ΤΟ 1ο ΚΑΠΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

 

kapi 1

 

Τα μέλη του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω συνοδεία της κας Βάρκα Μαρίας, της κας Ατζέμη Κατερίνας και του κ. Λαζαράκου Δημήτρη, επισκεφθήκαμε το «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» στα Σπάτα...πρόκειται για το μοναδικό ζωολογικό πάρκο στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό την επιμόρφωση και την ψυχαγωγία, προσφέρει στους επισκέπτες ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους μέσα από τη ζωή 2.000 ζώων, 350 διαφορετικά είδη.

 

Η λειτουργία του Πάρκου ξεκίνησε το Μάϊο του 2000 και έχει έκταση 200 στρέμματα. Αρχικά ξεκίνησε σαν ορνιθολογικό πάρκο με τη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στον κόσμο (1.100 και 300 διαφορετικά είδη!).

 

Τον Απρίλιο του 2001 στο Πάρκο, προστέθηκε «Ο κόσμος των ερπετών». Το καλοκαίρι του 2002 πρόσθεσαν την «Αφρικανική Σαβάνα» με ζώα από την Αφρικανική Ήπειρο. Τον Φεβρουάριο του 2003, το τμήμα με τις μαϊμούδες και τους πιθήκους. Τον Δεκέμβριο του 2004 πρόσθεσαν το «Δάσος των μαϊμούδων», εκεί οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τις μαϊμούδες. Τον Μάρτιο του 2008, δημιουργήθηκε η «Περιοχή της ερήμου», όπου φιλοξενούνται ζώα, όπως καμήλες και γαϊδούρια Σομαλίας κλπ. Το Μάϊο του 2010, στο πάρκο προστέθηκαν δύο λευκοί ρινόκεροι.

 

Τέλος, η οικογένεια του Πάρκου μεγάλωσε με την προσθήκη 4 δελφινιών, που κάνουν τα παιδιά ιδιαίτερα χαρούμενα με τις χορευτικές τους ικανότητες και όχι μόνο. Δεν θα έλεγα ότι οι μεγάλοι σε ηλικία και σκεπτόμενοι με ευαισθησία, νιώθουν το ίδιο χαρούμενοι όπως τα παιδιά... γιατί αυτή η εκπαίδευση είναι αρκετά επικίνδυνη για τα δελφίνια κ αι μεγάλη η εκμετάλλευση από τους μεγάλους που τα χρησιμοποιούν επί χρήμασι, όπως και όλα τα ζώα που βλέπουμε στο τσίρκο.

 

Ο ξεναγός μας, προσπάθησε να μας ενημερώσει όσο μπορούσε περισσότερο διασχίζοντας το Πάρκο και πηγαίνοντάς μας σχεδόν σε όλα τα είδη που φιλοξενούνται σε αυτό τον χώρο. Τέλος, πήγαμε να ξαποστάσουμε για λίγο στην καφετέρια του Πάρκου για ένα καφέ. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία -οπτική και γνώσεων- αυτή η επίσκεψή μας στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο».

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι λίγο, προς την κα Βάρκα Μαρία που τα δρομολόγησε όλα καθώς και στην κα Κατερίνα Ατζέμη, οι οποίες συνεργάστηκαν με πολύ σεβασμό και Αγάπη για το ΚΑΠΗ μας.

 

Με αγάπη

 

Κοσμοπούλου Λίνα

 

Μέλος του 1ου ΚΑΠΗ Αιγάλεω

 

 

kapi 2

 

 

 

 

kapi 3

 

kapi 4

 

 

kapi 5

 

 

kapi 7