ΟΙ “ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ” ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ “ΠΟΛΗ ΜΑΣ”

 

 

 

 

 

GONEIS SHMA

 

 

 

 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ “ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ”

 

  1. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ “ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ” ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΙΓΑΛΕΩ;

Η εκλογή ενός νέου ΔΣ είναι εκ των πραγμάτων μια νέα αρχή όσον αφορά την Ένωση Γονέων Αιγάλεω, παρότι κάποια μέλη είχαμε συμμετοχή και στην σύνθεση προηγούμενων ΔΣ της Ένωσης. Τα δεδομένα, όμως, αποτυπώνουν την "ετυμηγορία" των γονιών στις πρόσφατες εκλογές μας και έχουμε την πεποίθηση ότι με την συνεργασία όλων μας, παλαιών και νέων μελών, η θητεία του νέου ΔΣ θα είναι παραγωγική, αξιόλογη, δραστήρια και εποικοδομητική. (Βιργινία Γεωργοπάνου, 2ο δημοτικό- 4ο ΓΕΛ)

 

ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΤΕ;

Όραμά μας οι Γονείς Μαζί να λειτουργήσουν αναζωογονητικά για την Ένωση Γονέων και να αποτελέσουν Γονείς και Ένωση έναν δίαυλο επικοινωνίας, ένα βήμα στην τοπική κοινωνία, ένα κύτταρο Παιδείας και Πολιτισμού με επίκεντρο τη Νέα Γενιά. Θέλουμε την Ένωση Γονέων δραστήρια, ανοικτή, πολυσυλλεκτική και ανεξάρτητη, δίπλα σε όλους τους Συλλόγους Γονέων με σκοπό την μελέτη και προβολή των προβλημάτων των σχολείων του Δήμου Αιγάλεω και τον συντονισμό της δράσης για την επίλυσή τους με τελικό στόχο την αναβάθμιση της παιδείας που θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας.Στηρίζουμε και ενισχύουμε την αδιάλειπτη λειτουργία της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας σε κάθε βαθμίδα (Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια). Πρώτα από όλα θα πρέπει η Ένωση να κερδίσει την Εμπιστοσύνη και αυτό θα γίνει μόνο με Δουλειά - Οργάνωση - Ενημέρωση - Επικοινωνία και Δραστηριοποίηση των Μελών. Όλοι οι Γονείς Μαζί μπορούμε ενωμένοι να καταφέρουμε πολλά! (Βασίλης Ιατρίδης, 9ο Γυμνάσιο).

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ, ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟ;

Το 1ο συμβούλιο μετά τις εκλογές της 10ης Μαΐου, που θέμα είχε την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα, ξεκίνησε με τις μη αναμενόμενες παραιτήσεις των δύο από τους τρεις εκλεγμένους της παράταξης "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ", καθώς και τεσσάρων από τους αναπληρωματικούς κατά σειρά ψήφων, με αποτέλεσμα να μπουν στο ΔΣ δύο μέλη που η κανονική κατάταξη της ψηφοφορίας τους ήταν στο τέλος του ψηφοδελτίου τους. Οι παραιτήσεις όλων ως αίτιο έφεραν οικογενειακές & επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αυτό έγινε δεκτό από το υπόλοιπο σώμα γιατί τυπικά ήταν νόμιμο. Εμείς πάνω από όλα σεβόμαστε την ψήφο και τις επιλογές των γονιών, τις "καθαρές" διαδικασίες, το αποτέλεσμα της κάλπης και φυσικά είμαστε συνεπείς σε ότι είπαμε προεκλογικά. Η αντιπροσωπευτικότητα για εμάς είναι βασική παράμετρος της λειτουργίας της Ένωσης. "Κινήσεις" και τακτικές δεν μας αφορούν. Αποτελούμε μια ομάδα γονιών με κοινό γνώμονα την αγάπη μας για τα παιδιά, την ενεργή και ανιδιοτελή συμμετοχή μας στην σχολική κοινότητα, το μεράκι και την διάθεση μας για έργο που θα έχει συνοχή & συνέπεια, χωρίς παρωπίδες και σκοπιμότητες.

Η πεποίθηση της Ομάδας μας ήταν το ΔΣ να διαμορφωθεί αναλογικά, λειτουργικά και αντιπροσωπευτικά όσον αφορά την ανάληψη θέσεων ευθύνης, χωρίς διάκριση σε υψηλού και χαμηλού ενδιαφέροντος θέσεις. Με αυτήν την λογική προτείναμε 2 θέσεις για την 1η παράταξη, 2 για την 2η και 1 για την τρίτη. Η 2η παράταξη λοιπόν απέρριψε τις θέσεις Αντιπροέδρου, Ειδ. Γραμματέα και εν συνεχεία Ταμία, όπως επίσης και εκπροσώπησης στις σχολικές επιτροπές. Επέμειναν στην αρχική τους θέση διεκδικώντας Γεν. Γραμματεία και Ειδ. Γραμματεία. Βασική προϋπόθεση μιας καλής, σωστής και αποτελεσματικής συνεργασίας και πορείας για εμάς είναι η “ετυμηγορία” της επιλογής των γονιών που όλοι μας εκπροσωπούμε, ο σεβασμός στο αποτέλεσμα, η αντιπροσωπευτικότητα, καθώς και η λειτουργικότητα του σώματος. Δεν βλέπουμε την ΈΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ως συνδικαλιστικό όργανο ή ως σκαλοπάτι για προσωπικές σκοπιμότητες, δεν ακολουθούμε κομματικές ή άλλες γραμμές. Στόχος μας και μόνο είναι να παλέψουμε συμμετέχοντας και προσφέροντας στην σχολική κοινότητα, όπως άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς εδώ και χρόνια έχουμε αποδείξει πως κάνουμε. (Βιργινία Γεωργοπάνου, 2ο Δημοτικό-4ο ΓΕΛ).

ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΤΙΜΑΤΕ ΟΤΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ;

Για εμάς ισορροπίες, συνδικαλιστικές λογικές -σεβαστές για άλλους χώρους, αλλά όχι για μια Ένωση Γονέων- και λογικές περιχαράκωσης δεν έχουν θέση στη λειτουργία μιας δραστήριας, ανοικτής, πολυσυλλεκτικής και ανεξάρτητης Ένωσης Γονέων, δίπλα σε όλους τους Συλλόγους Γονέων, μαζί με τους Γονείς, και όχι ως “καπέλο” στους Συλλόγους. Επομένως, το βασικό στοίχημα είναι όλοι μαζί οι γονείς να δουλέψουμε και να προσφέρουμε έργο για τα Σχολεία, τα παιδιά μας και την Πόλη μας. Εκεί θα κριθούμε και όχι στις ισορροπίες. Εκεί, στον χώρο της δράσης και του απτού έργου, είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε πολλοί, μπορούμε να γίνουμε περισσότεροι και να “συναντηθούμε” και με άλλους φορείς. (Δημήτρης Κουτσομπόλης, 8ο Δημοτικό).

ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ? ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΕΤΕ;

Το πλαίσιο της προσπάθειας μας είναι να μπορέσουμε να είμαστε δίπλα στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να καταγράφουμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των δημοσίων σχολείων του Δήμου Αιγάλεω με σκοπό την λύση τους. Συμπαράσταση στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς σε κάθε δράση τους. Συνεχής προσπάθεια για την εξασφάλιση ομαλής λειτουργίας των σχολείων της περιοχής με παρεμβάσεις προς την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την δουλειά μας και την αγάπη σε αυτό που κάνουμε θα ξεπεράσουμε τις όποιες αντιξοότητες συναντήσουμε στον δρόμο μας, μαζί με όλους τους γονείς συμπαραστάτες με κοινό στόχο την ποιότητα της παιδείας που θέλουμε για τα παιδιά μας. (Βασίλης Ιατρίδης, 9ο Γυμνάσιο)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΧΥΤΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ -ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΞΙΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ - ΠΩΣ ΣΤΟΧΕΥΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ;

Έχουν δίκιο οι γονείς να είναι δύσπιστοι απέναντι σε ενώσεις, διότι η γενική εντύπωση μέχρι τώρα, σε κάθε τομέα, είναι ότι είχαν κομματικές εξαρτήσεις και εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα συμφέροντα, χωρίς να προσφέρουν κάποιο ουσιαστικό έργο. Εμείς πιστεύουμε ότι μια ένωση γονέων δεν πρέπει να έχει κομματικό χρώμα και πρέπει να είναι ανοικτή προς όλους. Πρώτο μας μέλημα είναι να έρθουμε κοντά στους Συλλόγους Γονέων. Να πάμε εμείς στα σχολεία τους. Να συνομιλήσουμε μαζί τους, να μας πουν τα προβλήματά τους και να υποστηρίξουμε τις αποφάσεις τους. Δεν θέλουμε να “καπελώσουμε” τους Συλλόγους. Θέλουμε να μας νιώθουν και να είμαστε υποστηρικτές και αρωγοί στο έργο τους. Παράλληλα οι δράσεις που έχουμε σκοπό να “τρέξουμε”, οι συναντήσεις με τις ενώσεις των όμορων δήμων καθώς και η συνεχής παρουσία μας στα προβλήματα και τα δρώμενα των σχολείων μας, πιστεύουμε πως θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. (Γιώργος Αντωνίου, 4ο Δημοτικό).

ΟΙ “ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ” ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΩΣΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΠΩΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΗ;

Τα περισσότερα από τα μέλη της Ομάδας μας "ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ" έχουμε αποκτήσει εμπειρία με την συμμετοχή μας σε ΔΣ συλλόγων γονέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και της Ένωσης Γονέων. Η θητεία μας αυτή μας βοήθησε αφενός να γνωρίσουμε εκ των έσω τα προβλήματα των σχολείων της πόλης μας -προβλήματα που έχουν την τάση να μεταφέρονται απο την μία βαθμίδα στην άλλη-, αφετέρου μας έδωσε την δυνατότητα να εργαστούμε πάνω σε αυτά με ρεαλιστικές και στοχευμένες προτάσεις. Αξιοποιώντας λοιπόν την γνώση που έχουμε αποκομίσει από το γονεϊκό κίνημα ως ενεργοί πολίτες, αλλά και από την επαγγελματική ιδιότητα κάποιων από εμάς, δεν θα διστάσουμε να απευθυνθούμε ακόμη και στις ανώτερες βαθμίδες του υπουργείου παιδείας αν το κρίνουμε αναγκαίο -όπως άλλωστε έχουμε κάνει και στο παρελθόν- καθώς και σε άλλους φορείς, προκειμένου να διεκδικήσουμε άμεσα την βέλτιστη δυνατή λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των παιδιών μας για ένα καλύτερο μέλλον. (Θεοδώρα Σιδηροπούλου, 3ο Γυμνάσιο- 3ο ΓΕΛ).

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΛΑΝΟ ΜΕ ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ;

Βασικός στόχος της ομάδας παραμένει η ενεργοποίηση όσο περισσότερων συλλόγων γονέων της περιοχής και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων πάνω στα κοινά μας προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο πάντα τον λίγο διαθέσιμο χρόνο, που έχουμε πλέον όλοι μας, θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για πιο άμεση και διάφανη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με όλους τους ενδιαφερόμενους και την σχολική κοινότητα.

Επίσης θα ήταν νομίζω ενδιαφέρον αν η Ένωση –σε συνεργασία και με τις αντίστοιχες δομές του δήμου και των εκπαιδευτικών θεσμών- μπορούσε να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο στην δικτύωση μεταξύ των σχολείων και των αντίστοιχων συλλόγων γονέων και την προβολή κάποιων παραδειγμάτων και βέλτιστων πρακτικών που συνήθως δεν γίνονται γνωστά παραέξω. Το κάθε σχολείο ή/και σύλλογος, ανεξαρτήτου βαθμίδας, θα μπορούσε έτσι να αναδείξει τις δράσεις τις οποίες έχει υιοθετήσει (π.χ. θεατρικές ομάδες, μουσικά σχήματα, σχολικοί κήποι, καλλιτεχνικές δραστηριότητες κ.ά.) και να “ανοίξει” τις πόρτες του, προσκαλώντας και τα υπόλοιπα σχολεία (μαθητές, δασκάλους, γονείς) και μέσα από την ζύμωση να προκύψουν αλληλεπιδράσεις και μεγαλύτερης κλίμακας δράσεις. (Παναγιώτης Παπαδόπουλος, 14ο δημοτικό).

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΑ “ΑΓΚΑΘΙΑ” ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΕΛΗ ΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΣ;

Κοινή μας θέση είναι ότι “αγκάθια” αποτελούν τα προβλήματα της παιδείας γενικώς και των σχολείων της πόλης μας ειδικότερα. Τέτοια είναι η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υποδομές, η ασάφεια της πολιτείας στον στρατηγικό σχεδιασμό. Είναι επίσης η αδράνεια, η παθητικότητα και η έλλειψη πίστης των γονέων ότι με την ενεργή συμμετοχή τους, τα πράγματα θα αλλάζουν προς το καλύτερο. Η προσπάθειά μας είναι διαρκής κι από το παρελθόν κρατάμε τα καλά και τιμούμε τις προσπάθειες όλων των ενεργών μελών του γονεϊκού κινήματος. Δεν φοβόμαστε να κρινόμαστε καθημερινά και επισημαίνουμε ότι -όσο ισχυρός- μόνος του κανείς δεν είναι αρκετός! Χρειάζεται “ν΄ ανθήσουν όλα τα λουλούδια” για να “βγει από αγκάθι ρόδο”. (Νάσος Παπαευσταθίου, 5ο ΓΕΛ).

ΟΙ “ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ” ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΗ, Ή ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ;

Οι “ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ” στοχεύουν σε μια Ένωση χωρίς κομματική ταυτότητα και παρωπίδες, με πολιτική όμως άποψη. Σε μια Ένωση Γονέων ανεξάρτητη γιατί δεν εξαρτώνται από κάποιον φορέα ή κάτι άλλο. Οι “ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΖΙ” είναι μια ομάδα γονέων, που ανεξάρτητα με τις προσωπικές και πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός μας, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και την αγάπη μας για τα παιδιά μας, καθαρά, ακομμάτιστα και ανεξάρτητα ώστε στο σύνολο να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν σε αυτή τη γενιά μαθητών που σήμερα παίρνει τα εφόδια για την ζωή της. Στοχεύουμε λοιπόν σε μια Ένωση που το μόνο μέλημα είναι το καλύτερο για τα παιδιά μας, χωρίς δεσμεύσεις και επηρεασμούς! (Χριστίνα Κατωμέρη, 3ο Γυμνάσιο-6ο ΓΕΛ).

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΟ Ή ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ;

Είμαστε μια ομάδα γονέων που επιθυμούν να προσφέρουν χωρίς άλλες επιδιώξεις, προσωπικής προβολής ή με κομματικές δεσμεύσεις. Σκοπός μας είναι η δημοκρατική λειτουργία σε κάθε επίπεδο, επικοινωνώντας και ενημερώνοντας τους πρωτοβάθμιους συλλόγους μέλη της ένωσης αλλά και τα άτομα που τους απαρτίζουν. Εξάλλου, ένας από τους πρώτους στόχους μας είναι η ενίσχυση της αξιοπιστίας της ένωσης με τα μέλη της. Η επικοινωνία με τους συλλόγους είναι κρίσιμο ζήτημα, καθώς λειτουργώντας δημοκρατικά πρέπει να παίρνουνε υπόψη μας τις απόψεις και τις αιτιάσεις τους. Πιστεύουμε ότι άνθρωποι ενημερωμένοι γίνονται ενεργοί πολίτες. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα μέσα επικοινωνίας με το μεγαλύτερο βαθμό ανάπτυξης παγκοσμίως. Η χρήση τους λοιπόν πια είναι αναγκαιότητα, χωρίς να παραγνωρίζουμε την προσωπική επαφή με τους Συλλόγους. Εν τέλει μάλλον είναι εκ του πονηρού η όποια κριτική μπορεί να γίνεται για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από αυτούς που, πολύ απλά, δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις στον τομέα αυτό. (Παύλος Κρόγκος, 2ο Γυμνάσιο).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ;

Η Παιδεία είναι ουσιώδης για την ύπαρξη και βεβαίως για την ανάπτυξη κάθε Κράτους. Γι’ αυτό είναι βασικό να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας, σε κάθε επίπεδο Διοίκησης, έμπρακτα. Εκτός από την υποχρηματοδότηση, που πρέπει να αναστραφεί ως τάση αμέσως, είναι βασικό το ανθρώπινο δυναμικό, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας, να στηριχθεί στο έργο του με συγκεκριμένες δράσεις, και σε πολλές περιπτώσεις να αυξηθεί, π.χ. στην ειδική αγωγή. Επίσης, πρέπει να ενισχυθούν με ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα οι υποδομές. Πιστεύουμε σε ένα Εκπαιδευτικό σύστημα που δεν διεκπεραιώνει απλώς την διδακτέα ύλη, αλλά αντιθέτως αποτελεί μια κοιτίδα Γνώσης και Πολιτισμού, έναν κοινωνικό χώρο αξιών με “επίκεντρο” τον Δάσκαλο και τον Μαθητή και “εστία” μια ανοικτή Πόλη Πολιτών και όχι μόνο κατοίκων. Γι’ αυτό και στη σημερινή δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά συγκυρία το Σχολείο πρέπει και μπορεί να λειτουργήσει συνεκτικά, με ποιότητα και χωρίς συμβιβασμούς! (Δημήτρης Κουτσομπόλης, 8ο Δημοτικό).

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ;

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της πόλης μας είναι πολυάριθμα και συνεχώς αυξανόμενα λόγω της υποχρηματοδότησης, συνέπεια της πολυετούς ακολουθούμενης πολιτικής των δραστικών περικοπών. Πρώτο λόγο έχουν αυτά που αφορούν στην εξασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών και έχουν να κάνουν με την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων. Επίσης απαραίτητη είναι η μόνωση των κτιρίων, η αλλαγή και επισκευή των κουφωμάτων αλλά και η αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους προηγμένης τεχνολογίας, κ.ο.κ.), στο πλαίσιο έργων συντήρησης, βελτίωσης ή εξοικονόμησης ενέργειας. Σημαντική είναι και η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης αιθουσών με κλιματιστικά αλλά και ο εξοπλισμός όλων σχολείων με υπολογιστές. Εννοείται ότι όλα τα σχολεία πρέπει να έχουν σε μόνιμη βάση ανθρώπους που θα εξασφαλίζουν την καθαριότητα των χώρων, αλλά και τη φύλαξη τους, ειδικά τις νυχτερινές ώρες. (Ελένη Φωτεινού- Γιώργος Γιαλενίδης , 9ο Δημοτικό).

"Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στους Συλλόγους Γονέων και κατ' επέκταση στους γονείς της πόλης μας; "

Οι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται όλο και περισσότερο για να καλυφθούν τα κενά που – σκοπίμως ή όχι – η κακή διαχείριση των κοινών και της εκπαίδευσης γενικότερα έχει δημιουργήσει. Ο ρόλος των γονέων ήταν και παραμένει απαραίτητος, σημαντικός, ευαίσθητος, ουσιώδης. Οι γονείς-μέλη των Συλλγων Γονέων, "κλέβοντας" ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο , δίνουν το δικό τους αγώνα για να βοηθήσουν τα παιδιά τους, ή τουλάχιστον για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο σήμερα μέσα στα σχολεία κάθε βαθμίδας για τις γενιές του αύριο. Ειδική Μνεία σε όλους αυτούς λοιπόν τους γονείς που συμμετέχουν ενεργά και ανιδιοτελώς στην προσπάθεια αυτή , ως μέλη Συλλόγων , ως ενεργοί πολίτες, με ανησυχίες, ευαισθησίες, μεράκι και διάθεση για προσφορά. Πολλές ευχαριστίες στους γονείς συμπολίτες μας που μας στήριξαν στην δική μας προσπάθεια. (Θεοδώρα Σιδηροπούλου- Βιργινία Γεωργοπάνου)

 

 

VIRGINIA

 

Βιργινία Γεωργοπάνου

 

 

BASILHS IATRIDHS

 

Βασίλης Ιατρίδης

 

 

DHMHTRHS KOYTSOBOLHS

 

Δημήτρης Κουτσομπόλης

 

 

ELENH FWTEINOY

 

Ελένη Φωτεινού

 

 

GIWRGOS ADWNIOY

 

Γιώργος Αντωνίου

 

 

GIWRGOS GIALENIDHS

 

Γιώργος Γιαλενίδης

 

 

PANAGIOTHS PAPADOPOULOS

 

Παναγιώτης Παπαδόπουλος

 

 

PAULOS KROGOS

 

Παύλος Κρόγκος

 

 

THEODORA SIDIROPOULOU

 

Θεοδώρα Σιδηροπούλου

 

 

XRISTINA KATWMERH

 

Χριστίνα Κατωμέρη

 

 

NIKOS PAPAEYSTATHIOU

 

Νάσος Παπαευσταθίου