ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

 

 

Μετά την συμπολίτισσα μας, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ρένα Δούρου, η οποία θα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, ένας ακόμη κάτοικος της Β΄ Αθήνας και δη γείτονας – από την Αγία Βαρβάρα – ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης, «τάραξε τα νερά» της ελληνικής πολιτικής σκηνής ανακοινώνοντας την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δημοσιογραφία – «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» – και να ασχοληθεί με την πολιτική ιδρύοντας το «ΠΟΤΑΜΙ», έναν πολιτικό μηχανισμό, που θα λάβει μέρος στις ευρωεκλογές του Μαϊου.

Η αναγνωρισιμότητα και το ύφος του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι στοιχεία που ίσως παίξουν ρόλο σε αυτή την κίνηση, όπου ο Θεοδωράκης θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας αλλά δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα κριθεί και το μέλλον για το «ΠΟΤΑΜΙ», τόνισε ο ίδιος χθες στην πρώτη δημόσια παρουσία του προς τους δημοσιογράφους. Ο Θεοδωράκης, στην χθεσινή παρουσίαση των προσώπων που υπογράφουν την ιδρυτική διακήρυξη, ανέφερε ότι η εν λόγω πολιτική κίνηση του θα έχει τις καλές ιδέες και από την αριστερά, αλλά και από την φιλελεύθερη παράταξη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο γνωστός δημοσιογράφος, γεννήθηκε στην Κρήτη, αλλά από τα πέντε (5) του χρόνια εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην Αγία Βαρβάρα και ως νεαρός που ασχολήθηκε με την πολιτική, οργανώθηκε με το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον μέχρι τα φοιτητικά του χρόνια και κατόπιν τον κέρδισε η δημοσιογραφία.