1o Γυμνάσιο Αιγάλεω

Συμμετοχή στο 3o φεστιβάλ

European School Radio

και 3ήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

 

 

ARXIKH

 

 

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου – European School Radio που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Οι μαθητές του προγράμματος «Γυναικείες προσωπικότητες στη λεκάνη της Μεσογείου» παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους σχετικά με την ιταλίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Οριάνα Φαλάτσι.

Ανάμεσα σε 70 σχολεία του φεστιβάλ, 1200 μαθητές και 23 παρουσιάσεις η παρουσίαση των μαθητών και μαθητριών συγκέντρωσε την προσοχή του κοινού τόσο για την αμεσότητα του έργου της Φαλάτσι όσο και για την καθαρότητα του λόγου τους. Οι μαθητές κατάφεραν, μέσα στον ομολογουμένως ελάχιστο χρόνο που τους δόθηκε, να τονίσουν στους μικρούς και μεγάλους θεατές το σημαντικό ρόλο που η προσωπικότητα της Φαλάτσι διαδραμάτισε στη μάχιμη και χωρίς περιτυλίγματα δημοσιογραφία.

Παράλληλα, οι μαθητές μας συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο «Μαθαίνω το ραδιόφωνο στον Αθήνα 9.84» με τη Τζέλα Παυλάκου. Η κα Παυλάκου, αφού ενημέρωσε τους μαθητές για τις αρχές της δημοσιογραφίας, τους  ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού 98,4. Εκεί οι μαθητές παρακολούθησαν αρχικά την εκπομπή της Νόνης Καραγιάννη και είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη δημοσιογραφία.

Επίσης, το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω διοργάνωσε 3ήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 14 και 16 Απριλίου. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, την Καμάρα, τις Βυζαντινές εκκλησίες, τη Ροτόντα, την Αγία Σοφία, το Βυζαντινό Μουσείο, τον Ιερό Ναό  του Αγ. Δημητρίου, το Λευκό Πύργο, την Άνω Πόλη, το Δίον και τα Αμπελάκια Λάρισας. Σίγουρα ήταν μία από τις εκδρομές που θα τους μείνουν αξέχαστες.

 

1 gum 05

 

 

1 gum 04

 

1 gum 03

 

1 gum 01

 

1 gum 02