ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ASIMOKK

 

 

Πριν λίγα 24ωρα, στο Δημοτικό Στάδιο Αιγάλεω “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης” ολοκληρώθηκε με μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή, το σχολικό τουρνουά Δημοτικών Σχολείων, το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 και Ιουνίου 2023 διοργανώνεται στο κολυμβητήριο της πόλης μας η κολυμβητική ημερίδα «ΠΑΝΑΙΓΑΛΕΩΤΙΚΑ 2023», όπου ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 700 (!!!), στις 17 και 18 Ιουνίου 2023 στο Αιγάλεω για δεύτερη συνεχή χρονιά θα λάβει χώρα η πανελλήνια διοργάνωση «3on3 Streetball», ενώ στις 2 Ιουλίου 2023 η πόλη θα τρέξει στους ρυθμούς του “2ο Organ Donation Run” – 10 χιλιόμετρα, σε έναν αγώνα με μοναδικό και ιερό σκοπό την διάδοση της δωρεάς οργάνων.

Σε όλα αυτά, τις εξαιρετικές αθλητικές διοργανώσεις που κινητοποιούν την τοπική κοινωνία, αλλά ιδίως τη νεολαία, διοργανωτής, υποστηρικτής, αρωγός, και αληθινός… συμπαίκτης, ο Δήμος Αιγάλεω, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και τον κάτοικο του Αιγάλεω.

«Δεν είναι μια απλή διαδικασία ο αθλητισμός, ούτε ένα απλό χόμπι για να περνάμε την ώρα μας στο 24ωρο μας.
Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, είναι η ίδια η ζωή, είναι μία στάση ζωής, που ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και γίνεται βίωμα μέχρι τις μεγάλες ηλικίες.
Μέσω του αθλητισμού, γεννούνται ευγενή ιδεώδη, όπως η άμιλλα, η αλληλεγγύη, η συμμετοχή, η αγάπη για την ζωή, η ατομική φροντίδα για τον εαυτό μας και τον οργανισμό μας, αλλά και η συνεργασία με τον συνάνθρωπο μας, περνώντας πλέον στο ομαδικό στοιχείο του αθλητισμού.

Είναι σίγουρα και πολλά άλλα ο αγνός αθλητισμός, που πάνω από όλα συγκινεί, που συνεπαίρνει τον καθένα και την καθεμία, και ειδικά σε μια ζωντανή πόλη όπως το Αιγάλεω, είναι βασικό συστατικό για τους κατοίκους και συμπολίτες μας.

Αυτή λοιπόν την τεράστια πλειοψηφία των συμπολιτών μας, έχοντας πάντα υπόψιν μας, είμαστε δίπλα τους και με μπροστάρη τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκίκα, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, όπως τέτοιου είδους διοργανώσεις, που πιστεύουμε ότι ωφελούν και τους συμμετέχοντες, αλλά και την ίδια την πόλη μας.

Εμείς, ως αθλητικό τμήμα του Δήμου Αιγάλεω, που έχω την χαρά, την τιμή, αλλά και την ευθύνη να προϊσταμαι ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, όλα αυτά τα τέσσερα – 4 – χρόνια, επί θητείας μας, βάλαμε τον πήχη ψηλά και δουλέψαμε μεθοδικά και οργανωμένα για τον στόχο μας. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τέτοιες μαζικές εκδηλώσεις και διοργανώσεις. Ανάλογες είναι και οι δράσεις μας, στους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού, θέλοντας να προσφέρουμε ότι καλύτερο στον περήφανο δημότη του Αιγάλεω, της πόλης που αγαπάμε και θέλουμε να είναι στο προσκήνιο», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Ασημακόπουλος (κεντρική φώτο).

 

 

okanthh1

 

 

 

 

ΤΑ ΠΑΝΑΙΓΑΛΕΩΤΙΚΑ 2023

 

Ο Δήμος Αιγάλεω με τη συνεργασία του Α.Ο. Αιγάλεω διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου 2023 την κολυμβητική ημερίδα «ΠΑΝΑΙΓΑΛΕΩΤΙΚΑ 2023». Οι αγώνες αφορούν τις αγωνιστικές κατηγορίες, ενώ και φέτος θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).

Στη γιορτή της κολύμβησης, που αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός στα δρώμενα του υγρού στίβου θα συμμετάσχουν 50 σωματεία με συνολικά 652 αθλητές και αθλήτριες, σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ. / (* Οι αιτήσεις συμμετοχής ήδη έχουν ξεπεράσει τις 700).

«Το Αιγάλεω έχει καθιερωθεί για τα καλά ως σημείο αναφοράς στον υγρό στίβο και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ως δημοτική αρχή έχουμε βάλει ένα μικρό λιθαράκι προς αυτή την κατεύθυνση. Καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

 

 

messok1

 

 

 

 

ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «3on3 Streetball»

 

 «Τάπα στην βία και στον ρατσισμό»

 

 

Ο Δήμος Αιγάλεω, ο ΠΣΑΚΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Καλαθοσφαιριστριών) και ο ΕΣΑΚΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών), διοργανώνουν το διήμερο 17 και 18 Ιουνίου 2023, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και της Hellenic BasketBall Federation (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης), το τουρνουά «3on3_Streetball» με κεντρικό σύνθημα «Τάπα στην βία και στον ρατσισμό».

Το δημοφιλές τουρνουά θα διεξαχθεί στην αγαπημένη μας πόλη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλοδοξώντας να σπάσει και πάλι το ρεκόρ συμμετοχών. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην οδό Νικολάου Πλαστήρα, μπροστά από το κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης», ενώ το παρών θα δώσουν κορυφαίοι παίκτες του ελληνικού μπάσκετ. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αιγάλεω θα φιλοξενήσει το δημοφιλές τουρνουά στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία και το ρατσισμό. Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε πέρσι η διοργάνωση, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι και φέτος με την άριστη συνεργασία όλων των φορέων το Αιγάλεω θα γράψει και πάλι ιστορία. Αθλητικές διοργανώσεις αυτού του είδους συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξωστρέφεια και παράλληλα προσφέρουν στους συμπολίτες μας τη δυνατότητα να αθληθούν και να διασκεδάσουν στις γειτονιές της αγαπημένης μας πόλης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

 

okanthh1

 

 

 

 

2ο Organ Donation Run 10K

 

στον Δήμο Αιγάλεω!

 

DC3tok

 

Στις 2 Ιουλίου 2023 συνδιοργανώνεται στο Αιγάλεω, από τον Δήμο Αιγάλεω και την Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων, το «2ο Organ Donation Run» - 10 χιλιομέτρων, σε μία διαδρομή που συνδυάζει, χωμάτινο δρόμο μέσα στο Άλσος, ποδηλατόδρομο, άσφαλτο και τερματισμό μέσα στο ΔΑΚ ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Ο αγώνας είναι δωρεάν και μοναδικό σκοπό έχει την διάδοση της δωρεάς οργάνων και την ευαισθητοποίηση όλων μας, ώστε να γίνουμε αιμοδότες, δότες μυελού των οστών και δωρητές οργάνων.

 

 

okanthh1