Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ ''ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΥΡΙΤΙΔΟΠΟΙΕΙΟΥ''

 

 

MPAROYTADIKO ARXIKI

 

 

 

 

 

 

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου “Γιάννης Ρίτσος” , την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των “Φίλων του Πυριτιδοποιείου”.

Όσοι βρέθηκαν κοντά μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν δύο λόγια για το Περιβάλλον, την ιστορία του Μπαρουτάδικου , για τον Σύλλογο του Πυριτιδοποιείου από τον Πρόεδρο κο Βασίλη Βασιλειάδη και επίσης υπήρχε βιντεοπροβολή με φωτογραφίες από τις δράσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερο χρώμα στην όμορφη εκδήλωση έδωσε η συμμετοχή δυο σχολείων της πόλης μας , του 5ου Δημοτικού σχολείου και του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω που τιμητικά βραβεύτηκαν από τον Σύλλογο για τις εργασίες και την προσφορά τους στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 3ου Γυμνασίου συμμετείχε στην εκδήλωση με την Έκθεση Φωτογραφίας που είχε ως θέμα “ Το Φυσικό Περιβάλλον της περιοχής μου το Φθινόπωρο” για την όποια βραβεύτηκε σε αντίστοιχο διαγωνισμό του τμήματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Γ´ Αθήνας και οι φωτογραφίες αφορούσαν το Άλσος Αιγάλεω.

Το 5ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω συμμετείχε με την ταινία μικρού μήκους «Από το Πυριτιδοποιείο … στο Μπαρουτάδικο» στην οποία ξετυλίγεται η ιστορία του σημερινού Άλσους που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και έχει αποσπάσει το 2ο βραβείο Ντοκιμαντέρ σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους. Οι μικροί μαθητές με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και την καθοδήγηση των δασκάλων τους διερεύνησαν το χθες, γνώρισαν το σήμερα και ονειρεύτηκαν ένα καλύτερο αύριο για το πάρκο. Η προβολή του εν λόγω βίντεο με την καταπληκτική δουλειά του σχολείου απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων καθώς και το τραγούδι των παιδιών έδωσε μια όμορφη νότα στην εκδήλωση. Βραβεύτηκαν επίσης η Αιγαλεώτισσα Συγγραφέας Μαρία Βαμβακοπούλου για την σπουδαία συνεισφορά της στην ιστορία της πόλης με τα βιβλία της και η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω για την πολύτιμη δράση τους και την συνεισφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Επίσης τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον κο Κώστα Φωτεινάκη για την περιβαλλοντική του δράση στον Σύλλογο “Οι Φίλοι της Φύσης” την οποία παρέλαβε για λογαριασμό του η κα Σοφία Δημητρίου.

Κατόπιν ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.

Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγάλεω, κος Δημήτρης Μπίρμπας, η αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιάννα Χριστόγλου, ο κος Κώστας Φίλης αντιδήμαρχος Κήπων, οι δημοτικοί σύμβουλοι κος Γιάννης Γκίκας επικεφαλής της παράταξης “Συμμαχία για το Αιγάλεω”, ο κος Λάμπρος Σκλαβούνος επικεφαλής της παράταξης “Νέα Εποχή Αιγάλεω”, ο κος Ηλίας Μάνδρος δημοτικός σύμβουλος εκ μέρους της παράταξης “Ωρα Αιγάλεω” και πρόεδρος των ΕΒΕ Αιγάλεω, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Κώστας Αγγελόπουλος , Μπάστα Ελένη, Στέλιος Βασιλειάδης, Τάσος Σαράντου δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής και ο κος Γιάννης Περράκης επίσης δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΙΛΟΑ. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο κος Γιάννης Κουτούλιας πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Αιγάλεω «Νέες Κυδωνίες» ,

ο κος Κυριάκος Μπατσάρας πρόεδρος της “Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων”,

η κα Σοφία Κορμέτζα γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αιγάλεω, η κα Δήμητρα Γιαρένη από τους Εθελοντές Αιγάλεω, η κα Δήμητρα Σκούφη Επίτιμη Προισταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κος Κωνσταντίνος Λαχανάς αντιπρόεδρος ΕΠΟΜΕΑ Αιγάλεω, o γνωστός Αιγαλεώτης Μουσικοσυνθέτης Σπύρος Πολυκανδριώτης, ο κος Αντώνης Αρβανίτης συγγραφέας, ο κος Νίκος Σωτηρόπουλος δημοσιογράφος.

Ευχαριστούμε θερμά για την συμμετοχή και την παρουσία τους στην εκδήλωση μας την Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω κα Γεωργία Ματθιοπούλου και τους υπεύθυνους καθηγητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας, κα Φιλαρέτη Καλομένιδου, κα Άννα Παπαδοπούλου και τον κο Ανδρέα Χατζημηνά, την διευθύντρια του 5ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω Κωνσταντίνα Παναγιώταρου , τον πρώην διευθυντή του σχολείου κο Άντρεα Παπαγεωργίου και τους υπεύθυνους καθηγητές κα Γεωργία Λάνη και κο Γιάννη Βουζοντιτς,

τον κο Γιώργο Λαμπρόπουλο διευθυντή του 4ου Λυκείου Αιγάλεω, την πρώην διευθύντρια του 6ου Λυκείου κα Διονυσία Γκούσκου. Από τον Σύλλογο Γονέων του 5ου δημοτικού τις κυρίες, Κατερίνα Μπαμπά, Τόνια Πέτρου και τον κο Νώντα Φραγκούλη, την κα Κωνσταντίνα Ζαμπάρα πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του 13ου δημοτικού σχολείου, τις κυρίες Χρυσάνθη Μπακίρα και Μιχαλία Κυπραίου από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Γυμνασίου, σχεδόν σύσσωμο τον Σύλλογο του 3ου Λυκείου Αιγάλεω με τις κυρίες Δήμητρα Καπερώνη, Ευτυχία Βουρεξάκη, Χριστίνα Κασκαμπά, Αιμιλία Ποτήρη, Σοφία Κασιούρη, τον κο Θοδωρή Ιωακιμείδη από τον Σύλλογο Γονέων του 5ου Λυκείου , τις κυρίες Άννη Κατωπόδη και Παπαιωανίδου Χρύσα από το 6ο Λύκειο και την κα Πένη Κοκορομύτη από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω.

Την αίθουσα του  "Γιάννης Ρίτσος" κοσμούσαν πίνακες ζωγραφικής της κας Θεοδώρας Μαλτέζου την οποία ευχαριστούμε πολύ !

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά όλους, φίλους, συμπολίτες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν την δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις μας όσον αφορά την ιστορική και περιβαλλοντική ανάδειξη του Μπαρουτάδικου ως πνεύμονα ζωής για την πόλη μας!!!

 

Ο Πρόεδρος                                                                          Η Γραμματέας

Δημήτρης Μπέσης                                                                Βιργινία Γεωργοπάνου

 

 

MPAROYTADIKO 01

 

MPAROYTADIKO 02

 

MPAROYTADIKO 03

 

MPAROYTADIKO 04

 

MPAROYTADIKO 05

 

MPAROYTADIKO 06

 

MPAROYTADIKO 07

 

MPAROYTADIKO 08

 

MPAROYTADIKO 09

 

MPAROYTADIKO 10

 

MPAROYTADIKO 11

 

MPAROYTADIKO 12

 

MPAROYTADIKO 13

 

MPAROYTADIKO 14

 

MPAROYTADIKO 15

 

MPAROYTADIKO 16

 

MPAROYTADIKO 17

 

MPAROYTADIKO 18

 

MPAROYTADIKO 19

 

MPAROYTADIKO 20

 

MPAROYTADIKO 21

 

MPAROYTADIKO 22