα γενιά μας, τους ηλικιωμένους, τα Άτομα με Αναπηρίες. Έχει σαν απαράβατη αρχή τη σωστή και διαφανή διαχείριση στο σύνολο των οικονομικών του Δήμου.
Το αναπτυξιακό μας σχέδιο χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και όραμα ταυτόχρονα. Έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
Έχουμε την πολιτική βούληση να σχεδιάσουμε το Αιγάλεω της αειφόρου ανάπτυξης, όπου η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας θα συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Δεσμευόμαστε για την κατοχύρωση και διεύρυνση των θεσμών της συμμετοχικής δημοκρατίας, την ουσιαστική συμμετοχή των ενεργών πολιτών σε κάθε απόφαση που αφορά τον Δήμο μας.
Φίλες και φίλοι,
Είμαστε μια παράταξη που έχει ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό προσανατολισμό. Ζητάμε την εμπιστοσύνη των δημοτών, διατηρώντας το ίδιο πλαίσιο αρχών και αξιών.
Πίστη στη διαφάνεια, εντιμότητα στη διοίκηση, κοινωνική δικαιοσύνη, συμμετοχικότητα, προσφορά για το κοινό καλό και την πρόοδο της πόλης. Τα τελευταία χρόνια η ζωή μας έχει αλλάξει, η χώρα ολόκληρη περνάει μεγάλες δυσκολίες. Οι πολιτικές λιτότητας, η ύφεση, η ανεργία,
η υπερ-φορολόγηση έχουν επηρεάσει κάθε οικογένεια. Όλοι βιώνουμε την υποχώρηση ενός επιπέδου διαβίωσης που με κόπο είχαμε επιτύχει. Αλλά οι συνέπειες της κρίσης είναι ακόμη δυσμενέστερες στις περιοχές που κατοικούν, όπως η δική μας, κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και άνεργοι, εργάτες όπως το Αιγάλεω.
Εμείς αντισταθήκαμε στις πολιτικές αυτές, υπερασπιστήκαμε την κοινωνική δικαιοσύνη σε κάθε θεσμικό επίπεδο που έχουμε λόγο. Δεν πιστεύουμε, όμως, ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε νέες διαιρέσεις των πολιτών. Κανένας δεν πρέπει να μεταφέρει σε επίπεδο Δήμου τις αντιπαραθέσεις,
την οξύτητα και την πόλωση που επικρατούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εμείς επιδιώκουμε την συνεννόηση και την συναίνεση για να βρούμε λύσεις για τα κοινά προβλήματα των δημοτών μας. Γιατί η μεγάλη προσπάθεια που έχουμε μπροστά μας θέλει να δώσουμε τα χέρια και να βάλουμε πλάτη όσοι περισσότεροι γίνεται. Εμείς δεν αφήνουμε στην τύχη το μέλλον του Δήμου.
Ο συνδυασμός μας αποτελείται από συμπολίτες που έχουν να παρουσιάσουν έργο
στο χώρο όπου δραστηριοποιούνται. Αποτελείται από πολλούς νέους ανθρώπους, που αποδεικνύουν ότι αυτή η πόλη έχει όχι μόνο δυναμικό παρόν, αλλά και λαμπρό μέλλον.
Από συμπολίτες που αντιπροσωπεύουν ολόκληρο το κοινωνικό, επαγγελματικό και δημοκρατικό πολιτικό φάσμα της πόλης μας. Άνδρες και Γυναίκες, Νέους και Νέες, Εργαζόμενους – Συνταξιούχους και Άνεργους, επιστήμονες, Τεχνικούς, Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Φοιτητές, Υπαλλήλους και Νοικοκυρές,
με όρεξη για ανιδιοτελή δουλειά και προσφορά.
Έναν ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης,
όπου συνυπάρχουν η εμπειρία και η γνώση
με την ανανέωση και τη διάθεση προσφοράς.

Προωθούμε δυναμικά
και αποτελεσματικά
τα συμφέροντα του Δήμου μας
και των συμπολιτών μας.
Ώστε με πλήρη συνείδηση των προκλήσεων της νέας περιόδου να εγγυηθούμε την πορεία και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας την επόμενη κρίσιμη πενταετία. Με αυτόν λοιπόν τον δυναμικό Συνδυασμό, θα δώσουμε τη μάχη μας στις 18 του Μάη και εάν χρειαστεί και στις 25.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο ΑΙΓΑΛΕΩ, για ένα ΑΙΓΑΛΕΩ που να αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ Για να χτίσουμε μαζί το μέλλον της πόλης μας. Με διαφάνεια, ήθος και εντιμότητα. Με αποτελεσματικότητα και γνώση. Με αγωνιστικότητα και διάθεση προσφοράς.
Με αγάπη για το Αιγάλεω. Είστε οι καλύτεροι. Μαζί μπορούμε; Μπορούμε! Συνεχίζουμε.
Θα είμαστε η καλύτερη Δημοτική Αρχή.
Γιατί εμείς δε διψάμε για εξουσία.
Εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε τους Δημότες και το Αιγάλεω. Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.

 

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ
Έως την Κάλπη
Μέχρι την κάλπη