ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗΝ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

 

Ο ΑΙΓΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΦΑΝΗΣ

 

ARXPEF

 

Γενέθλια έχει σήμερα ο συμπολίτης μας, Αιγαλιώτης ποδοσφαιριστής, Κώστας Πεφάνης, και μάλιστα πριν από λίγες μέρες, κατέγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή σε αγώνα Εθνικού πρωταθλήματος.

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση σε εθνικό πρωτάθλημα κατέγραψε ο συμπολίτης μας ποδοσφαιριστής Κώστας Πεφάνης, ο οποίος την Κυριακή που πέρασε, 18 Οκτωβρίου 2020, και στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 9ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έπαιξε στο εκτός έδρας ματς της ομάδας του Παλληξουριακού Κεφαλλονιάς με τον ΠΑΟ Βάρδας, σε αγώνα που έγινε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Ο Παλληξουριακός που προερχόταν από την εντός έδρας νίκη της πρεμιέρας με 3-1 επί του ΑΟ Τσιλιβή, σε αυτόν τον αγώνα με τον ΠΑΟ Βάρδας στην Ηλεία γνώρισε την ήττα με 1-0, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο 79΄ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ των Κεφαλλονιτών.

Ο 22χρονος Κώστας Πεφάνης πέρασε αλλαγή στο 64΄ και με την είσοδο του τόνωσε τον αγωνιστικό προσανατολισμό της ομάδας του, αλλά όπως είπαμε παρά την πίεση, ο Παλληξουριακός δεν έφτασε στην ισοφάριση.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μωραΐτης, Νεστερένκο (64΄ Χατζιάι), Πολυδωράτος, Λούλουδας, Κουκοβίνος, Καράι (75΄ Γάσπαρης), Πολλάκης, Μακρίδης (46΄ Μαρκάτος), Μπράτι (83΄ Ρεμούντης), Βιτωράτος (64΄ Πεφάνης), Ιγκνάι.

Ο Κώστας Πεφάνης, γιος του γνωστού αγαπητού συμπολίτη μας, επιχειρηματία και πρώην πρωταθλητή Ευρώπης στο Body Building, κ. Σάκη Πεφάνη, βρέθηκε από την άνοιξη του 2019 στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, προκειμένου να εργαστεί ως Ναυαγοσώστης – κατέχει το σχετικό πιστοποιημένο δίπλωμα – και προκειμένου να κάνει και το αγαπημένο του χόμπι, φόρεσε την φανέλα των ΑΟ Διλινάτων στο πρωτάθλημα της Α΄ Κεφαλληνίας – Ιθάκης.

Τελικά, ο Κώστας Πεφάνης, όχι μόνο δεν γύρισε πίσω, μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου στα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου του 2019, αλλά οι εκπληκτικές εμφανίσεις του με τα Διλινάτα στο πρωτάθλημα, έκαναν τους ιθύνοντες τον σύλλογο να τον… πιέσουν και να τον κρατήσουν όλη τη σεζόν, προσφέροντας του όλα τα εχέγγυα για μόνιμη παραμονή στο νησί.

Με την ομάδα των Διλινάτων, που είχε για προπονητή τον παλαίμαχο άσο του Ολ. Πειραιά, Γιώργο Τόγια, ο 22χρονος συμπολίτης μας έκανε «μαγική» σεζόν, καταγράφοντας, 21 συμμετοχές και 10 γκολ (παρότι χαφ), αλλά για ένα (1) βαθμό και λόγω κορωνοϊού, η ομάδα του δεν κέρδισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Αυτή, όμως, η αγωνιστική παρουσία του, δεν πέρασε απαρατήρητη από την πρωταθλήτρια ομάδα του Παλληξουριακού, που κέρδισε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική και τελικά τον έκανε δικό της παίκτη για την σεζόν 2020-2021, ως δανεικό από την Ελλάς Ποντίων.

Ο Κώστας Πεφάνης, γιος του Σάκη και της Ελένης Πεφάνη, γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 1998. Πήγε στο 10ο Δημοτικό Αιγάλεω και ακολούθως στο 5ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο της πόλης μας.

Ο Κώστας Πεφάνης, που αγωνίζεται και στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής, ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, από την σχολή του Ολυμπιακού στον Ελαιώνα.

Το 2008 πήγε στις ακαδημίες του Ορφέα Αιγάλεω, σύλλογο στον οποίο έμεινε έως το 2012, ενώ την περίοδο 2012-2013 εντάχθηκε στο δυναμικό του ιστορικού Αργοναύτη και το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΠ.

Τότε, το καλοκαίρι του 2013, «μετακόμισε» στην Ελλάς Ποντίων, όπου έπαιξε με την ομάδα της πόλης μας στο πρωτάθλημα της Α΄ Πειραιά. Για δύο σεζόν αγωνίστηκε με το εφηβικό τμήμα, ενώ παράλληλα εντάχθηκε και στο δυναμικό της ανδρικής ομάδας, για να κάνει το ντεμπούτο του την περίοδο 2015-2016.

Την περίοδο 2016-2017 έπαιξε σε 20 ματς και σημείωσε ένα (1) γκολ, την σεζόν 2017-2018 είχε 18 εμφανίσεις και ένα (1) γκολ, ενώ την χρονιά 2018-2019 κατέγραψε 18 συμμετοχές.

Την σεζόν 2019-2020 που ολοκληρώθηκε με τα Διλινάτα είχε 21 συμμετοχές και 10 γκολ στην Α΄ Κεφαλληνίας – Ιθάκης, ενώ πλέον θα αγωνίζεται με τα χρώματα του Παλληξουριακού στην Γ΄ Εθνική.

 

PEFANMESOK

 

Στις άνωθεν φώτο, ο Κώστας Πεφάνης αριστερά αγωνιζόμενος πέρυσι μετα Διλινάτα, στην μεσαία φώτο με τον αδελφό του και τους γονείς του και δεξιά με τα κόκκινα του ΑΟ Παλληξουριακού.

 

flex1