…ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΡΙΖΟΜΥΛΩΝ

ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

Αλλάζουν έδρα, προφανώς, η Ελλάς Ποντίων (ΕΠΣΠ) και η Ιεράπολη Αιγάλεω (ΕΠΣΑ) για τους επίσημους αγώνες τους σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καθώς με τα όσα θα ισχύσουν από εδώ και στο εξής (2024-2025), σύμφωνα με τους τελευταίους αθλητικούς νόμους για τις χρήσεις γηπέδων (άδεια Περιφέρειας κτλ.), το γήπεδο Οριζομύλων του Αιγάλεω δεν τηρεί τις προϋποθέσεις. Ουσιαστικά μία και κυριότερη.

Όπως γνωρίζουν όλοι, “πολεοδομικά” φαίνεται ως… πλατεία. Δεν υπάρχει κανένα χαρακτηρισμένο γήπεδο.

Και μέχρι να αλλάξει, αν αλλάξει η κατάσταση, που δεν άλλαξε τόσα χρόνια, το γήπεδο θα χρησιμοποιείται, ως προπονητήριο.

Έτσι, λοιπόν, ο Δήμος Αιγάλεω, μένει μόνο με το ΔΑΚ Αιγάλεω (που επιτέλους πρέπει να ανακαινιστεί – ειδικά ο πλαστικός τάπητας - μετά από δεκαετίες), όσο αφορά τις ομάδες της ΕΠΣΑ για τα επίσημα ματς, ενώ μάλλον επίσημους αγώνες πρωταθλημάτων και κυπέλλου θα φιλοξενήσει, πλέον, και το νεότευκτο γήπεδο “Εδέσσης”, που έχει την σχετική άδεια της Περιφέρειας.

Αυτά τα δύο γήπεδα στην πόλη μας το Αιγάλεω, ΔΑΚ και “Εδέσσης” αναμένεται να φιλοξενούν αγώνες, όσο αφορά την ΕΠΣΑ, για τα σωματεία Διαγόρας Αιγάλεω (Α΄ Αθήνας), Ορφέας Αιγάλεω (Β΄ Αθήνας), Ιεράπολη (Β΄ Αθήνας), Θεμιστοκλής Αιγάλεω (Γ΄ Αθήνας), Ζέφυρος Αιγάλεω (Γ΄ Αθήνας), Αιγάλεω Β (Γ΄ Αθήνας), ενώ η Ελλάς Ποντίων, που αγωνίζεται στην Α΄ Πειραιά, αναμένεται να “μετακινηθεί” για τα επίσημα παιχνίδια της, στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, έπειτα μάλιστα και από την συμφωνία “απορρόφησης” της Αστυπάλαιας Κορυδαλλού, που είχε εκεί την ποδοσφαιρική έδρα της.