Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΤΙΜΗΣΕ

 

ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΚΗ ΜΟΥΣΚΑΤ (ΦΩΤΟ)

 

TBARX

 

 

Τελευταία αγωνιστική (26η) του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β΄ ΕΣΚΑ και στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι (Πέμπτη 27 Απριλίου) Θεμιστοκλής Αιγάλεω – Εθνικός Ελληνορώσων, η διοίκηση του τμήματος μπάσκετ του αιγαλιώτικου σωματείου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Δαμόπουλο, «άδραξε» την ευκαιρία για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο την φετινή αγωνιστική χρονιά. Ο Γιάννης Δαμόπουλος (δεξιά στην κεντρική φώτο) τίμησε έναν συμπολίτη μας και στυλοβάτη του Θεμιστοκλή Αιγάλεω, έναν άνθρωπο του οποίου το όνομα είναι συνυφασμένο με την 50ετή ιστορία του συλλόγου. Το μπασκετικό τμήμα του Θεμιστοκλή Αιγάλεω τίμησε για την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, τον Τάκη Μουσκάτ (αριστερά στην κεντρική φώτο). Ο αειθαλής Τάκης Μουσκάτ, ένας αιγαλιώτης, που τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένεια του, από το 1967, όταν και ιδρύθηκε ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω, είναι δίπλα της με κάθε τρόπο. Ο Τάκης Μουσκάτ, ήταν αθλητής του συλλόγου στα νεανικά του χρόνια, μετέπειτα παράγοντας του σωματείου, Πρόεδρος του συλλόγου, χρηματοδότης, ενώ η επιτυχημένη και γνωστή επιχείρηση του (ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΚΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΣΚΑΤ) συνεχίζει να είναι χορηγός τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ. Μάλιστα πριν τρία χρόνια με δικές του αποφασιστικές ενέργειες επανήλθε στα επίσημα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα (ΕΠΣΑ) και το ποδοσφαιρικό τμήμα, που είχε διακόψει την λειτουργία στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας. Ο Γιάννης Δαμόπουλος, Πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ της ομάδας, τμήμα στο οποίο είναι δίπλα και ο Τάκης Μουσκάτ, αλλά και ο γιος του Αντώνης, θέλησε ως ελάχιστη υποχρέωση απέναντι σε όσα έχει προσφέρει ο Τάκης Μουσκάτ στον σύλλογο, να τον τιμήσει και να τον ευχαριστήσει.
Στο χθεσινό, όμως, συγκινητικό, όπως αποδείχθηκε, βράδυ για την ομάδα του Θεμιστοκλή, ο Γιάννης Δαμόπουλος και ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω, τίμησε και παράλληλα αποχαιρέτησε ακόμη τρία πρόσωπα, τα οποία αποτελούν και αυτά ξεχωριστά μέλη στην σύγχρονη ιστορία του τμήματος μπάσκετ. Ο λόγος για τους Δημήτρη Διαμαντή, Γιώργο Κρητικό και Χάρη Σκούταρη, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό, έπειτα από μακρά πορεία ολοκλήρωσαν και την αθλητική τους καριέρα στο μπάσκετ. Ο Δημήτρης Διαμαντής, από τις «ψυχές» της ομάδας και εμβληματική μορφή του αγωνιστικού τμήματος τα τελευταία 5 χρόνια, ο Γιώργος Κρητικός, ένα επιβλητικό σέντερ με την δική του συμβολή τα τελευταία 3,5 χρόνια στο καλό αγωνιστικό «φεγγάρι» του Θεμιστοκλή, ενώ ο Χάρης Σκούταρης, από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του Θεμιστοκλή και με την μεγάλη καριέρα στα εθνικές κατηγορίες, ο οποίος, ήταν, όμως, ο μεγάλος άτυχος της σεζόν, καθώς σε αγώνα προπαραμονή των περασμένων Χριστουγέννων υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα.
Για την ιστορία, καθώς ο αγώνας πέρασε μάλλον σε δεύτερη μοίρα και ενώ ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω είχε πετύχει την εύκολη παραμονή του στην κατηγορία ήδη από τον Ιανουάριο, η ομάδα της πόλης μας ηττήθηκε εντός έδρας από τον Εθνικό Ελληνορώσων με 65-74. Δεκάλεπτα: 21-16, 34-37, 48-53, 65-74.
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (Σφυρής, Παππάς): Σπυρλιδάκης 14, Ζαφειρόπουλος 30, Γεωργαντζάκος 2, Λαρεντζάκης, Γαλάνης, Κόκκαλης 5, Ζαλώνης 7, Σπανίδης, Παπαπαναγιώτου, Ντόκας 2, Γεωργακίου 5, Μανωλίκας.

 

TB1

 

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από αριστερά, Αντώνης Μουσκάτ και Γιάννης Δαμόπουλος

 

TB3

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από αριστερά, Πέτρος Παναγιωταρόπουλος και Αλεξάνδρα Παπαϊωαννίδη

 

TB5

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από αριστερά, Τάκης Μουσκάτ, Τάκης Σφυρής, Αντώνης Μουσκάτ

 

TB6

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Δαμόπουλος, Μουσκάτ Τ., Παναγιωταρόπουλος, Μουσκάτ Α.

 

TB7

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Ζαφειρόπουλος (δεξιά)... αποχαιρετά με έπαινο - πλακέτα τον Δημήτρη Διαμαντή (αριστερά)

 

TB8

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Ο Τάκης Σφυρής (δεξιά) μόλις έχει βραβεύσει τον Χάρη Σκούταρη (αριστερά)

 

TB9

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Από αριστερά, Γιώργος Κρητικός και Αντώνης Μουσκάτ

 

TB10

 

TB11

 

TB12

 

TB13

 

TB14

 

Αποστρατεύθηκαν εν τιμή οι (από αριστερά) Χάρης Σκούταρης, Γιώργος Κρητικός, Δημήτρης Διαμαντής

 

TB15

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Σκούταρης, Κρητικός, Διαμαντής, Μουσκάτ

 

TB16

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: ΕΝΘΥΜΙΟΝ... ΣΕΙΡΑΣ 2016-2017 

 

TB17

 

TB18

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΩΤΟ: Η τελευταία αρχική 5άδα για την σεζόν 2016-2017

 

TB19

 

TB20

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2016-2017(Α΄)

 

TB21

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 2016-2017 (Β΄)

 

TB22

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Σκούταρης, Σφυρής, Κρητικός, Διαμαντής

 

TB23

 

TB24

 

TB25

 

TB26

 

TB28

 

TB29

 

TB30

 

 

TB31

 

TB32

 

TB33

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Και ο ΜΕΛΑΣ με τους Νίκο Κρητικό, Γιώργο Λαζάρου στο παιχνίδι!

 

TB34

 

ΑΝΩΘΕΝ ΦΩΤΟ: Θεατές πλέον οι Κρητικός (αριστερά), Διαμαντής (δεξιά)

 

TB35

 

TBARX