Λαϊκή Συσπείρωση Αιγάλεω:

ο Αγώνας είχε αποτέλεσμα

για το 6ο ΓΕΛ

 

 

 

Ο αγώνας μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών για να μην καταργηθούν τμήματα είχε αποτέλεσμα για το 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω.
 
Με την μαχητική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές και οι γονείς πέτυχαν την πρώτη τους νίκη ως αποτέλεσμα του αγώνα που δίνουν, αφού έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε η Θεωρητική κατεύθυνση της Γ' Λυκείου στο 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω που αρχικά ήταν να καταργηθεί.
 
Η κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε από μαθητές της Δυτικής Αθήνας μετά από κάλεσμα των Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών Αγίων Αναργύρων, Πετρούπολης, Περιστερίου, Αιγάλεω και Ιλίου, μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.
 
Απαίτησαν να μην συγχωνευτεί κανένα τμήμα, να μην καταργηθεί καμία Κατεύθυνση σε κανένα σχολείο, να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα ΕΠΑΛ και ευχήθηκαν «καλή αγωνιστική χρονιά!».
 
Η απάντηση που πήραν από το Υπουργείο ήταν για άλλη μια φορά κούφια λόγια για δήθεν επανεξέταση της κατάστασης και η γνωστή λογική «πετάω το μπαλάκι» από το υπουργείο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και αντίστροφα.
 
Μάλιστα οι μαθητές είχαν και την πρώτη τους νίκη ως αποτέλεσμα του αγώνα που δίνουν, αφού έγινε γνωστό ότι εγκρίθηκε η Θεωρητική κατεύθυνση της Γ' Λυκείου στο 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω που αρχικά ήταν να καταργηθεί.
 
Όπως οι ίδιοι οι μαθητές δήλωσαν «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας. Χορτάσαμε απ' τα λόγια της κοροϊδίας. Δεν είμαστε παιδιά Β' κατηγορίας!».
 
Στεκόμαστε στο πλάι τους και διεκδικούμε να πάρουν πίσω όλες τις συγχωνεύσεις σε α'βαθμια και β'βαθμια εκπαίδευση γιατί τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί και κόστος.