Ο ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ…

ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ

 

Την εντός έδρας ήττα με 0-2 από τον δυνατό και ανώτερο, Άρη Καλαμακίου, γνώρισε η νεανική ΑΠΕ Αγία Ελεούσα το πρωϊ της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2024, στο γήπεδο “Ριμινίτικα” της Αγίας Βαρβάρας, για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Α΄ ΕΠΣΑ, της σεζόν 2024-2025.

Για 5η σερί αγωνιστική περίοδο, στην διοργάνωση της Α΄ Αθήνας, η Αγία Ελεούσα δεν έχει ακόμη γευθεί την χαρά της νίκης σε πρεμιέρα!

Ήταν μάλιστα και η δεύτερη σερί ήττα σε εντός έδρας πρεμιέρα, καθώς και πέρυσι (2023-2024) είχε ηττηθεί, με 0-1 από τον Άγιο Ιερόθεο (που έπεσε τελικά κατηγορία).

Μπορεί να ξεκίνησε με ενθουσιασμό η Αγία Ελεούσα για περίπου 5 με 10 λεπτά στις αρχές του ματς, αλλά οι φιλοξενούμενοι, μία πολύ αξιόμαχη, ποιοτική και διαβασμένη ομάδα, πίεσαν ψηλά, δυσκολεύοντας την πρώτη μπαλιά των «κυανόλευκων» (…που αγχώθηκαν), οπότε κυριάρχησαν κατά κράτος στο κέντρο του γηπέδου και από εκεί και πέρα στο α΄ ημίχρονο, όλα κύλησαν όπως ήθελαν.

Έπαιρναν σχεδόν όλες τις πρώτες μπαλιές, και έβαλαν ακόμη πιο δύσκολα στους γηπεδούχους, καθώς, με την πάροδο του χρόνου, τους εμβόλιζαν και από τις πτέρυγες.

Έχοντας χάσει το νευραλγικό μεσαίο χώρο, οι επιθετικοί της ΑΠΕ, Νένδος και Αρχανιωτάκης, ήταν αποκομμένοι, και μόνοι τους δεν μπορούσαν να τα βάλουν με την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του Άρη Καλαμακίου, που τελικά δεν πιέστηκε και ιδιαίτερα.

Στο 3΄ ακυρώθηκε ως οφσάϊντ, γκολ του Σιδηρόπουλου για τους γηπεδούχους.

Από μία χαμένη εύκολη μπαλιά της ΑΠΕ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της στο 21΄, ο πολύ καλός Μπρίλης, έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, βρέθηκε μόνος του (!) στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά σημείωσε το 0-1.

Το ίδιο… τέμπο συνεχίστηκε, με τον Άρη Καλαμακίου να πρεσάρει σε όλα τα μήκη και πλάτη, έχοντας… σοκάρει τους γηπεδούχους, και στο 31΄ ο ορεξάτος Μπρίλης, έπιασε στον… ύπνο, τρεις (3) παίκτες της ΑΠΕ στην μικρή περιοχή (!) και με σουτ, σημείωσε το 0-2.

Στο 44΄, έπειτα από σέντρα από αριστερά, ο Προμπονάς, βρέθηκε, μόνος του (και αυτός!), στην μικρή περιοχή, στο ύψος του δεύτερου δοκαριού, αλλά η κεφαλιά του «έφυγε» άουτ.

Στο 45΄ ο Νένδος έκανε περίτεχνο πλασέ με το δεξί, λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γουλής, με δεξί… μπλονζόν, δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, έστω με δεύτερη προσπάθεια.

Δεν άλλαξαν και πολλά στο β΄ ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους, να έχουν και την ψυχολογία μαζί τους, ενώ για το νεανικό σύνολο της ΑΠΕ, που είχε… σοκαριστεί από την έκβαση του α΄ ημιχρόνου, η προσπάθεια για… ανατροπή έδειχνε… βουνό!

Διαιτητής ο Μαχαίρας με βοηθούς τους, Τσολακίδη και Προδρομιάδη.

ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ (Νίκος Κουνάδης): Ρούμπας, Καντίου, Μπιάνκι, Τεπετίδης (46' Ξενιτόπουλος), Σιδηρόπουλος, Μαθιούδης (58' Σ. Δαρδανός), Μουστακάτος (58' Μπαριάμι), Ζιάμπρας (69' Ευθυμιάτος), Νένδος, Αντωνόπουλος, Αρχανιωτάκης (46' Μπόγρης)

ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ (Σπύρος Μόχλας): Γουλής, Χατζίου, Κουτσοχρήστος (46' Γοργάκης), Καραγκιουλές, Μερετσόλιας, Προμπονάς (46' Β. Δημογιάννης), Τζίμας (88' Μούστης), Παπαντζίμας, Μπρίλης, Σπ. Δημογιάννης (72' Παπαγεωργίου), Λεβέντης (80' Κλείτσικας)

 

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΑ

* Τον αγώνα παρακολούθησε ο Πρόεδρος της ΕΠΣΑ, κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ στα Ριμινίτικα βρέθηκαν ακόμη, ο Ειδικός Γραμματέας της ΕΠΣΑ, κ. Γιάννης Ρούσσος, το μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑ, κ. Στέλιος Ευστρατίου, ο εμβληματικός πρώην Πρόεδρος της ΑΠΕ, κ. Γιώργος Νικολαϊδης, αλλά και μετά από πολλά χρόνια, ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΠΕ (μετέπειτα της Προοδευτικής, της Χαλκηδόνας και του Χαϊδαρίου), Αντώνης Θεολόγου, κ.α.

 

…ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ, ΟΧΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

* Μία ήττα ήταν για το νεανικό σύνολο του Νίκου Κουνάδη. Δεν ήρθε και η καταστροφή, ούτε ο πανικός. Άλλωστε… μαθημένοι είμαστε στις ανάποδες πρεμιέρες.

Μια ήττα, μάθημα, όπως και ανάγνωση, του έξυπνου παιχνιδιού, της ποιοτικής ομάδας του Άρη Καλαμακίου. Έτσι θα είναι και το επίπεδο του παν - δύσκολου 1ου ομίλου της ΕΠΣΑ φέτος.

Προφανώς ήταν ένα γερό ταρακούνημα για το νεανικό σύνολο της ΑΠΕ και σιγά – σιγά, η κατάσταση θα στρώσει…

Υπομονή, πίστη, ηρεμία και δουλειά… Όπως κάθε χρονιά δηλαδή, σε αυτά τα 5 χρόνια που ο Νίκος Κουνάδης, βρίσκεται στον πάγκο της Αγίας Ελεούσας.

 

 ΤΟ ΜΙΝΙ - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ