ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΚΑ

 

ARXAST

 

 

ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ – ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ - 110 ΑΤΟΜΩΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 33

ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Μέγα ζητούμενο η Ασφάλεια των πολιτών και κατοίκων αυτής της χώρας, αλλά επί του ειδικότερου της πόλης μας του Αιγάλεω, σε αυτές τις σύγχρονες εποχές που βιώνουμε και η εγκληματικότητα αυξάνεται και… εξελίσσεται.

Προκειμένου, να υπάρχει ισορροπία και ασφάλεια για τους πολίτες του Αιγάλεω και τους κατοίκους της, ανάλογη πρέπει να είναι και η αστυνομική παρουσία, τουλάχιστον σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού.

Εν έτει, όμως, 2021, όπως πληροφορούμαστε, η κατάσταση στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας και το Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω, είναι σχεδόν… δραματική, σίγουρα, όμως, πάρα πολύ δύσκολη, καθώς αυτές οι δύο μονάδες ασφαλείας, που πρέπει να εγγυηθούν την ομαλότητα καθημερινότητας των γειτονιών μας, είναι κυριολεκτικά υποστελεχωμένες, αντιμετωπίζουν οριακά τις ογκώδεις απαιτήσεις μιας μεγάλης περιοχής όπως το Αιγάλεω, ενώ ακόμη και στις πιο απλές παροχές υπηρεσιών προς τους πολίτες, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ακόμη και εκεί, δυσχερής.

Προφανώς η κρίση, που «χτύπησε» την χώρα μας, πριν 12 χρόνια, επεκτάθηκε ως… ντόμινο σε όλους τους τομείς, ακόμη και σε επίπεδο αστυνόμευσης και ασφαλείας, με αποτέλεσμα πριν από λίγα χρόνια (2017), όταν είχαμε αναδιάταξη και αναδιοργάνωση στην σύσταση και λειτουργία των περιφερειακών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο αφορά την πόλη μας το Αιγάλεω, είχαμε την ενοποίηση, τόσο των Α.Τ., όσο και των τμημάτων Ασφαλείας, όπου εννοείται, ότι αυτή η εξέλιξη, έφερε και την μείωση του έμψυχου δυναμικού.

Στην παρούσα φάση και εν έτει 2021, κανονικά (στα χαρτιά δηλαδή), η οργανική δύναμη στο Α.Τ. και το Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω, αριθμεί 110 άτομα δυναμικό, αλλά…

Η πραγματική εικόνα, όμως, είναι κυριολεκτικά τραγική, καθώς από αυτά τα 110 άτομα που εμφανίζει η κατάσταση του οργανογράμματος, στις δύο μονάδες, που υπερασπίζονται την πόλη μας, όσο αφορά την ασφάλεια ατόμων και περιουσιών, υπηρετούν αυτή την στιγμή, μόλις 33. Το ΑΤ λειτουργεί με 19 στελέχη, ενώ το Τμήμα Ασφαλείας, μόλις με 14. Μεταθέσεις, αποσπάσεις, υποχρεωτικές άδειες, άλλες επείγουσες ανάγκες, έχουν… αποψιλώσει το ΑΤ και το Τμήμα Ασφαλείας, όπου, όπως γράφουμε παραπάνω, βγαίνουν οριακά, όποιες υποχρεώσεις και παροχές.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, ότι το 2017, όταν ενοποιήθηκαν τα δύο (2) τμήματα Ασφαλείας, το νέο Τμήμα Ασφαλείας απαριθμούσε συνολικά δύναμη 35 ατόμων, αλλά από τότε έως τώρα, το 2021, υπήρξε φθίνουσα πορεία, και έτσι το δυναμικό αυτή την στιγμή είναι μόλις 14 άτομα!

14 μόλις άτομα στο Τμήμα Ασφαλείας για έναν κομβικό και μεγάλο Δήμο όπως το Αιγάλεω, που έχει έκταση 6,45 Km2, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός είναι κοντά στις 70.000 κάτοικοι (μετά από 10 χρόνια ο αριθμός σίγουρα έχει ανέβει), και παράλληλα μία περιοχή, ένα πραγματικό… σταυροδρόμι, καθώς διασχίζεται από τις μεγαλύτερες και πιο κεντρικές αρτηρίες της Αττικής, όπως η Λ. Αθηνών, η Λ. Κηφισού, η Π. Ράλλη, η Ιερά Οδός και η Λ. Θηβών.

Πέντε… αρτηρίες, που όπως ακούμε κάθε μέρα στις ειδήσεις, αποτελούν… συχνά τους δρόμους διέλευσης ατόμων με παραβατικότητα, κτλ.

Επίσης, δεν είναι μόνο η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών και κατοίκων του Αιγάλεω, που βρίσκονται στον… αέρα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λίγων αστυνομικών οργάνων, αλλά παράλληλα υποβαθμίζονται και οι πιο απλές παροχές υπηρεσιών από τα δύο αυτά τμήματα.

Πηγαίντε μια βόλτα λοιπόν στο Α.Τ. Αιγάλεω και στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγάλεω, για μια απλή υπόθεση σας, για μια ταυτότητα, για μια επικύρωση, για άδειες κυνηγιού, για μια απλή ερώτηση… Μεγάλος ο όγκος δουλειάς σε γραφειοκρατικό επίπεδο, που σίγουρα δυσκολεύει και τις δύο πλευρές από όλες τις παραμέτρους. Οι πολίτες γιατί χάνουν χρόνο, καθυστέρηση, ίσως πολλές φορές δεν προλαβαίνουν να αντιμετωπιστούν όλα τα αιτήματα, αλλά και οι εργαζόμενοι – αστυνομικοί, επειδή καλούνται να φέρουν… βόλτα εκατοντάδες υποθέσεις κάθε μέρα, είτε αυτές αφορούν μια απλή γραφειοκρατική διαδικασία, είτε την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στους δρόμους και στις γειτονιές μας. Και Τιραμόλα ή, Σούπερμαν, να ήταν οι Αστυνομικοί στο Αιγάλεω, που να τα προλάβουν όλα…

Όλα τα παραπάνω, παρότι σε επίπεδο ιεραρχίας, αφορούν την εσωτερική λειτουργία της ΕΛΑΣ, πριν λίγα 24ωρα ήρθαν σε πλήρης γνώση του Δημάρχου Αιγάλεω κ. Γιάννη Γκίκα, ο οποίος ως πρώτος πολίτης αυτής της περιοχής, θεσμικά αναλαμβάνει δράση.

Ο κ. Γκίκας, ως Δήμαρχος και έχοντας πάντα τακτική επαφή σε θεσμικό επίπεδο, είχε επικοινωνία με τον Διοικητή του Α.Τ. Αιγάλεω και τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, για να έχει πληρέστερη εικόνα της κατάστασης, η οποία απεικονίζει αυτή την υποστελέχωση.

Από την πλευρά του, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και δράση, καθώς ως ο κορυφαίος θεσμικός, θα ακολουθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να ενημερωθεί και από πλευράς Δημοτικής Αρχής, το ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, δηλαδή το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να δοθεί άμεσα λύση, προκειμένου η αστυνόμευση της πόλης και η ασφάλεια των πολιτών, να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα. Προφανώς θα ζητηθεί να ενισχυθούν άμεσα με στελέχη το Α.Τ. και το Τμήμα Ασφαλείας.

 

 

MOUSKX