Ο ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ

 

Μία πολύ σημαντική προσθήκη για το τεχνικό επιτελείο των ακαδημιών της ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, σχετικά με τη νέα σεζόν 2024-2025, καθώς στην αθλητική ποδοσφαιρική οικογένεια του συλλόγου, ανήκει πλέον ο εμβληματικός προπονητής, Αλέκος Λιθόπουλος.

Τεράστια η διαδρομή του, τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής (κάτοχος διπλώματος UEFA A), αλλά πολύ περισσότερο, για πάρα πολλά χρόνια, έχοντας ασχοληθεί ειδικά, με σεβασμό και προσήλωση, στην προπονητική τμημάτων υποδομών.

Στην ΑΠΕ Αγία Ελεούσα, με Επικεφαλής τον Τεχνικό Διευθυντή Αντώνη Βαζλαματζή, ο Αλέκος Λιθόπουλος, ανέλαβε τα τμήματα Κ11 και Κ13.

 

 

Ο ΑΛΕΚΟΣ ΛΙΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ως ποδοσφαιριστής, ο Αλέκος Λιθόπουλος, έχει αγωνιστεί σε Β΄ και Γ΄ Εθνική, κυρίως με την αγαπημένη του Προοδευτική, και με Πανασπροπυργιακό, ΑΕ Νίκαιας, Άρη Νίκαιας, ενώ σε Δ΄ Εθνική και Α΄ Πειραιά, έχει παίξει με Δραπετσώνα, Ερμή Κορυδαλλού και Δόξα Πειραιά.

Την προπονητική του διαδρομή, την ξεκίνησε, κατέχοντας το δίπλωμα UEFA A, ως βοηθός προπονητή του Σούλη Παπαδόπουλου στην Προοδευτική, ανεβάζοντας την ομάδα από την Β΄ στην Α΄ Εθνική (συνεχίζοντας και στην μεγάλη κατηγορία), ενώ ως πρώτος προπονητής έχει συνεργαστεί με Ατρόμητο Πειραιά (Γ΄ Εθνική), Σπίθα Νίκαιας, Δόξα Πειραιά, ΑΟ Μάνης, Προοδευτική, Αμφιάλη, Απόλλων Ασπροπύργου, Θύελλα Κορυδαλλού, Αχιλλέα Κορυδαλλού, ΑΟ Καλυβίων, Δραπετσώνα, Κύπρο Κορυδαλλού, Αετό Κορυδαλλού, ΑΕ Περάματος, κ.α.

Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, ασχολείται επισταμένα με τα τμήματα υποδομών, εκεί που πιστεύει, ακράδαντα, ότι βρίσκεται το μέλλον του καλού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Αρχικά από τις ακαδημίες του Άγιαξ Ταύρου, στην Κύπρο Κορυδαλλού, ενώ σπουδαίο και αξιοσημείωτο είναι το έργο του, όλα αυτά τα προηγούμενα σερί 7 χρόνια στις οργανωμένες και περίφημες ακαδημίες του γειτονικού Αετού Κορυδαλλού, όπου ολοκλήρωσε αυτόν τον παραγωγικό και ευχάριστο κύκλο, πριν δύο (2) μήνες.