Μεγάλη συγκέντρωση στο Αιγάλεω με ομιλητή τον Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα

 

Επίσημη πρώτη της νέας υποψήφιας Δημάρχου Βιβής Δάγκα

 

Την περασμένη Δευτέρα (24/02) ήρθε στο Αιγάλεω και μίλησε για πρώτη φορά ο Γ.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, ενώ ήταν μια καλή ευκαιρία για την επίσημη πρώτη παρουσίαση της νέας υποψήφιας Δημάρχου, Βιβής Δάγκα. Στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι Κομματικές Οργανώσεις Αιγάλεω της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Γ. Ρίτσος» ήταν ασφυκτικά γεμάτη.

Ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στις εκλογές πρέπει να καταδικαστούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο λαός μας, για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια. Να καταδικαστούν οι πολιτικές δυνάμεις, που με την απειλή της χρεοκοπίας της χώρας, χρεοκόπησαν τελικά το λαό. Και αυτές οι δυνάμεις είναι και εκείνες που βρίσκονται σήμερα στο τιμόνι της κυβερνητικής διαχείρισης, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ.

Είναι όμως και εκείνες οι δυνάμεις που σήμερα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη και τις κυβερνητικές καρέκλες, όμως η ουσία της πολιτικής τους πρότασης κινείται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση, είναι πλήρως ενταγμένη στους "μονόδρομους" της ΕΕ, της διαχείρισης της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων.

Δεν μπορούμε να δώσουμε και αυτή τη μάχη, χωρίς να μετρήσουμε τι πραγματικά έχει αφήσει στην εργατική λαϊκή συνείδηση η ιδεολογική τρομοκρατία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με το φόβο της χρεοκοπίας, τις απειλές και τους εκβιασμούς για να νομιμοποιηθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και η αυταπάτη ότι υπάρχει φως στο τούνελ, ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο.

Η ΝΔ προσπαθεί να περάσει την αντίληψη ότι είναι "δύναμη σταθερότητας, σιγουριάς, δεν θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες".

Ποια σταθερότητα και σιγουριά μπορεί να έχει σήμερα ο εργαζόμενος, ο άνεργος; Καμιά. Ακριβώς γιατί η όποια ανάκαμψη ακολουθήσει, το πιο πιθανό είναι ότι θα δώσει τη θέση της σε νέα πιο βαθιά κρίση. Με αυτή την έννοια καμιά εξασφάλιση και σιγουριά δεν μπορεί να εξασφαλίσει η πολιτική της εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ, αλλά υπερασπίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για να νιώθει και να γίνει πιο ισχυρός ο ίδιος ο λαός, χρειάζεται ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού. Στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές. Αποτελεί μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων».