Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω
συντονίζει το ευρωπαϊκό έργο Erasmus+
με τίτλο «HESTIA, Helping Students In Acceptance»

 

 

EktoErasmusArx

 

 

 

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω συντονίζει για δύο σχολικά έτη το ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ με τίτλο «HESTIA, Helping Students In Acceptance». Το έργο έχει θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την εκπαίδευση χωρίς προκαταλήψεις σε παιδιά μεταναστών, προσφύγων και άλλων μειονεκτούντων πληθυσμών.

 

Η πρώτη διακρατική συνάντηση για το έργο HESTIA πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας. Στο διάστημα 21-25 Οκτωβρίου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω υποδέχτηκε συνολικά 11 εκπαιδευτικούς από τις πέντε εταιρικές χώρες: την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης που οργανώθηκε από το σχολείο μας περιλάμβανε την καθιερωμένη εκδήλωση υποδοχής στο αμφιθέατρο του σχολείου, όπου οι εταίροι παρουσίασαν τις χώρες και τα σχολεία τους, και παρακολούθησαν τραγούδια και χορούς που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές μας. 

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο για το εκπαιδευτικό δράμα από τη δασκάλα, κα Θάλεια Καλλιαντά. Επίσης, συνάντησαν τον Διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, κο Χρήστο Τσιατσιάνα, ο οποίος κατέθεσε την εμπειρία του από την περσινή λειτουργία ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων) στο σχολείο του. Τέλος, ο κος Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο, επισκέφτηκε το σχολείο για να μιλήσει στην ομάδα έργου αλλά και για να παρουσιάσει το έργο του ΟΗΕ στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης.

 

Στις συνεδριάσεις της ομάδας έργου συμμετείχαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, η Διευθύντρια του σχολείου κα Χριστίνα Παπαδοπούλου και οι συντονιστές δάσκαλοι Μάγδα Ζερβού και Βασίλης Χαλαμπαλάκης, οι οποίοι συζήτησαν όλα τα διαχειριστικά θέματα του έργου και τις δραστηριότητες για το πρώτο έτος του προγράμματος. 

 

To πολιτιστικό πρόγραμμα της συνάντησης περιλάμβανε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, στη λίμνη της Βουλιαγμένης και στην Ακρόπολη, με συνοδεία και ξενάγηση από εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η διακρατική συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση δείπνου στο σχολείο μας, όπου μας επισκέφτηκαν και συνομίλησαν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους ο Δήμαρχος Αιγάλεω κος Δημήτρης Μπίρμπας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιάννα Χριστόγλου, και η Σχολική Σύμβουλος κα Ελισάβετ Λαζαράκου. Οι εταίροι μας ενθουσιάστηκαν συνολικά από την επίσκεψή τους και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία στη χώρα μας.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο HESTIA μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο kavafisschool.wixsite.com/hestia

 

EktoErasmus 1

 

EktoErasmus2

 

EktoErasmus 3

 

EktoErasmus 4

 

EktoErasmus 5

 

EktoErasmus 6

 

EktoErasmus7

 

EktoErasmus