…ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

ARXTHEMMM

 

 

Σχεδόν έχει υλοποιηθεί το πλάνο για την αγωνιστική εικόνα του Θεμιστοκλή Αιγάλεω στο πρωτάθλημα μπάσκετ της νέας σεζόν 2021-2022, όπου ο σύλλογος της πόλης μας θα λάβει μέρος στην Β΄ ΕΣΚΑ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο Πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Δαμόπουλος (πρώτη φώτο από αριστερά), είχε συνεχείς επαφές με τον Αντιπρόεδρο Αντώνη Μουσκάτ (δεύτερη φώτο από αριστερά), όπου πήραν τις σημαντικές αποφάσεις για την υλοποίηση του σχεδιασμού.


ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ 

Σε πρώτη φάση, και όπως αναμενόταν, προχώρησαν στην ανανέωση της συνεργασίας με τον κόουτς Τάκη Σφυρή (δεύτερη φώτο από δεξιά), ενώ ο άμεσος συνεργάτης του στον πάγκο θα είναι ο βετεράνος παίκτης της ομάδας Δημήτρης Διαμαντής (πρώτη φώτο από δεξιά).

Ο Τάκης Σφυρής, με την σπουδαία διαδρομή τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, είναι και αυτός πολύ γνωστός στην μπασκετική οικογένεια του Θεμιστοκλή, καθώς πέρασε από το σωματείο του Αιγάλεω και ως αθλητής, αλλά και ως προπονητής.

Ο 46χρονος κόουτς (γεννημένος στο Αιγάλεω – κάτοικος Χαϊδαρίου πλέον), ως αθλητής μπάσκετ (φόργουρντ), ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από το Παγκράτι, έπαιξε για αρκετά χρόνια με την φανέλα του Σίτι από την Α΄ ΕΣΚΑ ως την Β΄ Εθνική, ενώ συνέχισε την καριέρα του σε Αίαντα Ταύρου (3 χρόνια), Δάφνη Δαφνίου και Πρωτέα Βούλας.

Ως προπονητής, πέρα από τμήματα ακαδημιών, άρχισε να κοουτσάρει ανδρικά τμήματα, από τον Διαγόρα Αιγάλεω σε Δ΄ και Γ΄ ΕΣΚΑ, ακολούθησε το Γυναικείο τμήμα του Άρη Χολαργού στην Α2 Εθνική κατηγορία, εν συνεχεία ο ΟΚΕ Ελευσίνας, ενώ από το 2013 έως το τις 22 Δεκεμβρίου 2017 ήταν στον πάγκο του Θεμιστοκλή (τον διαδέχθηκε ο Μάνος Τσαπάκης).

Την σεζόν (2019-2020) - που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω του κορωνοϊού - και μεσούσης της περιόδου, ο Τάκης Σφυρής κλήθηκε να καθίσει στον πάγκο του σωματείου, αντικαθιστώντας τον Πέτρο Καρβούνη. Το περασμένο καλοκαίρι, του 2020, είχε ανανεώσει την συνεργασία του με τον Θεμιστοκλή Αιγάλεω, μία συνεργασία, που όπως γράφουμε συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Ο άμεσος συνεργάτης του Τάκη Σφυρή, είναι ο παλαιός αθλητής και εμβληματική μορφή του σωματείου ως παίκτης, ο Δημήτρης Διαμαντής, ο οποίος και αυτός, γνωρίζει καλά το περιβάλλον του σωματείου, και μάλιστα είχε αναλάβει βοηθός προπονητή, πέρυσι, το καλοκαίρι του 2020.

Ο 42χρονος, Δημήτρης Διαμαντής, έχει ξεκινήσει το μπάσκετ από τον Πανιώνιο, συνέχισε με τον Αίαντα Ταύρου στην Β΄ Εθνική, ακολούθησε ο Πορφύρας και ο Αστέρας Εξαρχείων σε Α΄ ΕΣΚΑΝΑ και Α΄ ΕΣΚΑ αντίστοιχα, εν συνεχεία επέστρεψε στον Αίαντα Ταύρου, μετά πήγε στον Διαγόρα Αιγάλεω και έκλεισε την καριέρα του στον Θεμιστοκλή Αιγάλεω το 2018, έχοντας παίξει με την φανέλα του σωματείου για 4 χρόνια.

Κλήθηκε στις προπονητικές επάλξεις, στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-2019 και πήρε το… βάπτισμα του πυρός στον Θεμιστοκλή Αιγάλεω, ως βοηθός του Μάνου Τσαπάκη.

Πλέον και αυτός συνεχίζει δίπλα στον Τάκη Σφυρή, τον οποίο είχε προπονητή πριν λίγα χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι η «χημεία» τους θα είναι ένα ακόμη υπέρ – στοιχείο ενόψει της νέας περιόδου, όπου ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω θα παρουσιαστεί δυνατός.

 

ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω ανανέωσε την συνεργασία του με τους Αντώνη Πλουμή, Δημήτρη Σωτηρίου, Βαγγέλη Θάνο, Κώστα Ιγγλέζο, Αντώνη Κουτσουβά, Λεωνίδα Χύτα, Κωνσταντίνο Γονιδάκη, Νίκο Αρτσάνο, Θανάση Διαμαντόπουλο, Θανάση Χαργιάτη, ενώ εκκρεμούν τα ραντεβού με τους Στέφανο Χρυσοφάκη και Λεωνίδα Καρτσούνη.

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σύμφωνα με τα πλάνα της ομάδας, θα αποκτηθούν ακόμη 3-4 παίκτες, εκ των οποίων οι δύο θα είναι νεαρά ταλέντα.

 

ΜΟΥΣΚΑΤ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

Δηλώσεις στην εφημερίδα μας παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Θεμιστοκλή και μεγάλος χορηγός της ομάδας (ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΜΟΥΣΚΑΤ), κ. Αντώνης Μουσκάτ, όπου επεσήμανε:

«Μετά από τεράστιες δοκιμασίες λόγω της πανδημίας, θέλουμε να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με αισιοδοξία και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά, γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία. Θεωρώ ότι σίγουρα θα πάμε καλά. Δεν οριοθετώ τον στόχο. Έχουμε εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία και το αγωνιστικό σύνολο. Το διάστημα που πέρασε, οργανώσαμε καλά το σύνολο μας και νομίζω ότι θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο στα παρκέ. Εύχομαι καλή σεζόν με υγεία και ελπίζω ότι ο Θεμιστοκλής Αιγάλεω, ο ιστορικός σύλλογος που τόσο αγαπάμε και υπηρετούμε, θα φτάσει ψηλά».

 

YESSNEW