ΑΡΧΕΙΟ ΤΑΚΗ ΜΟΥΣΚΑΤ:

Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΠΣΑ

ΠΡΙΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ

 

Κάπου στο νομό Λακωνίας, βρίσκεται αυτές τις απογευματινές ώρες, της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2024, ο βέρος Αιγαλιώτης, κ. Τάκης Μουσκάτ, από όπου δηλαδή μας πήρε και τηλέφωνο να δει τι κάνουμε…

«Δεν ανεβάζεις και κανά Θεμιστοκλή Αιγάλεω να θυμηθούμε τα παλιά», μας συνέστησε – με την χαρακτηριστική βραχνάδα της φωνής του - πάντα ευγενικά, από την απέναντι γραμμή της τηλεφωνικής γραμμής, ο κ. Μουσκάτ, και εμείς, πως να του χαλάσουμε το χατίρι…

Από το αρχείο του, λοιπόν, πάμε μισό αιώνα πίσω, ναι, ναι, 50 χρόνια δηλαδή, και την σεζόν 1974-1975, όταν η ιστορική ομάδα της πόλης μας, στο τελείωμα της περιόδου, πανηγύρισε την άνοδο της από την Β΄ στην Α΄ ΕΠΣΑ, που ήταν η δεύτερη διαδοχική, καθώς την προηγούμενη περίοδο (1973-1974) είχε ανέβει από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία της Αθήνας. Όταν ο τεράστιος τότε, Θεμιστοκλής Αιγάλεω,… κατάπινε τις κατηγορίες!

Σας παραθέτουμε, αποκόμματα, από δύο ρεπορτάζ της εποχής, και την μεγάλη νίκη του Θεμιστοκλή με 5-0 επί των Μελισσίων, από το αρχείο του Τάκη Μουσκάτ:

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ 1910 ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥΣΚΑΤ

Παλαιά οικογένεια του Αιγάλεω οι Μουσκάτ, είναι εγκατεστημένοι στην πόλη μας περίπου από το 1910 (προέρχονται από την Κέρκυρα και με αρχικές ρίζες από την τότε Βρετανική Αποικία της Μάλτας / το επώνυμο Μουσκάτ, συναντάται, κατά πολύ στο εν λόγω Μεσογειακό κράτος).

Τα αδέλφια του Τάκη Μουσκάτ, Ιωσήφ και Μανώλης, φόρεσαν την φανέλα του ιστορικού σωματείου ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ, όπως επίσης και ο ανιψιός του, Αντώνης. Μια οικογένεια, ψυχή τε και σώματι, Θεμιστοκλής Αιγάλεω!

Ο Τάκης Μουσκάτ, γεννηθείς στις 23 Φεβρουαρίου του 1953, επί σειρά ετών, διετέλεσε παράγοντας του συλλόγου, ενώ ο γιος του Αντώνης, διετέλεσε Αντιπρόεδρος και βασικός χορηγός (Σχολές Οδήγησης ΜΟΥΣΚΑΤ) στο τμήμα μπάσκετ του “ΑΟ Θεμιστοκλής Αιγάλεω”.