ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 

Μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον συμπολίτη μας, Αιγαλιώτη, Κολυμβητή, Γιάννη Ιωακειμίδη, ο οποίος πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΚΟΕ), ότι θα είναι μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών – Γυναικών, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι της Σερβίας από τις 10 έως 17 Ιουλίου 2024.

Ο Γιάννης Ιωακειμίδης, ως αθλητής του ΝΟ Αμφιθέας, πριν από λίγο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου 2024, συμμετέχοντας στα «Βενιζέλεια» στα Χανιά, πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα με 18.91 στα 50μ. Διπλά Πέδιλα, πιάνοντας το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο 22χρονος Γιάννης Ιωακειμίδης με αυτή την επίδοση είναι ο καλύτερος Έλληνας Σπρίντερ, καθώς από το 2023, ήταν 1ος σε όλα τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Ανδρών (Χειμερινό, Εθνικό και Καλοκαιρινό), και συνεχίζει αυτή την ανοδική πορεία και το 2024, με αποκορύφωμα πλέον την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σερβίας.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Ο Αιγαλιώτης, Γιάννης Ιωακειμίδης, με τις ποντιακές ρίζες και «σύνθεση» καταγωγής από Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2002.

Πήγε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, συνέχισε στο 5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 3ο Λύκειο Αιγάλεω, για να εισέλθει σε Σχολή Σωμάτων Ασφαλείας, από όπου και αποφοίτησε, ενώ ήδη συνεχίζει ακόμη σε επίπεδο ανωτάτων σπουδών, ως φοιτητής του ΤΕΦΑ Αθήνας, όπου σκοπεύει να πάρει ειδικότητα στον Υγρό Στίβο.

Όσο αφορά την Κολύμβηση, «έπεσε» στην πισίνα, σε ηλικία μόλις 3 ετών, ξεκινώντας από τον σύλλογο της πόλης μας “ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 73”, ασχολούμενος με Κλασσικό στυλ, και μένοντας στο εν λόγω σωματείο έως τα 17 του χρόνια.

Τότε, άλλαξε σύλλογο, μετακινούμενος, αρχικά στα Δελφίνια Περιστερίου και μετέπειτα στον Γλαύκο Περιστερίου, ξεκινώντας παράλληλα την Τεχνική Κολύμβηση.

Μάλιστα με το σκουφάκι του Γλαύκου Περιστερίου, έδειξε αμέσως την έφεση του και τις υψηλές επιδόσεις του, όπου το 2022 στους Πανελλήνιους αγώνες στα 50μ. Διπλών Πέδιλων, έφτασε στην 2η θέση και το 2023 αναρριχήθηκε στην κορυφή, όπως σημειώσαμε παραπάνω.

Το 2024, μετακινήθηκε στον σύλλογο ΝΟ Αμφιθέας, όπου με προπονητή τον Πέτρο Χαϊδάρη, πέτυχε αυτές τις μεγάλες επιδόσεις, έχοντας αναδειχθεί ως 1ος Σπρίντερ της χώρας μας, και πλέον είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας, ξεκινώντας την διεθνή παρουσία του, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σερβίας.