eurobank-egaleo

 

ΤΗΣ... ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ 

Η σημερινή μέρα, ήταν μια πρώτη οδύσσεια για τους συνταξιούχους οι οποίοι έσπευσαν από νωρίς το πρωί στις λιγοστές ανοικτές τράπεζες της πόλης μας, για να εισπράξουν μέρος της σύνταξής τους... Οι ουρές των πολιτών που ανέμεναν να εξυπηρετηθούν από το γκισέ έφθανε να καλύπτουν ολόκληρο το τετράγωνο γύρω από τις τράπεζες, ενώ ήταν ασυγκρίτως μεγαλύτερες σε σχέση με εκείνες στα ΑΤΜ όπου η ταλαιπωρία ήταν πιο μικρή. Ακόμα μεγαλύτερη όμως, ήταν η ταλαιπωρία των πολιτών οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί για το ποιες τράπεζες θα είναι ανοιχτές, με συνέπεια η υπομονή τους να εξαντλείται αφού αναθεματίζοντας, αναγκάζονταν να σπεύσουν για να βρουν τις ανοιχτές τράπεζες. Στην ίδια δυσμενή κατάσταση βρέθηκαν και όσοι δεν γνώριζαν ό,τι οι συντάξεις θα δίδονταν... αλφαβητικά, με συνέπεια να αναγκαστούν να φύγουν.

Σε όλα τα υποκαταστήματα, υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή έντασης και επιθέσεων από επιτήδειους, ενώ για παν ενδεχόμενο υπήρχαν και ασθενοφόρα σε αναμονή, αφού υπήρχαν και υπερήλικες οι οποίοι στέκονταν όρθιοι μέσα στη ζέστη για ώρες. Να σημειώσουμε, ό,τι σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης είχε προβλεφθεί να μοιράζονται νερά, μπισκότα και καραμέλες στους πολίτες.

Να υπογραμμίσουμε ό,τι οι ίδιες τράπεζες θα είναι ανοιχτές μέχρι την Παρασκευή για τους συνταξιούχους, ενώ αμέσως μετά τις αναλήψεις εκδίδονται σε όλους τους πολίτες χρεωστικές κάρτες για τα ΑΤΜ. Για το εάν θα ανοίξουν κανονικά από την ερχόμενη Τρίτη, δεν υπάρχουν ακόμα ισχυρές διαβεβαιώσεις... ίσως γι' αυτό εκδίδονται σε όλους κάρτες ΑΤΜ...

 

peiraios-egaleo1

 

 

Κατά τα λοιπά, τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα και τα αποθέματα της ψυχραιμίας… κάπου στη μέση!

Τα 120 ευρώ δεν θα τους έσωναν, όπως μας έλεγαν χαρακτηριστικά, γιατί οι υποχρεώσεις τους είναι πολύ μεγαλύτερες, ωστόσο κάποιοι εξέφραζαν φόβο... μήπως χάσουν και αυτά... "Εάν δεν τα σηκώσω σήμερα, αύριο μπορεί να μας πουν ό,τι δεν υπάρχουν", μας έλεγε ο κ. Γιώργος, που είχε έρθει στο Αιγάλεω από το γειτονικό Χαϊδάρι. Μεταξύ των συζητήσεων, υπήρχαν και κάποιοι που αναρωτιόντουσαν… «Μέχρι σήμερα που μιλάμε, είμαστε μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης... εάν αυτή είναι η βοήθεια των μελών προς μια χώρα που βουλιάζει, δεν καταλαβαίνω πώς θα ήταν να μην μας βοηθούσαν! Αισθανόμαστε ό,τι ήδη είμαστε εκτός Ε.Ε.. Μας θέλουν εκτός. Τους είμαστε βάρος!», ακούστηκε να λέγεται από πολίτη.

Η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το αύριο και την πορεία της χώρας, ήταν κυρίαρχο μέρος της ανταλλαγής απόψεων, ενώ μέρος στη συζήτηση είχε και το τι θα εστί την επόμενη μέρα η κυριαρχία ενός «Ναι» ή του «Όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Οι πολίτες, λίγες ημέρες πριν το δημοψήφισμα, εμφανίζονται βαθειά διχασμένοι και εμφανώς απογοητευμένοι από την καθυστέρηση της μη επίτευξης μιας επωφελούς και βιώσιμης λύσης για τη χώρα.

 

peiraios-egaleo