ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

ΓΙΑ ΤON ΘΑΛΗ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟ

arxthalis

 

 

Θλιβερό το πρωϊνό της Κυριακής 19 Ιουνίου 2022, στο άκουσμα της είδησης του αιφνίδιου θανάτου του Θαλή Τσιριμώκου, σε ηλικία 68 ετών, από καρδιακό επεισόδιο. Μια είδηση που σόκαρε όχι μόνο τους ποδοσφαιρόφιλους της Ελλάδας, αλλά ιδιαίτερα όλα τα μέλη της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, καθώς ο Θαλής Τσιριμώκος, διετέλεσε προπονητής στα καλά ποδοσφαιρικά χρόνιας της, και το κυριότερο, με προπονητή τον εκλιπόντα, η ομάδα της πόλης μας πέτυχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της στην ιστορία της, που δύσκολα θα ξεπεραστούν.

Ο Θαλής Τσιριμώκος, που το 1994 διαδέχθηκε τον εμβληματικό Ζαχαρία Λυκουρίνο στον πάγκο της ΑΠΕ, την σεζόν 1995-1996 πανηγύρισε μαζί της την κατάκτηση του κυπέλλου της ΕΠΣΑ, την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή της Δ΄ Εθνικής και την άνοδο της ομάδας για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της στην Γ΄ Εθνική. Επίσης μαζί με τον Θαλή Τσιρμώκο, η ΑΠΕ Αγία Ελεούσα πανηγύρισε και πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδας, καθώς στον α΄ γύρο ο «κυανόλευκος» σύλλογος της Αγίας Βαρβάρας απέκλεισε σε διπλούς αγώνες τον Παναργειακό (ομάδα Β΄ Εθνικής).

Ο Θαλής Τσιριμώκος είναι χαραγμένος στις πιο χρυσές σελίδες του πάνθεον της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, και θα μείνει αθάνατος στην σκέψη όλων όσοι, αποτελούν την μεγάλη αθλητική οικογένεια της Αγίας Ελεούσας.

 

Η ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ στον διαδικτυακό της λογαριασμό επεσήμανε:

« Έφυγε από κοντά μας ο Θαλής Τσιριμώκος. Η οικογένεια της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένειά του... ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!».

 

Πιο πριν στο FB των παλαιμάχων της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, ο Τάκης Γιαννόπουλος, έγραψε:

«Δυστυχώς άλλο ένα δυσάρεστο γεγονός έρχεται να μας μαυρίσει την ψυχή. Έφυγε από κοντά μας ο ΘΑΛΉΣ ΤΣΙΡΙΜΏΚΟΣ! Χθές τα ξημερώματα και μετά από ένα ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει κοντά του. Ο ΘΑΛΗΣ άφησε το στίγμα του, όχι μόνο ως εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά και ικανότατος προπονητής και άριστος οικογενειάρχης. Η ΕΛΕΟΥΣΑ δεν πρόκειται να ξεχάσει ΠΟΤΕ, τον άνθρωπο που την οδήγησε στις επαγγελματικές κατηγορίες, με δουλειά, συνέπεια, πειθαρχεία και πολύ ζήλο. Συλλυπητήρια στους οικείους του κι ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Ο Θεός να συγχωρέσει και να αναπαύσει την ψυχούλα του!».

 

 

MESSD

Στην άνωθεν φώτο, από φιλικό προετοιμασίας της ΑΠΕ το καλοκαίρι του 1996 στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη με τον Ολυμπιακό, από αριστερά, ο Μελέτης Περσίας, ο Θαλής Τσιριμώκος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο γιος του τότε Προέδρου της ΠΑΕ ΑΠΕ Αγία Ελεούσα Βασίλη Παπαγιαννάκη, Γιάννης, και ακριβώς πίσω του, ο παντοτινός φίλος της ομάδας μας, Γιάννης Μπούκλης.

 

 

MAMOK

 

 

 

 

Ο ΘΑΛΗΣ ΤΣΙΡΙΜΩΚΟΣ

 

 

 

MESS1

 

 

Ο Θαλής Τσιριμώκος ήταν Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού και ήταν ικανότατος σκόρερ

Αγωνίστηκε στο Παγκράτι και στην Καλλιθέα. Τη σεζόν 1979 - 1980 αγωνίστηκε στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου έχοντας την καλύτερη χρονιά του ανακηρύχθηκε 2ος σκόρερ της Α' Εθνικής με 16 γκολ σε 31 εμφανίσεις. Εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΣ είχε την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης όπου αγωνίστηκε για ενάμισι χρόνο και το Δεκέμβριο του 1981 μεταγράφηκε στον ΟΦΗ όπου τη χρονιά 1982-1983 αναδείχτηκε 3ος σκόρερ της Α' Εθνικής με 17 γκολ σε 32 εμφανίσεις και τη χρονιά 1984-1985 αναδείχτηκε 2ος σκόρερ της Α' Εθνικής με 15 γκολ σε 30 εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 1986 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Αθηνών, όπου και έκλεισε την καριέρα του. Σημείωσε συνολικά 62 γκολ στην Α' Εθνική. Επίσης ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής, που βραβεύθηκε με βραβείο FAIR PLAY, για την ανθρώπινη αντίδραση του σε παιχνίδι Ολυμπιακός - ΟΦΗ, όταν μετά από εκπληκτική απόκρουση του Νίκου Σαργκάνη σε κεφαλιά του, έσπευσε και τον ασπάστηκε!

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του ο Θαλής Τσιριμώκος αποφάσισε να μείνει στον χώρο, ως προπονητής. Δούλεψε σε διάφορες ομάδες Β’, Γ’, Δ’ Εθνικής και τοπικών πρωταθλημάτων. Ακόμη, προσέφερε ως συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ και διετέλεσε γενικός αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννενα.

 

 

MAMOK