ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…

OKMOUSKOL

 

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ποδοσφαιρικά… σεντούκια και σε τέτοιες περιόδους λοκ-νταουν, κτλ., που ψάχνουμε τις ειδήσεις και τα αθλητικά νέα με το… σταγονόμετρο, ήρθε η ώρα να… ματαξαναθυμηθούμε τα παλιά. Όταν δηλαδή η μπάλα παιζόταν στα χωμάτινα γήπεδα…

Από το… σεντούκι, λοιπόν, του Τάκη Μουσκάτ (κεντρική φώτο), φέρνουμε στην επιφάνεια ένα δημοσίευμα από παλιό παιχνίδι του Θεμιστοκλή Αιγάλεω με τον Αρίωνα.

…Θεμιστοκλής Αιγάλεω από… κούνια, όλη η γνωστή οικογένεια Μουσκάτ, από τις πιο παλιές στην πόλη μας το Αιγάλεω (εγκαταστάθηκαν το 1910 στου Λιούμη, ερχόμενοι από την Κέρκυρα, ενώ η αρχική… ρίζα κρατά από Μάλτα).

Η… τρέλα για την ομάδα που έχει ο Τάκης Μουσκάτ, ιδιοκτήτης της γνωστής Σχολής Οδηγών, δεν περιγράφεται! Ο συμπολίτης μας γνωρίζει και θυμάται πάρα πολλά στοιχεία από την διαδρομή και την ιστορία της ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδέλφια του, Ιωσήφ και Μανώλης, υπήρξαν παίκτες του συλλόγου με την ποδοσφαιρική φανέλα.

Ο Τάκης Μουσκάτ και ο γιος του Αντώνης, μέσω της επιχείρησης τους «ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΥΣΚΑΤ» τα τελευταία έτη είναι χορηγοί του τμήματος μπάσκετ του σωματείου, και μάλιστα ο Αντώνης Μουσκάτ, είναι και Αντιπρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ, συνεχίζοντας αυτή την πολυετή παράδοση της οικογένειας έχοντας πάντα δεσμούς με τον ΑΟ Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Από το αρχείο του Τάκη Μουσκάτ, σας παραθέτουμε το παλαιό δημοσίευμα (θα ακολουθήσουν και άλλα), από τον αγώνα ποδοσφαίρου Θεμιστοκλής Αιγάλεω – Αρίων, που χρονολογικά προσδιορίζεται στην δεκαετία του 70΄.

Ακολουθεί το δημοσίευμα

 

ESMOUSKARX

 

MOUSKX