Διαδικτυακά «μαλλιοτραβήγματα» Κάντζου-Μπογράκου και επικλήσεις Σαμόλη για ενότητα

 Σε «πεδίο πολιτικής διαμάχης» έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα ο χώρος της κεντροδεξιάς και δεν λείπουν τα αλληλοαδειάσματα και οι μπηχτές. Ένα τέτοιο σκηνικό, στήθηκε τις τελευταίες ημέρες μέσω διαδικτύου (facebook), όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Κάντζος, ένοιωσε την ανάγκη να αναρτήσει δελτίο τύπου, μοιραζόμενος με τους φίλους του… για ποιο λόγο συναντήθηκε με τον Γ. Γκίκα και τον Δ. Μπογράκο. Την κοινοποίηση της εν λόγω συνάντησης, είδε με κακό μάτι ο -εκ προθέσεως- υποψήφιος Δήμαρχος Δ. Μπογράκος, ο οποίος με τη σειρά του, απάντησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook «αδειάζοντας» τον Γ. Κάντζο. Πυροδοτώντας το μεταξύ τους κλίμα, άφησε σαφείς αιχμές προς τον Γ. Κάντζο, ότι ζητούσε μεν συνεργασία με την προϋπόθεση δε ο ίδιος να έχει ηγετικό ρόλο και οι συνεργαζόμενοι να τον ακολουθήσουν.

Το μεγάλο ερώτημα του μέσου Αιγαλεώτη, είναι… Πώς θα υπάρξει ενότητα όταν ο κάθε ένας, ως υποψήφιος Δήμαρχος ζητάει να πάνε όλοι από πίσω του; Από την άλλη, αρκετοί σχολιάζουν, πως εάν κατέβαινε ο Καλογερόπουλος και πάλι θα είχαμε δύο υποψηφίους (αλλά και άλλον) αφού από το Σεπτέμβριο ήταν γνωστό από την ανακοίνωσή του Κάντζου.

Κι ενώ όλα αυτά διαδραματίζονταν με εκατέρωθεν ανακοινώσεις μεταξύ Κάντζου-Μπογράκου, ο δημοτικός σύμβουλος Σοφ. Σαμόλης εν είδει παρατηρητή (ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως θα απέχει από τις επικείμενες εκλογές), κάνει επίκληση μέσω της σελίδας του στο facebook, για ενότητα… Όμως μόνο αυτό δεν μπορεί να γίνει, λογικά, μιας και ο Κάντζος από το Σεπτέμβριο κιόλας έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, έχει κάνει εγκαίνια γραφείου και μοιράζει φυλλάδια! Άρα, κατά τα φαινόμενα, μόνο όποιος πάει πίσω από αυτόν, γίνεται αποδεκτός. Κι ενώ στην κεντροδεξιά «σφάζονται παλικάρια» για το ποιος είναι περισσότερο δεξιός από τον άλλο… όπως είναι γνωστό, ο ίδιος εκπροσωπεί τους ΑΝ.ΕΛ (ακόμη δεν τον έχουν ανακοινώσει για ευνόητους λόγους) και προσπαθεί να αυξήσει την κομματική ποσόστωση στην πόλη. Όπως είναι επίσης γνωστό, ως ΑΝ.ΕΛ. στηρίζουν για Περιφερειάρχη τον Χαϊκάλη… και το ερώτημα είναι… πώς θα πείσει τους Νεοδημοκράτες να τον ψηφίσουν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δημοτικές εκλογές, δεν είναι καταγραφή δεξιών, ή αριστερών δυνάμεων. Είναι παρατάξεις για την πόλη. Όμως, δυστυχώς, παίζεται παιχνίδι εις βάρος του χώρου της Ν.Δ σε τοπικό επίπεδο.

Ο Δ. Μπογράκος, από την άλλη, μετά την μεταγραφή του στη Ν.Δ, ευελπιστεί κι αυτός να πάρει ένα κομμάτι αν και ακόμα δεν έχει ανακοινώσει επίσημα υποψηφιότητα. Παράλληλα, το μέλος της Ν.Δ. Π. Μερκουράκη, η οποία έχει δήλωσε υποψήφια, είναι η μόνη που δεν έχει κάνει κάλεσμα -στο χώρο της- για συνεργασία, τηρώντας αποστάσεις από τους πρώην συντρόφους της και κάνοντας προσπάθειες συγκέντρωσης ψήφων και συσπείρωσης του χώρου, κατά μόνας.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζεύτηκε η παράταξη «Σύγχρονο Ανθρώπινο Αιγάλεω», με επίκεντρο συζήτησης τον Γ. Γκίκα. Λεπτομέρειες δεν έχουμε ακόμα, αλλά σύντομα θα βγουν στην επιφάνεια.

Κι ενώ οι μνηστήρες συνεχίζουν ακάθεκτοι, στην παρούσα φάση, ο μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ο Γ. Περράκης ο οποίος σε άρθρο του, που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα μας, απορούσε… πώς είναι δυνατόν με την κρίση, να υπάρχει τόση πληθώρα υποψηφίων-μνηστήρων… στην κεντροδεξιά (από μόνοι τους έχουν μονοψήφιο ποσοστό).