…ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ

ΜΑΣ ΠΑΕΙ Ο ΤΑΚΗΣ ΜΟΥΣΚΑΤ

TAKISMARX

 

 

Γυρίζουμε τον χρόνο, πολύ πίσω, στα παλαιά αθηναϊκά επίσημα πρωταθλήματα, και από το αρχείο του βέρου Αιγαλιώτη, Τάκη Μουσκάτ, ένθερμου φιλάθλου, όπως και όλη η οικογένεια του, του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, σήμερα Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023,… ανασύρουμε απόκομμα τύπου (μάλλον της σεζόν 1974-1975 / πριν 48-49 ολόκληρα έτη), που αναφέρεται σε ματς της Β΄ ΕΠΣΑ (10η αγωνιστική), μεταξύ του ΓΣ Πετράλωνα και του Θεμιστοκλή Αιγάλεω (1-0).

Ο Τάκης Μουσκάτ, όπως και όλη η οικογένεια του, είναι μέχρι το… μεδούλι, Θεμιστοκλής Αιγάλεω.

Παλαιά οικογένεια του Αιγάλεω, εγκατεστημένη, περίπου από το 1910 στην πόλη μας (προερχόμενη από την Κέρκυρα και με αρχικές ρίζες από την τότε Βρετανική Αποικία της Μάλτας / το επώνυμο Μουσκάτ, συνηθίζεται στο εν λόγω κράτος), τα αδέλφια του Τάκη Μουσκάτ, Ιωσήφ και Μανώλης, φόρεσαν την φανέλα του ιστορικού σωματείου, όπως επίσης και ο ανιψιός του, Αντώνης.

Ο Τάκης Μουσκάτ, επί σειρά ετών, διετέλεσε παράγοντας του συλλόγου, ενώ ο γιος του Αντώνης, είναι Αντιπρόεδρος και βασικός χορηγός (Σχολές Οδήγησης ΜΟΥΣΚΑΤ) στο τμήμα μπάσκετ του “ΑΟ Θεμιστοκλής Αιγάλεω”.

Αντίπαλος του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της εποχής, ο ΓΣ Πετράλωνα. Ακολουθούν, λοιπόν, λίγα στοιχεία ιστορίας… όπως και το δημοσίευμα από το… μπαούλο του Τάκη Μουσκάτ.

 

 

MOUSKX

 

 

 

Ο ΓΣ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

 

Το καλοκαίρι του 1967, εκτός από τον ΑΟ Πετραλώνων, οι υπόλοιπες ομάδες της συνοικίας εξαναγκάστηκαν σε συγχώνευση από τη χούντα σε δύο συλλόγους. Έτσι δημιουργήθηκαν ο Παρθενών και ο ΓΣ Πετραλώνων.

Ο Γ.Σ. Πετράλωνα, δημιουργήθηκε από τις ομάδες ΑΕ Πετραλώνων (Β΄) και ΠΑΟ Ν. Μελανδίας (Β1), αλλά απορρόφησε και την διαλυθείσα Βικτώρια Ρούφ (Β΄). Εντάχθηκε στη νέα Γ΄ ΕΠΣΑ, το 1969 ανέβηκε στη Β΄ και το 1971 υποβιβάστηκε ξανά.

Με δυο διαδοχικές ανόδους το 1975 αναρριχήθηκε στην Α΄, όπου παρέμεινε τρεις σεζόν, για να βρεθεί ξανά στη Γ΄ το 1979, με δυο συνεχόμενους υποβιβασμούς. Ακολούθησαν δυο συνεχόμενες άνοδοι και το 1982-83 πέτυχε την μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του κερδίζοντας το πρωτάθλημα του α΄ ομίλου στην Α΄ ΕΠΣΑ.

Στην συνέχεια, με πρωτοβουλία του ΓΣ Πετραλώνων, πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση με τον ΑΟ Πετραλώνων και δημιουργήθηκε μία ομάδα στη συνοικία ο Α.Σ. Πετράλωνα.

 

 

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

 

 

MESSTAKIS

 

 

MOUSKX