…ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ – ΚΙΓΚΑΝ - ΦΙΛΙΠΠΑ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΙΓΑΛΕΩ!

KIGANARX

 

Αυτή την φορά η… βουτιά στο παρελθόν, σήμερα Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021, μας πάει καμιά 12αριά έτη πίσω, την σεζόν 2009-2010 και στην ομάδα ποδοσφαίρου Νέων του Θεμιστοκλή Αιγάλεω.

Στο… τιμόνι – προπονητής του τμήματος εκείνη την χρονιά – μία επίσης θρυλική ποδοσφαιρική μορφή της πόλης, που έχει συνδέσει το όνομα του με την μεγάλη ομάδα (λίγο πριν και στις αρχές του 80) του Διαγόρα Αιγάλεω, ο Γιώργος Φίλιππας (πρώτος – από πάνω αριστερά - στην φώτο), ο επονομαζόμενος και ως… Κίγκαν (όλοι εμείς οι λίγο παλιοί ενθυμούμαστε τον Κέβιν Κίγκαν)!

Ο Γιώργος Φίλιππας, έπαιξε για πολλά χρόνια στον Διαγόρα Αιγάλεω, η ποδοσφαιρική του αξία, το 1983 περίπου, τον οδήγησε στην πλέον ιστορική Δόξα Βύρωνος, ενώ στα τέλη της δεκαετίας «μετακόμισε» στον δυνατό Αστέρα Ιτέας, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Φωκίδας στην Δ΄ Εθνική, όπου το 1990 έκλεισε την καριέρα του.

Η προπονητική του καριέρα, επί το πλείστον, συνδέθηκε για πολλά χρόνια με τον Διαγόρα Αιγάλεω, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν – πριν λίγες σεζόν - για ένα «φεγγάρι» πέρασε και από τον Ορφέα Αιγάλεω στην Γ΄ ΕΠΣΑ.

Απλώς στην φωτογραφία, που «ανακαλύψαμε» και σας παραθέτουμε σήμερα, στοιχειοθετούμε και το πέρασμα του από το τμήμα Νέων του Θεμιστοκλή Αιγάλεω (τότε το ανδρικό τμήμα του συλλόγου είχε συγχωνευθεί με την Γλυφάδα).

Επίσης, όσο αφορά την φώτο του τμήματος Νέων του Θεμιστοκλή, ξεχωρίζουμε και ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, τον Ηλία Κασάπη, ο οποίος ξεκίνησε από τις ακαδημίες της εν λόγω ομάδας, συνέχισε στο ανδρικό τμήμα του Διαγόρα Αιγάλεω, πέρασε από τον ΑΟ Χαϊδαρίου στην Α΄ Αθήνας την σεζόν 2015-2016, ενώ ακολούθησαν (σε επίπεδο εθνικών κατηγοριών) ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο Άγιος Ιερόθεος, ο Παναρκαδικός, η BURRELI στην Αλβανία, ο Αήττητος Σπάτων, ενώ το τελευταίο διάστημα ο 26χρονος, πλέον, παίκτης, βρίσκεται στην Γερμανία έχοντας φορέσει τις φανέλες της Αρμίνιας Αννόβερο και της BV Essen.

Ακολουθεί η φωτογραφία με τα ονόματα της… αλανιάρικης εκείνης ποδοσφαιρικής «φουρνιάς» των μπέμπηδων του Γιώργου – Κίγκαν – Φίλιππα!

 

 

THENESS

 

MAGEDOS

 

 

MAKMAGEIR