ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

 

Αγαπητοί φίλες και φίλοι Αιγαλιώτες,

 

  Η Ελλάδα χρόνια τώρα περνάει κρίση-όχι οικονομική πιο παλιά-αξιών, θεσμών και παιδείας. Αυτό ήταν εμφανές ,αρκεί να κυκλοφορούσες έξω στον κανονικό κόσμο (σαν πωλητής για πολλά χρόνια και πλέον ελεύθερος επαγγελματίας κυκλοφορούσα και κυκλοφορώ πολύ) για να δεις μίζες στο Δημόσιο, φακελάκια στην Υγεία, κυκλοφοριακές παραβάσεις οδηγών, ιδιοκτήτες εμπορικών ή άλλων επιχειρήσεων που είχαν εργαζόμενους αδήλωτους (ημεδαπούς ή αλλοδαπούς), ποδόσφαιρο και αθλητισμό γενικά με χουλιγκανισμό, στημένα παιχνίδια και πλουτισμό απίθανων «παραγόντων», πλούσιες διακοπές, ακριβά αυτοκίνητα και άλλες απολαύσεις από ανθρώπους που το δηλωμένο τους εισόδημα άγγιζε ή ήταν και κατώτερο από το όριο της φτώχιας κλπ. Πίσω από όλη αυτή τη κατάσταση βέβαια υπήρχε ένα κράτος το οποίο επειδή είχε στηθεί πάνω σ’ αυτά από ανθρώπους που στις περισσότερες περιπτώσεις σε μία κανονική κοινωνία δεν θα έβρισκαν δουλειά πουθενά, ενίσχυε αυτή την υποβάθμιση και με ένα εξαιρετικό πελατειακό σύστημα που απλωνόταν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας και κέρδιζε με αυτή την «εξαγορά» ψήφων την παραμονή του στην εξουσία, είτε σαν ΠΑΣΟΚ, είτε σαν ΝΔ και με την σιωπηλή ή άλλοτε ανοιχτή ανοχή των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

  Βέβαια πάρα πολλοί δεν ήθελαν να εμπλακούν σ’ αυτό το σύστημα, το οποίο σάπιζε χρόνο με το χρόνο, αλλά πάντα θα έτρωγαν τρικλοποδιά από το αδίστακτο κράτος που μεγάλωνε διαρκώς, μέσω της θρυλικής γραφειοκρατίας. Με όλα αυτά και άλλα πολλά, όπως την παντελή έλλειψη αξιολόγησης, ειδικά στο Δημόσιο αλλά και στους πολιτικούς (αφού ψηφίζαμε όποιον βλέπαμε πιο συχνά στο πάνελ και σε συνθήκες οπαδού ποδοσφαίρου), ή Ελλάδα έχανε δύο βασικά πράγματα. Την έννοια της εξέλιξης, αφού συνήθως δεν έμπαιναν οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις καθώς επίσης έχανε και τα καλά της μυαλά που έψαξαν ξένους στίβους να αναγνωριστούν.

  Η οικονομική κρίση λοιπόν που ήρθε το 2009,είχε σαν φυσιολογικό επακόλουθο την κατάρρευση όλου αυτού του οικοδομήματος και την πλήρη αποκάλυψη της σαπίλας του.

Βέβαια, σιγά μην παραδεχτούν οι υπαίτιοι τις ευθύνες τους. Συνέχισαν το ίδιο βιολί, με μικρότερα οικονομικά ποσά βέβαια για να κρατηθούν αλώβητοι και οι εκτός συστήματος μίζας, διαπλοκής, φοροδιαφυγής την πάτησαν.

  Υπήρχαν βέβαια άνθρωποι που προσπαθούσαν να πολεμήσουν όλο αυτό το κακό, αλλά ήταν ο καθένας μόνος του. Είτε μέσα σε κάποιο από τα κόμματα, είτε με αρθογραφία, είτε απλά σε παρέες, υπήρχαν φωνές λογικής που έβλεπαν ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, αρκεί να το πιστεύαμε όλοι. Σιγά βέβαια μην οι πρωτεργάτες και οι οπαδοί του πελατειακού τέρατος δέχονταν να χάσουν έστω 1€ από τα κεκτημένα τους. Έδιναν λοιπόν στους πιο πάνω ανθρώπους το χαρακτηρισμό του γραφικού.

  Όσον με αφορά λοιπόν, από το 1995 ακόμα, έβλεπα την κατρακύλα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου, αλλά θέλεις η δουλειά, θέλεις η σχετική καλοπέραση, θέλεις ότι δεν έβρισκες εύκολα ανθρώπους να τα βλέπουν αυτά και να συμμαχούν,καθόμουν στ’ αυγά μου. Η κρίση όμως με χτύπησε αρκετά και εμένα, πέρασα από την ανεργία αλλά το θετικό είναι πως βρήκα και άλλους ανθρώπους στη πορεία με τα ίδια προβλήματα,τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αντιλήψεις.

  Κάποιοι απ’ αυτούς μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση, γιατί αν και είχαν τη δουλειά τους ή ακόμα και διεθνή επιτυχημένη καριέρα, εργάζονταν αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να δημιουργήσουν κάτι καινούριο στη πολιτική ζωή του τόπου γράφοντας θέσεις, καταστατικά και μελετώντας την καθημερινότητα χωρίς παρωπίδες.. Αποφάσισα και εγώ να ακολουθήσω αυτή τη κίνηση, η οποία από τις 8 Μαρτίου έχει και επίσημη έκφραση, λέγεται το «ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ», μετά και την ολοκλήρωση της επιτυχημένης ιδρυτικής συνδιάσκεψης. Καλώ λοιπόν όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φίλους και φίλες να συμμετάσχουν, αν νιώθουν προδομένοι από όλο αυτό το πελατειακό τέρας και μάλιστα να συνδιαμορφώσουν τις θέσεις για να πάει η χώρα μπροστά. Ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος-και ποιού δεν είναι άλλωστε-αλλά όταν θα έχουμε συνεισφέρει να αλλάξει η Ελλάδα, τα παιδιά μας θα μας ευγνωμονούν. Όσοι λοιπόν θα θέλατε να ενημερωθείτε ή ακόμα και να συμμετάσχετε σ’ αυτή την πραγματικά ειλικρινή προσπάθεια, μπορείτε να αντλήσετε περαιτέρω πληροφόρηση στο site http://toneokomma.gr/ είτε στο κινητό μου 6985087469.

  Και για να κλείσω να πω πως επειδή κανείς στο Νέο Κόμμα δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ότι κάνουμε το κάνουμε για να κερδίσει η χώρα μας, αν όμως χάσουμε θα χάσουμε (ίσως και όλα) εμείς σαν άτομα. Αξίζει να προσπαθείς για κάτι καινούριο και καλύτερα να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε παρά για κάτι που δεν κάναμε.

 

Φιλικά,

Παναγιώτης Γκόνης

Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του Νέου Κόμματος