Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο πρόγραμμα

«Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»

 

laikh15arxikhm

 

Ο Δήμος Αιγάλεω συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής», που ξεκίνησε στις 26 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 24 Μαΐου. Η δράση υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και έχει κεντρικό σύνθημα «Δώσε Αξία στα σκουπίδια σου». Τα «κινητά πράσινα σημεία» του ΕΔΣΝΑ, μαζί με ομάδα εκπαιδευμένων στελεχών ενημερώνουν τους πολίτες για τα οφέλη της ανακύκλωσης τη συλλογή βιοαποβλήτων και την εφαρμογή των κανόνων της κυκλικής οικονομίας.


Την Παρασκευή 13/5 ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά επί της οδού Δελφών όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Ανδρέας Λεωτσάκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αρμόδιος για τις Λαϊκές Αγορές Σταύρος Μελάς, ο Διευθυντής των λαϊκών αγορών Χάρης Πασβαντίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών «ΠΟΣΠΛΑ» Δημήτρης Μουλιάτος, ο Πρόεδρος της Β’ Λαϊκής Αγοράς Πειραιά Γιώργος Τσούνιας, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Αρβανίτης, Παναγιώτης Μανδραφλής, Φώτης Χρυσούλας και Ηλίας Μάνδρος και στελέχη του Προγράμματος επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής Green City.

laikh4


Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε στις δηλώσεις του: «Το μεγάλο πρόγραμμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των αποβλήτων στις λαϊκές αγορές της Αττικής, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση εκ μέρους των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά κυρίως εκ μέρους των ίδιων των πολιτών που αναζητούν ενημέρωση από τα κινητά πράσινα σημεία της Περιφέρειας μας. Η συστράτευση όλων μας και η συνεργασία με τους δήμους, αποδίδει καρπούς και σταδιακά διαμορφώνεται μια περιβαλλοντική συνείδηση. Η Περιφέρεια Αττικής αλλάζει πρόσωπο στο επίπεδο διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Μεριμνούμε για το περιβάλλον και γινόμαστε μια “πράσινη” περιφέρεια για το καλό των παιδιών μας και του συνόλου των πολιτών. Ευχαριστούμε την ΠΟΣΠΛΑ, την ομοσπονδία των λαϊκών αγορών και προσωπικά τον Δημήτρη Μουλιάτο για τη δουλειά που έχει κάνει, καθώς και για τη συμβολή του της στην περαιτέρω συνεργασία τους προέδρους των λαϊκών αγορών για να γίνει πράξη το όραμά μας. Ευχαριστώ τον πρόεδρο των λαϊκών αγορών εδώ στο Αιγάλεω και τον Δήμαρχο του
Αιγάλεω, τον Γιάννη Γκίκα, αλλά και όλους όσοι συμμετέχουν στην επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος. Το διευθυντή των λαϊκών αγορών στην Περιφέρεια Χάρη Πασβαντίδη και όλες τις υπηρεσίες και τα στελέχη για τα κινητά πράσινα σημεία, που πλέον έχουν γίνει ένας σοβαρός κρίκος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφέρειάς μας. Στόχος μας να φτάσουμε στο σημείο να αξιοποιούμε τα στερεά απόβλητα, προς όφελος μελλοντικών γενεών.

laikh2


Ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας τόνισε από την πλευρά του: «Βασική αρχή είναι να απευθυνθούμε στους πολίτες ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την ανακύκλωση. Με την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας και του ταμείου λαϊκών αγορών, έχουμε έμπρακτα αποτελέσματα και προχωράμε το πρόγραμμα για να έχουμε ακόμα περισσότερα καλά αποτελέσματα. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, τα στελέχη της περιφέρειας των λαϊκών αγορών καθώς έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία μεταξύ μας η οποία αποφέρει σημαντικούς καρπούς προς όφελος των πολιτών».

laikh1

laikh3

 

galaktompoureko-banner -01

laikh5

laikh9

laikh10

laikh11

laikh12

galaktompoureko-banner -01

laikh13