«Ας γνωρίζει ο συκοφάντης μου ότι ήδη έχω απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για ψευδές και συκοφαντικό κείμενο περί ΜΚΟ»

 

 

Σενάρια λάσπης έχουν ξεκινήσει κάποιοι («γνωστοί-άγνωστοι») εν όψει εκλογών, με μοναδικό στόχο να πλήξουν την δημαρχιακή θητεία του Δ. Καλογερόπουλου. Στη λογική του… «ότι δεν μπορώ να αγγίξω το τσαλακώνω», με δόλιο τρόπο, πρόθεση και σκοπιμότητα, προβαίνουν –μέσω τρίτων- στην ανάρτηση ψευδών και συκοφαντικών κειμένων μέσω διαδικτύου για δήθεν σκάνδαλα με ΜΚΟ, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι άλλο Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και άλλο ΜΚΟ.

Η απάντηση του πρώην Δημάρχου προς όσους τον λασπολογούν ήταν ακαριαία και ξεκαθαρίζει ότι όλα έγιναν μέσω του ΟΑΕΔ και του προγράμματος EQUAL, στο οποίο συμμετείχαν μια σειρά από φορείς και δεν απαιτείτο απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο ιθύνον νουν του δόλιου κειμένου στο διαδίκτυο, φαίνεται πως παρέσυρε στη λογική του και τρίτους, τους οποίους φαίνεται πως «έριξε στο λάκκο» αφού το λόγο θα έχει πλέον η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η δικαιοσύνη… Η λασπολογία, ας γνωρίζουν όσοι την εξαπολύουν ότι θα έχει κόστος!

Ακολουθεί η απάντηση του πρώην Δημάρχου:

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Στο site Aigaleopress δημοσιεύθηκε την 21/2/2014 υπο τον τίτλο ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΜΚΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και τον υπότιτλο ΠΑΡΤΥ ΜΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;;;

Στη συνέχεια στο κείμενο του δημοσιεύματος αναγράφετε “Αυτές είναι οι δύο ΜΚΟ… που φτιάχτηκαν με τον Δήμαρχο Καλογερόπουλο στο Αιγάλεω. Δεν είχε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου…

1. Απασχόληση και κοινωνία Δήμου Αιγάλεω Αστική μη κερδοσκοπική Ιερά οδός 364 Αιγάλεω

2. Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία παρέμβαση Συμφιλίωσης Ιερά οδός 364

ΥΓ Μήπως πρέπει να το ψάξει λίγο και η Δικαιοσύνη για την πρώην Δημαρχία του Αιγάλεω

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     Το ανωτέρω κείμενο είναι κακόβουλο, συκοφαντικό, ψευδές και υποβολιμαίο και σκόπιμα επιχειρεί να εμπλέξει την Δημαρχιακή μου θητεία σε δήθεν σκάνδαλο.

   Ο συντάκτης του ως άνω κειμένου κρυπτόμενος πίσω από την υπογραφή “αναγνώστης” προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι όλα όσα αναφέρει είναι ψευδή και απέχουν από την αλήθεια, δολίως εν όψει Δημοτικών εκλογών, επιχειρεί να δημιουργήσει αρνητική εικόνα τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για το έργο της Δημοτικής μου θητείας στο Δήμο Αιγάλεω

   Είναι επίσης προφανές από τα ίδια τα γραφόμενά του ότι δεν πρόκειται για ΜΚΟ αλλά για Αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες που δεν έχουν την οποιαδήποτε σχέση με ΜΚΟ. Ο ίδιος το γνωρίζει αλλά δολίως επιχειρεί να δημιουργήσει σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό με σκοπό την συκοφάντησή μου. Επίσης ο ίδιος, επειδή ασχολείται με τα Δημοτικά, γνωρίζει ότι σύμφωνα με το Π.Δ 410/1995 άρθρο 106 δεν απαιτείτο απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά απόφαση των διοικήσεων των συμμετεχόντων νομικών προσώπων.

   Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η πρώτη των αναφερομένων Αστικών μη κερδοσκοπικών εταιρειών συστήθηκε σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3174/2003 από πέντε νομικά πρόσωπα με αποφάσεις τους σε εκτέλεση εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών για μερική απασχόληση και υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα προσωπικού μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για τους ΟΤΑ α και β βαθμού. Η εταιρεία αυτή δεν λειτούργησε ποτέ και ποτέ δεν καταβλήθηκε το εταιρικό κεφάλαιο ίδρυσης από τα συμμετέχοντα νομικά πρόσωπα.

   Για την δεύτερη Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που αναφέρει γνωρίζει πολύ καλά ότι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα EQUAL λειτούργησε στο Δήμο Αιγάλεω με τους δύο κύκλους δράσεις του από το 2000 έως και το 2003 (Α Κύκλος) και από το 2005 έως το 2008 (Β Κύκλος). Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EQUAL , εγκεκριμένο από την Γεν. Γραμματεία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (για το Β Κύκλο) με αριθ. Πρωτ. 231438/29-6-2004 του ιδίου Υπουργείου, λειτούργησε από την συγκεκριμένη Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που συστήθηκε αποκλειστικά για το λόγο αυτό και λύθηκε το 2008 με εγκριτική απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου, το οποίο είχε αρχικώς εγκρίνει. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης του Δήμου Αιγάλεω , το Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Αναπτυξιακή των Επιμελητηρίων Πειραιά , το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, η Αναπτυξιακή Δήμων Πειραιά, η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Δήμου Περιστερίου, Αναπτυξιακή Δήμου Ζεφυρίου, Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Βούλας και άλλοι εταίροι.

   Γνωρίζει επίσης ο συκοφάντης μου ότι το κεφάλαιο συμμετοχής ανήρχετο σε 30 ευρώ για κάθε εταίρο.

     Ας γνωρίζει λοιπόν ότι ήδη έχω απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να αποκαλύψω επίσημα πλέον τον δήθεν αναγνώστη αλλά και τον διαχειριστή και πραγματικό ιδιοκτήτη του ιστότοπου που δημοσίευσε το ψευδές και συκοφαντικό κείμενο σε αγαστή συνεργασία με τον δήθεν “αναγνώστη” προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

 

Αθήνα 21/2/2014

Δημήτριος Καλογερόπουλος

π. Δήμαρχος Αιγάλεω