ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣΑ

Ο “ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ Β” ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2024-2025

 

 

Τα τελευταία τρία (3) – τέσσερα (4) χρόνια, οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες του Αιγάλεω ΑΟ, υπό την Προεδρία στον σύλλογο του κ. Αντώνη Τιρτιράκη, έχουν μπει σε εμφανή τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Έπειτα από πολλά έτη, οι «κυανόλευκοι» έχουν δημιουργήσει μία πραγματικά, σπουδαία, ποδοσφαιρική αγωνιστική «κυψέλη», όπου η νέα γενιά της πόλης και όχι μόνο, θα αποτελέσει το αύριο του ιστορικού σωματείου.

Όλα είχαν ξεκινήσει, όταν ο Πρόεδρος Αντώνης Τιρτιράκης, επέδωσε τα «κλειδιά» της οργάνωσης και διαχείρισης στον Γενικό Διευθυντή των ακαδημιών, βετεράνο συμπολίτη μας ποδοσφαιριστή, Σπύρο Κολοκοτρώνη, ενώ καίρια ήταν και η έναρξη συνεργασίας με τον Τεχνικό Διευθυντή Κώστα Διάλλα.

Από τότε, το… νερό μπήκε στο αυλάκι!

Παιδιά όχι μόνο από την πόλη μας, όπως από άλλες περιοχές της Αττικής, αλλά και από την επαρχία, ήρθαν στο Σίτι, για να στελεχώσουν τα αγωνιστικά τμήματα του Αιγάλεω ΑΟ, τα οποία γιγαντώθηκαν, και ποσοτικά, και ποιοτικά και αγωνιστικά.

Σε αυτό το διάστημα, αρκετοί νεαροί παίκτες στελέχωσαν τις Μικτές της Αθήνας, άλλοι εξελίξιμοι πήραν μεταγραφές σε μεγάλα σωματεία, τα τμήματα του Αιγάλεω ξεχώρισαν με την συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, σε τουρνουά εντός και εκτός Αττικής, στο μεγάλο τουρνουά ΑΤΤΙCA με αντίπαλες ηλικιακές ομάδες από την SL1, ενώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε (2023-2024), το "νεοϊδρυθέν" “ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ Β”, έλαβε μέρος στο νέο αναπτυξιακό - ηλικιακό πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣΑ, όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα.

Τα επόμενα 24ωρα, ο ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ, όσο αφορά τις ακαδημίες του, και ειδικότερα το τμήμα με την ονομασία “ΑΙΓΑΛΕΩ AO Β”,… ανεβαίνει πίστα, όπως και επίσης, ποδοσφαιρικά, και η πόλη μας, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι έπειτα από μεγάλη προσπάθεια νόμιμων διεργασιών, ο “ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ Β”, θα μετέχει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν 2024-2025, στην κανονική κατηγορία της Γ΄ ΕΠΣΑ.

Μία προσπάθεια, που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο (2) χρόνια, όπου ο Αντώνης Τιρτιράκης, βλέποντας, ότι τα νέα παιδιά μετά την ηλικία των 17-18 ετών, οδεύουν σε άλλες… ποδοσφαιρικές πολιτείες, κίνησε την διαδικασία, προκειμένου το Σίτι, να αποκτήσει ομάδα, που θα συμμετέχει στο κανονικό πρωτάθλημα κατηγοριών της ΕΠΣΑ.

Κόπος, χρόνος, έξοδα, γραφειοκρατία, χαρτιά, νομικές συμβουλές, χρειάστηκαν για να φτάσουμε αυτά τα 24ωρα, όπου το Αιγάλεω, επιτέλους, εξασφάλισε το οκ, και θα έχει την ομάδα του, ως ερασιτεχνικό, στα επίσημα ανδρικά αθηναϊκά πρωταθλήματα.

Προφανώς και δεν θα αλλάξει η φιλοσοφία. Και σε αυτό το εγχείρημα ο Αιγάλεω ΑΟ θα χρησιμοποιήσει νεαρούς ηλικιακά παίκτες από τις ακαδημίες του. Αυτός ήταν και ο στόχος, να μπορέσει ο σύλλογος να κρατήσει τα δικά του παιδιά, που θα μπορέσουν να φορούν την φανέλα της ομάδας, με ξεκίνημα από την Γ΄ ΕΠΣΑ.

Ένα ακόμη, λοιπόν,… λιθαράκι στην σπουδαία διαδρομή των ποδοσφαιρικών ακαδημιών του ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΟ, αλλά και μια ακόμη προσωπική επιτυχία του Προέδρου κ. Αντώνη Τιρτιράκη, που είχε το αρχικό όραμα και πίστεψε ότι οι υποδομές του Σίτι, με υπομονή και μέθοδο, μπορούν και πρέπει να απογειωθούν.

* Έτσι, η πόλη μας το Αιγάλεω, μετά τον Διαγόρα Αιγάλεω, τον Ορφέα Αιγάλεω, την Ιεράπολη, τον Ζέφυρο Αιγάλεω και τον Θεμιστοκλή, αποκτά και 6η ομάδα στα επίσημα ανδρικά αγωνιστικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ, όπως ακριβώς και πριν λίγα χρόνια, όταν υπήρχε και ο Κρόνος Αιγάλεω (το 2018 έπαυσε την λειτουργία του μετά από 33 χρόνια διαδρομής), που “μετοίκησε” και συνεχίζει ως Λύκοι Χαϊδαρίου.