19η ΜΑΪΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΤΙΜΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ

ΤΑ 2 ΑΔΕΛΦΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

 

 

ARXIKH

 

 

 

 

Ο σύλλογος Ποντίων “Ο Καύκασος” σε συνεργασία με τον σύλλογο Ποντίων “Αξέχαστες Πατρίδες”, διοργάνωσαν μαζί, για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Αιγάλεω, εκδήλωση τιμής για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από το Κεμαλικό καθεστώς.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης Αιγάλεω, όπου υπάρχει το μνημείο της Γενοκτονίας, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρα 11:30.  Οι δυο σύλλογοι με απόλυτη ενότητα, προσπάθησαν για την άψογη διοργάνωση.  Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή από φίλους και μέλη των συλλόγων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των 353.000 ανθρώπων που χάθηκαν άδικα. Στην συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από: Τον Δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτριο Μπίρμπα,  τον εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Σ.Πο.Σ  Ν. Ελλάδος και Νήσων Γιάννη Χατζηελευθερίου, τον Πρόεδρο συλλόγου Ποντίων “Αξέχαστες Πατρίδες” Θεοφάνη Κοντοχρήστο,  τον εκπρόσωπο συλλόγου Ποντίων “Ο Καύκασος” Γεώργιο Νικολαΐδη, τον επικεφαλή του συνδυασμού “Συμμαχία για το Αιγάλεω” Γιάννη Γκίκα, τον επικεφαλή του συνδυασμού “Νέα Εποχή” Λάμπρο Σκλαβούνο, την επικεφαλή του συνδυασμού “Αιγάλεω Πρώτη Δύναμη” Παναγιώτα Μερκουράκη, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού “Ωρα Αιγάλεω” και Πρόεδρος Ε.Β.Ε  Ηλίας Μάνδρος, εκ μέρους της Ελλάς Ποντίων ο Βασίλης Σαββίδης, εκ μέρους της Α.Ε.Κ. και τους παλαίμαχους ο κ. Σεραφίδης και ο κ. Σιμιγδαλάς.
Ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την μπάντα του Δήμου Αιγάλεω.  Η Άννα Καλαϊτζόγλου, με αφηγηματικό ύφος είπε λίγα λόγια για όλα αυτά που έζησαν οι ευλογημένοι πρόγονοι, τις κακουχίες, τα βασανιστήρια και όλα τα μαρτύρια που πέρασαν.  Αφού τελείωσε η αφήγηση την σειρά πήραν οι πυρριχιστές των δύο συλλόγων, όπου χόρεψαν τον χορό Σέρρα.  Στην λύρα ήταν ο Χρήστος Ναβροζίδης και στο νταούλι ο Κώστας Τσερακίδης.  Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη ήθος και σεβασμό απέναντι στην μνήμη όσων σφαγιάστηκαν και βίωσαν την αγριότητα από το Κεμαλικό καθεστώς.
Αιωνία τους η μνήμη!!!
Καθότι υπάρχει μεγάλο πνεύμα ενότητας μεταξύ των δύο αδελφών σωματείων, υποσχέθηκαν να ανταμώσουν και πάλι στο μέλλον για απο κοινού εκδήλωση.

 

FANIS 01

 

 

FANIS 02

 

FANIS 03

 

FANIS 04

 

FANIS 05tif

 

FANIS 06tif

 

FANIS 07tif

 

FANIS 08tif

 

FANIS 09tif

 

FANIS 10tif

 

FANIS 11tif