ΣΑΜΙΟΣ: ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ… ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


 ΟΙ ΑΙΓΑΛΙΩΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΑΜΑ


Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές ο συμπολίτης μας κ. Γιάννης Σάμιος, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός από την αθλητική του δραστηριότητα ως μέλος του σωματείου των βετεράνων του Αιγάλεω αλλά και ως προπονητής σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, μας μίλησε σχετικά με την συμμετοχή του στον συνδυασμό «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ» του υποψηφίου Δημάρχου κ. Γιάννη Γκίκα.
ΕΡ.: Εφόσον εκλεγείτε και συνάμα η παράταξη σας αναλάβει την διοίκηση της πόλης, ποιοι είναι οι τομείς που πιστεύετε ότι ο Γιάννης Σάμιος μπορεί να προσφέρει καλύτερα;
ΑΠ.: Η πολύχρονη ενασχόληση μου με τον χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα με τις ακαδημίες, μου έδωσε την ευκαιρία να διακρίνω τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας. Αυτή λοιπόν η δραστηριότητα μου ήταν το εφόδιο να συλλέξω εμπειρία, γνώσεις, να αποκτήσω δυνατότητες αλλά κυρίως να έχω ιδέες που μεταφέρονται και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο όσο αφορά τους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και της αλληλεγγύης. Και καταλήγοντας για να σας απαντήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, ανεξάρτητα από το ποια θέση μου αρέσει να αγωνίζομαι, θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα (Δήμος), από όποια θέση μου εμπιστευθεί ο προπονητής (Δήμαρχος).
ΕΡ.: Τι μηνύματα λαμβάνετε από την κοινωνία του Αιγάλεω σε καθημερινό επίπεδο σχετικά με τα δια ζώσης προβλήματα και που μπορείτε να βοηθήσετε;
ΑΠ.: Σε επαφές που έχω με τη νεολαία της πόλης και τις οικογένειες τους, αντιλαμβάνομαι αμέσως τον έντονο προβληματισμό τους σχετικά με το μέλλον. Κυριαρχεί η αγωνία και η απογοήτευση. Το πρόβλημα της ανεργίας ισοδυναμεί με αδυναμία προγραμματισμού και δυσκολία στην καθημερινή διαβίωση. Εδώ λοιπόν θα μπορέσει ο Δήμος να δώσει διέξοδο και να ανακουφίσει τους συμπολίτες μας, ειδικά τις ευπαθείς ομάδες. Οι Αιγαλιώτες θέλουν ηθική και υλική υποστήριξη. Μέσα από τον αθλητισμό, όπου έρχομαι σε καθημερινή επαφή με πολλούς συμπολίτες μας και το οποίο θα συνεχίσω να κάνω, είναι η τόνωση του ηθικού. Η αλληλεγγύη με μια λέξη, η οποία μέσα από οργανωμένη προσπάθεια στο δίκτυο ενός Δήμου μπορεί να γίνει εμπράκτως και υλική. Επίσης όσο αφορά τη νεολαία πρέπει να εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά, να τους δώσουμε όραμα, να έχουν ελπίδα και αυτά τα χαρακτηριστικά να αποτελέσουν έναυσμα για να αγωνιστούν οι νέοι για την βελτίωση της καθημερινότητας μέσα σε μια κοινωνία αλληλεγγύης. Παράλληλα, επειδή ο Έλληνας έχει μάθει κατά κόρον να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους και να περιμένει από τρίτους, πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προχωρήσουμε παρακάτω με πιο δημιουργική ματιά. Με αυτό τον τρόπο, το εγώ θα γίνει εμείς και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αλλάξει και η πόλη μας και η ζωή μας και η κοινωνία μας. Ζούμε στην πιο μαγευτική χώρα του κόσμου και σε μία από τις πιο ζεστές, πιο όμορφες και πιο λαϊκές πόλεις της Ελλάδας, το ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΙΤΙ. Να ξέρετε ότι έχουμε πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Αυτό θα πρέπει να είναι πηγή έμπνευσης, δημιουργίας, επιτυχίας. Για το Αιγάλεω ρε… γαμώτο.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Σάμιος γεννήθηκε το 1968 στην πόλη μας και μεγάλωσε στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα. Είναι παντρεμένος με την Βαϊα Τουλοπούλου και έχουν δύο παιδιά. Έχει τελειώσει Τ.Ε.Ε. με ειδικότητα Οικονομία και Διοίκηση και εργάζεται στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε να παίζει στο Αιγάλεω, ενώ αγωνίστηκε και άλλες ομάδες εθνικών κατηγοριών στην Αττική και την επαρχία. Είναι μέλος του Δ.Σ. των Παλαιμάχων του Αιγάλεω και προπονητής σε ακαδημίες ποδοσφαίρου.