ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΡΚΕΑ

 

Μεταδιδακτορικό και διδακτορικό (PHD) στη μουσική εκπαίδευση, Ινστιτούτο της εκπαίδευσης, Πανεπιστήμιο Λονδίνου, Σχολική Σύμβουλος εκπαιδευτικών Μουσικής ΠΕ16.01 με έδρα την Α’ Διεύθυνση Δ.Ε Αθήνας – πιανίστα.
Η Γεωργία Γ. Μαρκέα (ανιψιά του γνωστού μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα) είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (PhD) στη Μουσική Εκπαίδευση με θέμα την Παιδαγωγική του Πιάνου και καθηγητή τον Keith Swanwick και υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.
Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στη Φιλοσοφία της Μουσικής με καθηγητή τον Graham Welch και θέμα τη φύση του μουσικού ταλέντου. Έχει πτυχία Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας), όπου πέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις, Ανώτερης Σχολής Κοινωνικών Λειτουργών της Αθήνας, μεταπτυχιακό στην Εκτέλεση του Πιάνου, Δίπλωμα και Πτυχίο πιάνου με «Άριστα Παμψηφεί» από το «Ωδείο Αθηνών» και Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής (Φούγκας, Αντίστιξης και Αρμονίας).
Ως πιανίστα έχει λάβει μέρος σε συναυλίες (Ελλάδα και εξωτερικό) με άριστες κριτικές σε γνωστές εφημερίδες.
Από το 1988 ως το 2007 εργάστηκε ως καθηγήτρια Μουσικής στο Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τον Αύγουστο του 2007 διορίστηκε ως Σχολική Σύμβουλος Μουσικής ΠΕ16.01 με έδρα την Α’ Διεύθυνση Δ.Ε Αθήνας, θέση την οποία κατέχει και σήμερα.
Έχει εργαστεί ως Εθνομουσικολόγος για την Ακαδημία Αθηνών, καταθέτοντας σημαντική έρευνα για τη διάσωση της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς.
Έχει κάνει δεκάδες εισηγήσεις και υπάρξει μέλος σε επιστημονικές και οργανωτικές επιτροπές σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης υπεύθυνη για τα βιβλία Μουσικής της Ε’ Δημοτικού.
Από το 2003 έχει διδάξει σε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης) μετεκπαιδευόμενους δασκάλους και στα ΠΕΚ (Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα) νεοδιόριστους καθηγητές Μουσικής.
Από το 2007 ως το 2009 ήταν Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ).
Είναι μόνιμο μέλος του AT.IN.E.R (Αθηναϊκό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας), μέλος της επταμελούς επιτροπής της Ομάδας Εργασίας Παιδαγωγικής Πιάνου (Ο.Ε.Π.Π.) της ΕΕΜΕ (Ελληνική Ένωση για την Μουσική Εκπαίδευση) )από το 2002 έως το 2007 ήταν επικεφαλής της ομάδας) και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Παιδαγωγών καθώς και του Καλλιτεχνικού και Πνευματικού Συλλόγου Αιγάλεω (υπεύθυνη στο Μουσικό τμήμα.)