arxiki 

 

Α΄ ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

 

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στις 28 και 29 Μαρτίου οι Α΄ Διασχολικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης.

Οι αγώνες αυτοί, μέσω των οποίων αναγνωρίζεται η αξία της καλλιέργειας του προφορικού λόγου και της ευγλωττίας, διατηρούν ζωντανό τον πολύ σημαντικό θεσμό των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας, στους οποίους το Σχολείο έχει πετύχει στο παρελθόν εξαιρετικές διακρίσεις.

   Μαθητές από 10 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής πήραν μέρος με εξαιρετικές επιδόσεις στα ρητορικά αγωνίσματα των Διττών Λόγων, του Αυθόρμητου και του Προτρεπτικού Λόγου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Διττούς Λόγους οι ομάδες ήταν μεικτές, δηλαδή αποτελούνταν από μαθητές διαφορετικών σχολείων, ώστε να καλλιεργηθεί η ομαδικότητα, η συνεργασία και ο συναγωνισμός. Έτσι για δύο μέρες συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στα γήπεδα, για την ελευθερία της ανθρώπινης θέλησης, την ανεκτικότητα, το σχολικό εκφοβισμό, αλλά και τα όρια των Μ.Μ.Ε. Παρουσίασαν τις απόψεις τους με επιχειρήματα, εξέφρασαν τα συναισθήματά τους, καλλιέργησαν τη φαντασία τους…

 

Την επιστημονική επιτροπή των αγώνων αποτέλεσαν οι: Κώστας Αγγελάκος Αναπληρωτής Καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Μαγγανά Δρ Γλωσσολογίας, Μέλος ΕΕΔΙ.Π. στο Διδασκαλείο Νέας Ελληνικής, Διατμηματικό Πρόγραμμα για τη Διδασκαλία της Ελληνικής  Γλώσσας του ΕΚΠΑ, Ανδρέας Μήτσου Συγγραφέας, Αθανάσιος Μιχάλης, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, Χαρινέλα Τουρνά Δρ Φιλοσοφίας, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων, Διεύθυνση Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας

Την πολύτιμη βοήθειά τους στην οργανωτική διαδικασία των αγώνων πρόσφεραν απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου οι οποίοι έχουν συμμετάσχει στους Πανελλήνιους Αγώνες Αντιλογίας Επιχειρηματολογίας.

Θερμά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή των αγώνων καθώς και στους μαθητές του Σχολείου που συμμετείχαν και διακρίθηκαν και στα τρία αγωνίσματα.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

Tμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα - Λιναρδάτου

Ελ.Βενιζέλου 112-114,

12132 Περιστέρι

ΚΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

211 5002300 τηλ.

210-5773760 Fax