«ΜΑΪΜΟΥ» ΜΕΣΙΤΕΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΑΙΓΑΛΕΩΤΕΣ

Στην Κρήτη συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε 125 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών σε πολλές περιοχές της χώρας και μεταξύ αυτών και στο Αιγάλεω.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου Κρήτης, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνίασε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες της επικράτειας, και μεταξύ αυτών και στο Αιγάλεω, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά ατόμων.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ημεδαπούς, ηλικίας 37 και 44 ετών, καθώς και πέντε ακόμη άγνωστους δράστες, οι οποίοι το χρονικό διάστημα από το 2005 έως και τον Φεβρουάριο του 2014 ενεπλάκησαν σε 125 περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών σε Κρήτη, Αττική, Πειραιά, Ζάκυνθο και Μεσσηνία, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά τους το χρηματικό ποσό των 596.027,04 ευρώ.

 

Σε ό,τι αφορά στο Αιγάλεω, οι απατεώνες είχαν εμφανιστεί στα θύματά τους προσποιούμενοι τους μεσίτες κατασχεμένων οικοπέδων, τον εργολάβο κατασκευής θερμοκηπίων, τον διαμεσολαβητή χρηματιστηριακών - επενδυτικών προϊόντων, αλλά και τον διαμεσολαβητή ευρωπαϊκών προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης.