Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες»

 

 

 

syllogos mikras arxikh

 

Στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων του Συλλόγου και του Μουσείου μας για την τρέχουσα χρονιά που αποτελεί ορόσημο για εμάς, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922) υπεγράφη τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022 Πρωτόκολλο Συνεργασίας του  Εργαστηρίου Μελέτης και Συντήρησης  Αρχαίων  και Νεότερων Πολιτιστικών Αγαθών (ΕΜΣΑΝΠΑ) του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω.

Παρόντες κατά την υπογραφή ήταν εκ μέρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ο Πρύτανης κ. Καλδής Παναγιώτης, η Διευθύντρια του ΕΜΣΑΝΠΑ κ. Αργυροπούλου Βασιλική καθώς και ο καθηγητής και Πρόεδρος στο Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής  κ. Παναγιάρης Γιώργος. Αντίστοιχα το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού Αιγάλεω εκπροσώπησε ο Επιμελητής του Μουσείου και Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω κ. Κουτούλιας Γιάννης.

     Σκοπός του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας είναι η προαγωγή της επιστημονικής και ερευνητικής γνώσης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο πεδίο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και η συνέχιση της πολυετούς γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δυο Φορέων Πολιτισμού κι Εκπαίδευσης δεδομένης της αρωγής καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου στην ασφαλή συντήρηση εκατοντάδων εκθεμάτων του Μουσείου μας επί χρόνια. Αυτή η συνεργασία που επισημοποιείται πλέον μέσω της υπογραφής του Πρωτοκόλλου θα συμβάλλει στην προαγωγή του πολιτιστικού μας αποθέματος και θα δώσει την ευκαιρία για την οργάνωση επιτυχών δράσεων με στόχο την προβολή και την ανάδειξη του μικρασιατικού πολιτισμού.