…“ΣΦΗΝΑ” ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

 

 

Ένα πολύ σπουδαίο ταλέντο, «στόχευσε» και ήδη έχει προσεγγίσει, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Ιωνικός Νίκαιας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν 2024-2025, όπου ο ιστορικός σύλλογος θα αγωνιστεί, λόγω ειδικών συνθηκών (και όχι αγωνιστικών), μετά από πολλά χρόνια, στην Α΄ Πειραιά.

Ο λόγος για τον 19χρονο αριστεροπόδαρο Νεκτάριο Διαμαντή, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, συζητά το τελευταίο διάστημα με ομάδες της SL2 και της Γ΄ Εθνικής, αλλά ακόμη δεν είχε συμφωνήσει, γεγονός, που “αντιλήφθηκαν”

 οι ιθύνοντες του Ιωνικού Νίκαιας και μπήκαν “σφήνα” για την απόκτηση του Διαμαντή.

Τα τελευταία 24ωρα ο Ιωνικός Νίκαιας, έδειξε… σημάδια, ανασύνταξης, όπου ανέλαβαν, ως Τεχνικός Σύμβουλος ο εμβληματικός Σάκης Τσιώλης, προπονητής ο πολύπειρος Δημήτρης Παπασπύρου, ενώ ανακοινώθηκαν και οι μεταγραφές των έμπειρων Λευτέρη Ματσούκα, Δημήτρη Παντελίδη, Στέλιου Ποζατζίδη, κινήσεις που δείχνουν, ότι η ομάδα… μπορεί να έπεσε, αλλά θα σηκωθεί… αστραπιαία!

Στο πλαίσιο αυτό, προφανώς, της αλλαγής κλίματος, είναι και η ενέργεια - προσέγγιση να ενταχθεί στο ρόστερ, ο Νεκτάριος Διαμαντής.

Ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

 Ο Νεκτάριος Διαμαντής γεννήθηκε το 2005 στην Πάτρα και είναι ο μεγαλύτερος απ’ τα πέντε παιδιά της οικογένειας του. Η φαμίλια του μετακόμισε το 2012 στην Αγία Βαρβάρα, με τον μικρό Νεκτάριο να περνάει άπειρες ώρες παίζοντας μπάλα, στις αλάνες της περιοχής.

Εκεί, τον ανακάλυψε ο βετεράνος άσος της ΑΠΕ και προπονητής της σε διάφορες χρονικές περιόδους, Κώστας Κωνσταντινίδης, όπου τον ενσωμάτωσε στον σύλλογο και δούλεψε μαζί του, ενώ μαζί με τον τότε διοικητικό παράγοντα του σωματείου, Μιχάλη Δαλαταριόφ, έγιναν, η «σκιά» του, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι ικανότητες του Νεκτάριου Διαμαντή, πέρα και από τον καλό χαρακτήρα του, δεν άργησαν να φανούν, και ως παίκτης των υποδομών της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, κλήθηκε αμέσως στην Μικτή Κ14 της ΕΠΣ Αθήνας, όπου το ταλέντο του έγινε ευρύτερα γνωστό.

Τελικά η ομάδα της Αγίας Βαρβάρας, που να θυμίσουμε ότι το μακρινό 1996, είχε στείλει τους, Χρήστο Πατσατζόγλου, Θοδωρή Κολοκοτρώνη στην ΠΑΕ SKODA Ξάνθη της Α΄ Εθνικής, αποδέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έτσι, σχεδόν πριν 6 χρόνια, ο Νεκτάριος Διαμαντής, σε ηλικία 13 ετών (!!!), στις 12 Νοεμβρίου 2018, έγινε παίκτης των “Τριφυλλοφόρων”!

Από τότε ο Νεκτάριος Διαμαντής, είχε ανοδική πορεία στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού φτάνοντας μέχρι την Κ19, είχε κληθεί στην Εθνική Παίδων, ενώ, επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2022, αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία διασυλλογική και ηλικιακή διοργάνωση, στο Champions League Νέων (Κ19).