ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ

ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ…

TMOUSARX

 

Πάμε πάλι στο… βαθύ παρελθόν του ερασιτεχνικού αθηναϊκού ποδοσφαίρου και από ένα απόκομμα εφημερίδας από το αρχείο του συμπολίτη μας κ. Τάκη Μουσκάτ, γνωρίζουμε – εμείς οι νεότεροι - έστω και στο κατ’ ελάχιστο, στοιχεία από τον… παλαιό Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Στο σημερινό δημοσίευμα μας, φέρνουμε στο… φως (ούτε η Νικολούλη, έτσι;), απόκομμα με στοιχεία από αγώνα του Θεμιστοκλή Αιγάλεω με την Νεάπολη, ομάδα και αυτή που έχει περάσει στις… καλένδες, καθώς δεν υφίσταται πλέον (…είδατε τι μαθαίνει κανείς από ένα απόκομμα)!

…Θεμιστοκλής Αιγάλεω από… κούνια, όλη η γνωστή οικογένεια Μουσκάτ, από τις πιο παλιές στην πόλη μας το Αιγάλεω (εγκαταστάθηκαν το 1910 στου Λιούμη, ερχόμενοι από την Κέρκυρα, ενώ η αρχική… ρίζα κρατά από Μάλτα).

Η… τρέλα για την ομάδα που έχει ο Τάκης Μουσκάτ, ιδιοκτήτης της γνωστής Σχολής Οδηγών, δεν περιγράφεται! Ο συμπολίτης μας γνωρίζει και θυμάται πάρα πολλά στοιχεία από την διαδρομή και την ιστορία της ομάδας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα αδέλφια του, Ιωσήφ και Μανώλης, υπήρξαν παίκτες του συλλόγου με την ποδοσφαιρική φανέλα.

Ο Τάκης Μουσκάτ και ο γιος του Αντώνης, μέσω της επιχείρησης τους «ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΥΣΚΑΤ» τα τελευταία έτη είναι χορηγοί του τμήματος μπάσκετ του σωματείου, και μάλιστα ο Αντώνης Μουσκάτ, είναι και Αντιπρόεδρος στην ομάδα μπάσκετ, συνεχίζοντας αυτή την πολυετή παράδοση της οικογένειας έχοντας πάντα δεσμούς με τον ΑΟ Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Ακολουθεί το δημοσίευμα

 

esomousk

 

MOUSKX