Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

SCOUTER ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Ένας από τους πιο σπουδαίους μπαλαδόρους, που ανέδειξε η πόλη του Αιγάλεω, ο τεράστιος ποδοσφαιρικά, αλλά εξίσου, υπέροχος άνθρωπος και εξαίρετος χαρακτήρας, Θοδωρής Κολοκοτρώνης, είναι πλέον, για την σεζόν 2024-2025, ο Υπεύθυνος του τμήματος Scouting (ανεύρεσης ταλέντων) των ακαδημιών του Αιγάλεω ΑΟ.

Κάθε χρόνο, ανεβαίνουν επίπεδο, οι ακαδημίες του Σίτι, οι οποίες σε αυτό το κομμάτι οργάνωσης και διεύρυνσης ποδοσφαιρικών πεδίων, δημιούργησαν αυτόν το νέο τομέα, όπου, δίκαια, κατέλαβε το καίριο αυτό πόστο, ο Αιγαλιώτης, Θοδωρής Κολοκοτρώνης, ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, που έχει… φάει τα γήπεδα με το… κουτάλι!

 

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Γεννημένος στις 19 Ιουνίου 1974 και με καταγωγή από την Καλαμάτα, ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια στις ακαδημίες του Αιγάλεω, ενώ την περίοδο 1990-1992, αρχίζει και «βγάζει μάτια» με την φανέλα του Διαγόρα Αιγάλεω στην Α΄ ΕΠΣΑ, όπου παράλληλα, μετέχει και στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες των Μικτών ΕΠΣΑ.

Το 1992, τον… «κλέβει» ο αείμνηστος συμπολίτης μας Ζαχαρίας Λυκουρίνος, και τον παίρνει μαζί του στην γειτονική Αγία Ελεούσα, όπου είναι προπονητής.

Εκεί για 4 χρόνια, μέχρι το 1996, με την «κυανόλευκη» φανέλα του συλλόγου της Αγίας Βαρβάρας, ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, κάνει… μαγικά στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, αναδεικνύεται συνεχώς πρώτος σκόρερ πανελλαδικά, ενώ πανηγυρίζει και ένα (1) Κύπελλο ΕΠΣΑ.

Τον… παίκτη - Τοτέμ της Αγία Ελεούσας, ανακαλύπτει η μεγάλη ΠΑΕ SKODA Ξάνθη επί ιδιοκτησίας Χρήστου Πανόπουλου, και το 1996 τον εντάσσει στο δυναμικό της.

Από τους Θρακιώτες, στο β΄ μισό της περιόδου 1996-1997, δίνεται αρχικά δανεικός στον Ορφέα Αλεξανδρούπολης (υπηρετώντας παράλληλα την στρατιωτική του θητεία), και μένει για 1,5 ακόμη χρόνο στον ακριτικό σύλλογο, σε Δ΄ και Γ΄ Εθνική.

Ακολουθεί ο Ατρόμητος Περιστερίου στην Γ΄ Εθνική για 1,5 χρόνο, όπου μεταξύ των ιδιοκτητών του συλλόγου είναι και ο Αιγαλιώτης, Κώστας Σταθάκης (ιδιοκτήτης των CAFÉ TRE, Cocalo Club, κτλ.).

Τον Ιανουάριο του 2000, ακολουθεί ο ιστορικός Φωστήρας, που μόλις έχει αναλάβει προπονητής ο εμβληματικός Νίκος Αργυρούλης. Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης κάνει και εκεί… παπάδες, στον 1,5 χρόνο, που μένει στην ομάδα του Ταύρου, με την οποία ανεβαίνει από την Δ΄ στην Γ΄ Εθνική.

Συνεχίζει για 3 χρόνια στη Νέα Ιωνία, ακολουθεί για 2 χρόνια ο Κεραυνός Κερατέας, μετέπειτα ο Άγιος Ιερόθεος, ομάδες με τις οποίες, εννοείται ότι ο συμπολίτης μας πανηγύρισε επιτυχίες (ανόδους, κτλ.).

Τελευταία του ομάδα εν Αττική, είναι η ΑΕ Αιγάλεω (πρώην Ζέφυρος), όπου… επαναπατρίστηκε στην πόλη μας, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια.

Για την… ιστορία, τελευταίος σταθμός του, σύμφωνα με τον… αστικό μύθο, για αυτόν τον τεράστιο μεσοεπιθετικό ποδοσφαιριστή, λέγεται ότι ήταν ο ΑΟ Μαρμαρίου στην Εύβοια, όπου εκεί έκανε – και τον απόλαυσαν – κάποιες λίγες… γκεστ εμφανίσεις, αφήνοντας το τελικό αποτύπωμα του!

Για όλους όσοι, πάντως, θέλουν να τον δουν ακόμη και τώρα να αγωνίζεται, μπορούν να ακολουθήσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας σεζόν των Παλαιμάχων της ΑΕ Δάσος Δάφνη Χαϊδαρίου, όπου δίνει ακόμη μερικά από τα ρεσιτάλ του! (Πριν λίγο χρονικό διάστημα οι γείτονες βετεράνοι έδωσαν φιλικό με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι ακόμη ρωτάνε για τον Κολοκοτρώνη!).

Πάντως, από όπου και αν πέρασε, ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης, έχει μείνει αξέχαστος, τόσο για την ποδοσφαιρική ευφυία του, όσο και το ήθος του.

Όσο αφορά στο προπονητικό κομμάτι, αρχικά, πριν από αρκετά χρόνια, ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης μετείχε στο τεχνικό τιμ του Άγιου Ιερόθεου, μετέπειτα ήταν συνεργάτης του Γιώργου Σουρλή στην ΑΕ Αιγάλεω, ενώ για ένα… φεγγάρι, κάθισε και ως πρώτος προπονητής του σωματείου.

Προπονητική… αδυναμία, όμως, είχε στις ακαδημίες, όπου αργότερα, ξεκίνησε από την Ιεράπολη το 2013, ενώ λίγο αργότερα, «μετακόμισε» σε αυτές του Ζέφυρου Αιγάλεω, για να έρθει πλέον, τον Ιούλιο του 2024, η ανάληψη του πόστου ως Υπεύθυνος Scouting στις οργανωμένες ακαδημίες του Αιγάλεω ΑΟ.

* Στην φώτο με τον Πρόεδρο του Αιγάλεω ΑΟ, Αντώνη Τιρτιράκη