Το ΚΚΕ ανοιχτά, καθαρά, ξάστερα καλεί το λαό σε αυτή την εκλογική μάχη να καταδικάσει αποφασιστικά το σύνολο της πολιτικής που εφαρμόστηκε από ΕΕ- Κυβερνήσεις και Δήμους σε βάρος του. Να μαυρίσει τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που του μαύρισαν τη ζωή. Να απομονώσει παντού από τον πρώτο γύρο τη φασιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή- τσιράκι του συστήματος. Να καταδικάσει την άνευ προηγουμένου επίθεση που σχεδιάστηκε και οργανώθηκε για να φορτωθεί η κρίση του κεφαλαίου στις πλάτες του εργάτη, του άνεργου, του μικροεπαγγελματία, της λαϊκής οικογένειας.

  Ο ίδιος ο λαός γνωρίζει πλέον πολύ καλά τί είδους επίθεση δέχτηκε, τί κόστισε και τί κοστίζει, ποια τάξη ωφελήθηκε από αυτή την πολιτική και ποια τάξη, ποια στρώματα οδηγήθηκαν και οδηγούνται στην απόγνωση. Η λαϊκή οικογένεια, οι μικροεπαγγελματίες, η νεολαία έχουν πλέον αποκτήσει σημαντική πείρα από το ρόλο της κυβέρνησης, της ίδιας της ΕΕ και των κομμάτων που συνεχίζουν να την λιβανίζουν.

  Όσο περνά ο καιρός θα πλουτίζεται αυτή η πείρα του λαού και για το ρόλο που παίζει η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από τις περασμένες εκλογές μέχρι τα σήμερα οι κωλοτούμπες διαδέχτηκαν η μια την άλλη, η προσπάθεια να βγάλει λάδι την ΕΕ βγάζει κυριολεκτικά μάτι και η προσαρμογή στις απαιτήσεις του κεφαλαίου γίνεται όλο και πιο φανερή όσο μιλάει στους επιχειρηματίες του Τέξας των ΗΠΑ ή στα συνέδρια των ελλήνων βιομηχάνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει στα «σαλόνια» και άλλα στις λαϊκές συνοικίες και στις γειτονιές. Στα «σαλόνια» για παράδειγμα λέει ότι η συγκυβέρνηση έχει φορτώσει με φόρους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους γι΄ αυτό φεύγουν!!! Στις γειτονιές ότι θα φορολογήσει δήθεν το μεγάλο πλούτο. Εκεί στα μεγάλα φόρουμ και στις συνεντεύξεις ζητάει φθηνό ρεύμα για τους “καημένους” τους βιομήχανους που δεν τα βγάζουν πέρα και ενίσχυση των ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων. Και στις λαϊκές πλατείες ότι θα τους βάλει σε τάξη, για να μην εκμεταλλεύονται και τόσο πολύ το λαό!!! Χωρίζει τους μεγαλοεπιχειρηματίες σε “υγιείς” και μη, χτυπώντας στην πλάτη τους βιομήχανους που γκρινιάζουν γιατί νοιώθουν ριγμένοι σε σχέση με τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, άλλου; μεγαλοεπιχειρηματίες. Πέρασε από τη μονομερή κατάργηση του μνημονίου στην ακύρωση, από την ακύρωση στη διαπραγμάτευση και τώρα ζητάει πανευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος. Δηλαδή να βάλει τους καπιταλιστές, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, την ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να μαζευτούν να συζητήσουν δηλαδή όλος αυτός ο συφερτός, δηλαδή οι πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων, άραγε για να κάνουν τί; Να πάρουν αποφάσεις υπέρ των λαών; Τέτοιες “ελπίδες” και αυταπάτες μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σπέρνει γιατί ας μην ξεχνάμε ότι είναι και “αριστερός” και μόνο ένας τέτοιος “αριστερός” μπορεί να παρουσιάζει τέτοιες καραμπινάτες συντηρητικές και αντιλαϊκές προτάσεις σαν φιλολαϊκές.

  Έλεγε από τις περασμένες ακόμα εκλογές ότι θα επαναφέρει το βασικό μισθό εκεί που ήταν πριν την κρίση. Τώρα λέει ότι αυτό θα γίνει εάν και εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της οικονομίας, εάν και εφόσον το επιτρέψει η ανάπτυξη, που όπως λέει θα γίνει με κινητήριο μοχλό το μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο, τους βιομηχάνους, φτιάχνοντας μάλιστα και το κατάλληλο φορολογικό και επενδυτικό περιβάλλον για να σιγουρευτούν τα κέρδη τους. Έφθασε μάλιστα τώρα να λέει (άρθρο Σταθάκη στην Αυγή) ότι για το χρέος έφταιξε το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια πριν την κρίση δόθηκαν πολλά χρήματα για την Υγεία, την Παιδεία, τις συντάξεις κλπ. Δηλαδή το χρέος έγινε γιατί υπήρξαν όπως λέει από το 1974-1990 μεγάλες δημόσιες δαπάνες σε αυτούς τους τομείς!!! Αλήθεια που διαφέρουν αυτά που λέει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με όσα επίσημα λέει σήμερα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και άλλοι για το πώς έγινε το χρέος; Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται γιατί έχουν γεμίσει τα ράφια των supermarket με εισαγόμενα προϊόντα αλλά δε βγάζει μιλιά για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που είναι βασική υπεύθυνη για το ξεκλήρισμα της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών. Προπαντός να μη θιγεί η ΕΕ όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ορκίζεται σε αυτήν, τις “ελευθερίες” της και τις συνθήκες που άλλωστε όλες τις έχει ψηφίσει (Μάαστριχτ κλπ). Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ προσαρμόζεται σαν άλλο ΠΑΣΟΚ στη λεγόμενη πραγματικότητα ενός συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του. Ο ΣΥΡΙΖΑ το “παίζει” μια “ανάσα” για το λαό. Αλλά ανάσα για το λαό δεν πρόκειται να υπάρξει μέσα στην ΕΕ και κάτω από την “μπότα” των μονοπωλίων που ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε τα αμφισβητεί αλλά τα θέλει και σαν ατμομηχανή της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης βέβαια που όποτε και όταν έρθει θα είναι και αναιμική και κυρίως θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών μισθών και δικαιωμάτων, όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα και για τα οποία κουβέντα δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ας μην ξεχνά ο λαός ότι η ανάπτυξη των κερδών πάτησε σταδιακά:

 

  •   Πάνω στη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων. Ποιος δε θυμάται τις αυξήσεις κοροϊδία μισό κουλούρι την ημέρα που έκανε η ΓΣΕΕ με τους βιομήχανους μέσα από τους λεγόμενους “κοινωνικούς διαλόγους” που στήριζε και έπαιρνε μέρος και ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

  •   Στην εμφάνιση ήδη από τη δεκαετία του ΄90 των άθλιων ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων μερικής απασχόλησης με τους ακόμα πιο άθλιους μισθούς που ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε ψυχή τε και σώματι και σαν διοίκηση στους Δήμους

 

  •   Στις άγριες περικοπές, σταδιακά και πριν από την κρίση, των δαπανών για την υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, για τους Δήμους και αλλού.

 

  •   Και κυριότερων στις αθρόες κρατικές ενισχύσεις, στα δανεικά και αγύριστα στους μεγαλοεπιχειρηματίες (Λαναράδες και άλλους), στις φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, στις προκλητικές ενισχύσεις των εφοπλιστών κλπ.

 

  Πάνω σε τέτοια και άλλα μέτρα πάτησε η προηγούμενη, πριν την κρίση, “ανάπτυξη”. Μέσα από αυτό το δρόμο, από αυτού του είδους την ανάπτυξη φτάσαμε στη μεγάλη καπιταλιστική κρίση που τώρα φορτώνεται στις λαϊκές πλάτες. Όλα αυτά τα κάνει γαργάρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει λάδι το ίδιο το σύστημα, την ΕΕ και τους δήθεν “υγιείς” μεγαλοεπιχειρηματίες, τους οποίους θέλει όπως λέει να τους βγάλει μπροστά για να κάνουν “ανάπτυξη” υπέρ του λαού!!! Έτσι όπως πάει σε λίγο θα μιλάει και για “αριστερούς” καπιταλιστές, για “αριστερά” μονοπώλια που δε θα εκμεταλλεύονται εργάτες αλλά θα δουλεύουν για το καλό τους! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει “όχθη” και αυτό θα φανεί ακόμα πιο καθαρά το επόμενο διάστημα σε όσους λαϊκούς ανθρώπους τρέφουν ελπίδες για το “μικρότερο κακό”.

  Αυτές λοιπόν οι πολιτικές, αυτός ο δρόμος ανάπτυξης έφερε και την κρίση. Και σήμερα οι ίδιες πολιτικές εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερη ταχύτητα, τα ίδια μέτρα παίρνονται σε βάρος του λαού. Και καμιά συνταγή είτε της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ που δεν αμφισβητεί την ΕΕ και τα μονοπώλια δεν πρόκειται να σώσει το λαό από τα βάσανά του.

  Αυτές οι πολιτικές ΕΕ, κυβερνήσεων και Δήμων κόστισαν για παράδειγμα στο λαό του Αιγάλεω ένα νοσοκομείο διαλυμένο( Αγ. Βαρβάρα), ένα άλλο με τεράστιες ελλείψεις και προβλήματα (Αττικόν). Αυτή η πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης και Δήμου κόστισε τρεις παιδικούς σταθμούς που συγχωνεύτηκαν, κόστισε δύο ΚΕΠ που έκλεισαν, ένα ΙΚΑ που σφραγίστηκε. Αυτή η πολιτική κυβερνήσεων- ΕΕ- Δήμου κόστισε δεκάδες πρόστιμα για τους μικροεπαγγελματίες, κόστισε και κοστίζει χαράτσια στις Υπηρεσίες Αθλητισμού- Πολιτισμού, κόστισε και κοστίζει τα απαράδεκτα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τον αποκλεισμό των ανέργων από αυτούς. Αυτά επιβλήθηκαν πριν την κρίση και ψηφίστηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τις Δημοτικές παρατάξεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ πλην των κομμουνιστών Δημοτικών συμβούλων. Αυτή η πολιτική επίσης κόστισε τη διάλυση της καθαριότητας, την αποψίλωση του εργατικού δυναμικού του Δήμου, την κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Αυτή η πολιτική ΕΕ- κυβέρνησης άφησε το Δήμο του Αιγάλεω χωρίς ούτε καν τις στοιχειώδεις Υπηρεσίες. Μέσα από αυτή την πολιτική ΕΕ- Κυβέρνησης που εφάρμοσε ο Δήμος του Αιγάλεω έφθασε στο σημείο να κάνει πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών, μικροεπαγγελματιών που αδυνατούν να πληρώσουν τους απαράδεκτους φόρους και τέλη (2% κλπ για τους επαγγελματίες) που τους επέβαλαν όλες οι διοικήσεις: και σήμερα του ΠΑΣΟΚ, και χθες της ΝΔ, και πριν του ΣΥΡΙΖΑ. Φόροι, χαράτσια και τέλη που επιβλήθηκαν πριν από την κρίση. Αυτή η πολιτική άφησε και αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους ακόμα και μετά το κλείσιμο της πολιτικά αμαρτωλής Δημοτικής Επιχείρησης που μαζί ψήφισαν πριν από την κρίση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ.

  Η ίδια πολιτική κόστισε και κοστίζει ακριβά για τα νέα παιδιά, τους νέους του Αιγάλεω που δούλεψαν και δουλεύουν στο Δήμο με άθλιους μισθούς και καταργημένα δικαιώματα μέσα από τα άθλια, ευρωπαϊκά και άλλα, ληξιπρόθεσμα προγράμματα, που εφαρμόστηκαν πριν την κρίση. Αυτή την πολιτική με τις ευλογίες ΕΕ, Κυβέρνησης και Δήμου εκμεταλλεύτηκαν και οι διάφορες ΜΚΟ που έφθασαν στο σημείο να τσεπώνουν το 5% από το μισθό- χαρτζιλίκι κάθε εργαζόμενου που νοικιάζουν στο Δήμο, μέσα από τα απαράδεκτα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας!!! Μέσα από αυτή την πολιτική οδηγήθηκαν στις ουρές της ανεργίας εκατοντάδες συμβασιούχοι από τους παιδικούς σταθμούς, τα τεχνικά συνεργεία, τους Κήπους, την καθαριότητα, υποβαθμίζοντας, διαλύοντας υπηρεσίες απαραίτητες για τις λαϊκές οικογένειες.

  Με βάση αυτή την πολιτική η Διοίκηση του Δήμου εκβίαζε ανοιχτά με ανακοινώσεις τις οικογένειες που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, ότι θα στείλει τα χρέη τους στην εφορία. Με άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Ομάδας του ΚΚΕ που τους ξεσκέπασε πήραν πίσω την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

  Με βάση τις κατευθύνσεις ΕΕ, Κυβέρνησης, η Διοίκηση προσπάθησε να περάσει στα μουλωχτά την παράδοση περιστατικών του “Βοήθεια στο Σπίτι” σε ιδιωτικά χέρια. Με αποφασιστική- άμεση παρέμβαση των κομμουνιστών Δημοτικών Συμβούλων σταμάτησε και αυτή η άθλια μεθόδευση της Διοίκησης.

  Αυτή η πολιτική Κυβέρνησης, ΕΕ που εφάρμοσαν όλες οι Διοικήσεις του Δήμου κόστισε και κοστίζει στο λαό του Αιγάλεω αλλεπάλληλα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που πάρθηκαν επί διοίκησης Καλογερόπουλου και Καρδαρά και τα ψήφιζαν μαζί οι παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε η Δημοτική Ομάδα του ΚΚΕ. Τώρα τα πληρώνει ο λαός.

  Υπάρχει λοιπόν αρκετή πείρα. Και για τον αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ, των κυβερνήσεων ΝΔ- ΠΑΣΟΚ αλλά και για τις φανερές αντιφάσεις, την αναξιοπιστία, τη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, τη σταδιακή προσαρμογή του στο σύστημα, την ταχύτατη μετατροπή του σε ένα ακόμα κόμμα του κατεστημένου που παραπλανά λαϊκούς ανθρώπους, με “αριστερό” λεξιλόγιο. Υπάρχει αρκετή πείρα επίσης και για τη στάση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που το 80% των αποφάσεων που κόστισαν και κοστίζουν στο λαό είχαν τη σφραγίδα των παρατάξεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η πείρα του λαού είναι πλούσια και πρέπει να αξιοποιηθεί. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροεπαγγελματίες τώρα που έχουν πείρα δεν πρέπει να πουν “Άλλο οι ευρωεκλογές, άλλο οι Δημοτικές”. Η ψήφο τους πρέπει να είναι ενιαία για να έχει αξία. Γιατί ενιαία ήταν και είναι η επίθεση από Κυβέρνηση, ΕΕ και Δήμους.

Να προσπεράσει ο λαός τις παγίδες και τις νέες φάκες που στήνονται με διάφορα νέα κόμματα και νέους σωτήρες για να τον ξανατουμπάρουν. Το σύστημα ξέρει καλά τη δουλειά του. Στήνει “κινήσεις των 58”, των” 75”, στήνει “ελιές” και “ποτάμια” προκειμένου να παρασύρει, να “σπάσει” την ψήφο του λαού. Να πάει σε διάφορα κόμματα και κομματάκια που και αυτά δικά τους, του χεριού τους θα είναι την επόμενη μέρα.

Αλλά και στο Δήμο Αιγάλεω ο λαός να προσπεράσει τους δήθεν «ανεξάρτητους», «αδέσμευτους», «άφθαρτους» που θα εμφανιστούν. Όλοι στελέχη και μέλη κομμάτων και διοικήσεων που ενώ ψήφιζαν με χέρια και με πόδια μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια αυτές τις αντιλαϊκές αποφάσεις σήμερα εμφανίζονται σαν να μην ξέρουν τι έκαναν χθες. Απέναντι σε όλα αυτά τα σενάρια, τις τρικλοποδιές και τα εμπόδια που το σύστημα είναι αλήθεια ξέρει να στήνει καλά, ο λαός πρέπει και μπορεί να δει καθαρά βασισμένος και στην πείρα του.

  Η πιο αποτελεσματική καταδίκη αυτής της πολιτικής μπορεί να εκφραστεί μόνο με την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού! Και στις ευρωεκλογές, και στο Δήμο του Αιγάλεω και στην Περιφέρεια Αττικής. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό και για την ΕΕ, και για την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Και σήμερα λέει την αλήθεια: συνταγές σε όφελος του λαού μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο δεν υπάρχουν.

Η μόνο λαϊκή «συνταγή» είναι η πρόταση του ΚΚΕ: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και στον πλούτο να κάνει κουμάντο ο λαός. Ακόμα και αν κάποιος δε συμφωνεί σε όλα με το ΚΚΕ, η υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, η ενίσχυση του παντού μπορεί να ανοίξει το δρόμο του λαού. Δυνατό ΚΚΕ παντού θα είναι εγγύηση για την επόμενη μέρα. Για να βάλει ο λαός εμπόδια μεγάλα σε αυτή την πολιτική. Εγγύηση για να σηκώσει ο λαός το κεφάλι, να οργανωθεί η μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, για τη μεγάλη Λαϊκή Αντεπίθεση. Να εμποδιστούν μέτρα που έρχονται, να μπει φρένο στον κατήφορο, με τους κομμουνιστές μπροστά. Που δεν τα δίπλωσαν και δε θα τα διπλώσουν ούτε στην Ευρωβουλή, ούτε στις Περιφέρειες, ούτε στο Δήμο του Αιγάλεω. Μέχρι τη ριζική ανατροπή, μέχρι ο λαός να κατακτήσει τη δική του εξουσία, τη δική του οικονομία.

 

ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ

  • ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΙΓΑΛΕΩ      
  • ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ     
  • ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Αυτή θα είναι πραγματική ανάσα για το λαό

Η Δημοτική Ομάδα του ΚΚΕ