ΜΕΓΑΛΗ ΙΕΡΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΤΡΕΒΛΑΣ

 

1-0 ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ!

 

TREVL18

 

 

Πολύ μεγάλη νίκη για την Ιεράπολη, η οποία στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Β΄ ΕΠΣΑ, κέρδισε στο γήπεδο Οριζολύλων του Αιγάλεω τον ισχυρό Άγιο Δημήτριο με 1-0. Η ομάδα της πόλης μας στάθηκε στο ύψος των αγωνιστικών περιστάσεων και έχοντας για φύλακα – άγγελο τον 22χρονο τερματοφύλακα Χρήστο Τρέβλα (φώτο), έφτασε στην σπουδαία νίκη με το πολύτιμο 1-0.
Οι παίκτες του Γιαννούλη Βέρρα, είχαν μπει πολύ διαβασμένοι και συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μία ιστορική ομάδα, που έχει ξεκινήσει μεταξύ των φαβορί για την άνοδο, και ήξεραν ότι θα δεχθούν πίεση. Οι παίκτες του αιγαλιώτικου σωματείου ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή τους, κράταγαν γραμμές και μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να διασπώνται εύκολα, κοίταξαν να μην χάσουν τουλάχιστον τον ανασταλτικό έλεγχο στην μεσαία γραμμή και έδωσαν στους φιλοξενούμενους όσα μέτρα έπρεπε. Η Ιεράπολη ευτύχησε να έχει σε πολύ καλή μέρα τον πορτιέρο Χρήστο Τρέβλα, ο οποίος όταν χρειάστηκε στο α΄ ημίχρονο είπε δύο φορές όχι σε τετ-α-τετ των παικτών του Αγίου Δημητρίου, ενώ στην επανάληψη και όταν η ομάδα του είχε προηγηθεί με 1-0, ο εν λόγω τερματοφύλακας, στο 75΄ της συνάντησης έγινε και MVP , καθώς απέκρουσε πέναλτι και απέτρεψε την ισοφάριση, δίνοντας, παράλληλα τη μεγάλη και πανάξια νίκη στην ομάδα του.
Όλοι οι παίκτες του Γιαννούλη Βέρρα βρέθηκαν σε πολύ καλή μέρα και δεν υστέρησε κανείς, αλλά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Ράπτη και τον νεοαποκτηθέντα (από τον Θρίαμβο Χαϊδαρίου) Γιαννούλη, οι οποίοι παρότι έπαιξαν πρώτη φορά μαζί, είχαν εξαιρετική συνεργασία και παρουσία, δίνοντας… τόνους σιγουριάς και όχι… τρικυμίας, ενώ ξεχώρισε με την εμφάνιση του στην μεσαία γραμμή ο Λοϊζος Λαγκαδίτης, που έδωσε το κάτι παραπάνω, καλύπτοντας χώρους και δίνοντας λύσεις σε καίριες στιγμές.
Στο 30΄ η Ιεράπολη ζήτησε πέναλτι σε χέρι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, αλλά ο διαιτητής Χαλδαίος το θεώρησε ακούσιο. Στην επανάληψη και καθώς η Ιεράπολη είχε πάρει ψυχολογία από το 0-0 του α΄ ημιχρόνου, οι παίκτες του Βέρρα «ξεθάρρεψαν» και συχνά – πυκνά έβγαιναν στην κόντρα, όποτε τους δινόταν η ευκαιρία. Στο 60΄ ο Καβαλάρης βρήκε τον Λαγκαδίτη, ο τελευταίος «έσπασε» ωραία την μπάλα στον Κιρκιλή, ο οποίος από δεξιά έκανε… μαγική διαγώνια πάσα και ο επικίνδυνος Λιβέρης – που δεν συγχωρεί όταν βρεθεί σε θέση βολής – με προβολή πέτυχε το «χρυσό» 1-0!
Στο 75΄ σε μία φάση στα πλάγια της μεγάλης περιοχής της Ιεράπολης, ο Βαμβακερής τσίμπησε - έπεσε - την μπάλα από τον Πέττα και σε… δεύτερο χρόνο ακούστηκε το σφύριγμα από τον διαιτητή Χαλδαίο, που υπέδειξε το σημείο του πέναλτι. Οι παίκτες της Ιεράπολης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, αλλά κόσμια, στον Χαλδαίο για την απόφαση του, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία παράβαση και παράλληλα συνέχισαν τις διαμαρτυρίες τους στον β΄ επόπτη Γουρέλη, ο οποίος είχε στο οπτικό του πεδίο την φάση (καλύτερη οπτική από τον ρέφερι), αλλά ο τελευταίος τους παρέπεμψε στον Χαλδαίο, που είχε πάρει και την απόφαση για την υπόδειξη. Τελικά, το πέναλτι εκτέλεσε ο Ασλανίδης, αλλά ο Τρέβλας είπε πάλι παρών και έμεινε το 1-0 υπέρ της Ιεράπολης.
Έπειτα από 7 αγωνιστικές η Ιεράπολη έχει συγκομιδή 11 βαθμών με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 6-8.
ΙΕΡΑΠΟΛΗ: Τρέβλας, Καβαλάρης, Καραμανόγλου, Γιαννούλης, Ράπτης, Κορδαλής, Κιρκιλής (61΄ Μπατάϊ), Πέττας (74΄ Τριανταφυλλόπουλος), Λαγκαδίτης (92΄ Μίσκα), Κατσικογιάννης, Λιβέρης (85΄ Σπάρος Φ.).